P11 FAN PROBLEMİ(ÇÖZÜLDÜ)

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
mustafa2326
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: klima

P11 FAN PROBLEMİ(ÇÖZÜLDÜ)

Mesajgönderen mustafa2326 » 14 Eyl 2013, 23:35

Merhaba benim aracın bugün giderken hararetin yükseldiğini gördüm.aracı durdurup baktığımda radyatör fanının devreye girmediğini farkettim.kontağı 2-3 defa açtım kapadım sonra otomotik olarak devreye girdi.sorun nedendir acaba.aklıma 2 şey geldi termostat ya da kabloda temassızlık sözkonusu olabilir mi.Akşamdı o nedenle ilgilenemedim.bu araçlarda en çok neden kaynaklanır fanın devreye girmemesi.fikri olan varmı

En son mustafa2326 tarafından 16 Eyl 2013, 22:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:

Re: P11 FAN PROBLEMİ

Mesajgönderen GhettoParty » 15 Eyl 2013, 00:37

Ben fiat marka bir aracımda aynı sorunu sürekli yazıyordum zaman zaman fan açmasına ragmen hararet yükseliyordu.

Terostatı kontrol ettiğimizde içi boşalmıştı resmen değiştirince sorun düzeldi

işse termostatı kontrol ettirerek başlayabilirsiniz birde eksiltme varmı onu kontrol edin radtaröde kaçak olabilir o yüzdende yapar

teknik bilgisi daha iyi olan arkadaşlarda bilgi ekliyeceklerdir

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
NissaN PrimerA TeknA + WhiTe 2003
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
Ademßey
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Muhasebe

Mesajgönderen Ademßey » 15 Eyl 2013, 01:38

etap nissanla bir irtibata geçin isterseniz detay bilgiyi kendisi verecektir.

Resim

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Patrol
Meslek: otomotiv

Mesajgönderen etap nissan » 15 Eyl 2013, 10:51

mustafa2326 yazdı:Merhaba benim aracın bugün giderken hararetin yükseldiğini gördüm.aracı durdurup baktığımda radyatör fanının devreye girmediğini farkettim.kontağı 2-3 defa açtım kapadım sonra otomotik olarak devreye girdi.sorun nedendir acaba.aklıma 2 şey geldi termostat ya da kabloda temassızlık sözkonusu olabilir mi.Akşamdı o nedenle ilgilenemedim.bu araçlarda en çok neden kaynaklanır fanın devreye girmemesi.fikri olan varmı

Fan müşürünün kablo demetini kontrol edin. Araç çalışırken müşürün soketini çıkarın fanların çalışması gerekiyor çalışmıyorsa fan motorlarınız da sıkıntı olabilir.Primerada termostat,da sorun olsada fanlar çalışır.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
mustafa2326
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen mustafa2326 » 15 Eyl 2013, 14:34

GhettoParty yazdı:Ben fiat marka bir aracımda aynı sorunu sürekli yazıyordum zaman zaman fan açmasına ragmen hararet yükseliyordu.

Terostatı kontrol ettiğimizde içi boşalmıştı resmen değiştirince sorun düzeldi

işse termostatı kontrol ettirerek başlayabilirsiniz birde eksiltme varmı onu kontrol edin radtaröde kaçak olabilir o yüzdende yapar

teknik bilgisi daha iyi olan arkadaşlarda bilgi ekliyeceklerdir

radyatörde su kaçağı yok sanki bir temasızlık varmış gibi yarın bakayım detaylıca

Kullanıcı avatarı
mustafa2326
Silver Üye
Silver Üye

Re: P11 FAN PROBLEMİ(ÇÖZÜLDÜ)

Mesajgönderen mustafa2326 » 16 Eyl 2013, 22:06

sorunun nedenini buldum.radyatör yedek su deposunu değiştirdiğimde hava yapmış onedenle radyatöre su gitmemiş ve hararet sorunu meydana gelmiş.havasını alınca düzeldi.Daha doğrusu nasıl hava alındığınıda bilmiyorum.yedek su deposundan radyatöre su gitmediğini gördüm ve hortumu çıkarıp yeniden takınca düzeldi.radyatör kapağından da su ilavesi yaptım.zamanla anlarım artık tekrar hava yapabilirde.havasının tam olarak nasıl alındığını bilen varsa yardımcı olabilir.Belki atladığım bişey olmuştur.

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen etap nissan » 17 Eyl 2013, 20:43

mustafa2326 aracında kalorifer hortumlarının araç içerisine girdiği bölgeden üsteki kalorifer hortumunu çıkar aracın radyatörüne su doldur.Taki kalorifer hortumun,dan su gelinceye kadar sonra hortumu yerine tak hava alma işlemin bitmiş olur.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen etap nissan » 17 Eyl 2013, 20:59

Ayrıca yedek su deposunu sökmekle araç hava yapmaz su kaçıran bir bölge yada contanızda sıkıntı olabilir.Bir müddet sonra tekrar su seviyesini kontrol etmenizi öneririm.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen etap nissan » 17 Eyl 2013, 22:09

Gökhan Sizucen yazdı:motor radyatör suyu eksiltiyorsa nedendir?

Aracın soğutma suyunun geçtiği bölgelerde kaçak olabilir.Yada silindir kapak contasının yanmasından dolayı hem silindirlere su sızdırmasından hemde yedek su deposuna taşırmasın,dan dolayı radyatörde su eksiltme olur.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
mustafa2326
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen mustafa2326 » 18 Eyl 2013, 02:18

etap nissan yazdı:Ayrıca yedek su deposunu sökmekle araç hava yapmaz su kaçıran bir bölge yada contanızda sıkıntı olabilir.Bir müddet sonra tekrar su seviyesini kontrol etmenizi öneririm.

Ustam bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim hava olayının nasıl alınacağını öğrendim sayenizde.Mutlaka ona dikkat ederim ancak siz böyle yazınca benim kafam iyice karıştı ve aklıma 2 soru geldi.Müsait olunca cevaplarsanız memnun olurum.Benim bu araçtan önceki araçta üst kapak contası gitmişti.Radyatör yedek su deposuna motordan yağ sızmıştı sanayideki ustama gösterdiğimde yedek su deposundaki yağı görünce direk bana verdiği cevap contayı yakmışsın demişti.
1.sorum contayı yakmış isem radyatöre yağ sızmış olmazmı ben hiç görmedim yağ felan.
2.sorum şu ben hava yapmış olmasını tahmin etmemin nedeni şuydu.Radyatörde hiç su kalmamış ancak yedek su deposu full olduğu gibi duruyordu yani radyatöre su göndermemişti.yedek su deposuna giren hortumu çıkarıp yeniden takınca birden başladı suyu göndermeye ben bu nedenle hava yapmıştır diye düşünmüştüm.2 gündürde hararette en küçük bir yükselme bile yok.2.viteste 85 km civarı hız yaptım hararet yüksekecekmi diye yine yükselmedi.Ben yinede çok dikkat edeyim bu su olayına
Bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim etap nissan ustam SAYGILAR

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen etap nissan » 18 Eyl 2013, 07:32

mustafa2326 yazdı:
etap nissan yazdı:Ayrıca yedek su deposunu sökmekle araç hava yapmaz su kaçıran bir bölge yada contanızda sıkıntı olabilir.Bir müddet sonra tekrar su seviyesini kontrol etmenizi öneririm.

Ustam bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim hava olayının nasıl alınacağını öğrendim sayenizde.Mutlaka ona dikkat ederim ancak siz böyle yazınca benim kafam iyice karıştı ve aklıma 2 soru geldi.Müsait olunca cevaplarsanız memnun olurum.Benim bu araçtan önceki araçta üst kapak contası gitmişti.Radyatör yedek su deposuna motordan yağ sızmıştı sanayideki ustama gösterdiğimde yedek su deposundaki yağı görünce direk bana verdiği cevap contayı yakmışsın demişti.
1.sorum contayı yakmış isem radyatöre yağ sızmış olmazmı ben hiç görmedim yağ felan.
2.sorum şu ben hava yapmış olmasını tahmin etmemin nedeni şuydu.Radyatörde hiç su kalmamış ancak yedek su deposu full olduğu gibi duruyordu yani radyatöre su göndermemişti.yedek su deposuna giren hortumu çıkarıp yeniden takınca birden başladı suyu göndermeye ben bu nedenle hava yapmıştır diye düşünmüştüm.2 gündürde hararette en küçük bir yükselme bile yok.2.viteste 85 km civarı hız yaptım hararet yüksekecekmi diye yine yükselmedi.Ben yinede çok dikkat edeyim bu su olayına
Bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim etap nissan ustam SAYGILAR

conta yanıklarında radyatöre yağ sızması değilde,genellikle motor yağına su sızması şeklinde olur. Soğutma suyuna yağ karışması yağ soğutucusundan kaynaklanır.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
ilhami
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: memur

Mesajgönderen ilhami » 18 Eyl 2013, 10:16

yedek su deposunun kapağını çok sıkı kapadıysan(hava almayacak kadar ki buda kapağın orjinal olmadığının göstergesi olabilir) dediğin sorun yaşanabilir. kapağı kontrol etmek gerek

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

oto anahtarı