Araç içinden gelen tıkırtılar (çözüldü)
- atasagunn
- Gold Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek:
Re: Araç içinden gelen tıkırtılar (çözüldü)
2011 Skoda Superb 1.4 Tsi Elegance
- kadirbilir81
- Silver Üye
- Meslek:
borther79;
kapı içinden gelen sesler için en kesin çözüm maalesef kapı içlerini söküp müdahale etmek (yani gevşemiş vida varsa sıkmak, yalıtım bandı süngeri uygulamak vs) ben kapı içinden gelen cızırtıları bu şekilde bir özel serviste hallettim, ses daha çok cam açma tuşlarının zamanla gevşeyip titreşmesinden kaynaklanıyordu, buraya yapıştırıcı uyguladırlar o ses kesildi.
garnapam
arka koltuktan gelen ses büyük ihtimalle benim şikayet ettiğim sestir çünkü bende de arka koltuğa biri oturduğunda ses kesiliyordu, bu sesin kaynağı daha önce anlattığım gibi koltuk bağlantı noktası, buraya tedbir olarak ben kumaş parçası ile sıkıştırma şeklinde çözüm buldum. belki daha kesin ve profesyonel bir çözümü vardır bilemem. ama o rahatsız edici ses kesildi.
ön çekmeceden kasıt nedir tam anlayamadım, kontrol panelinin bulunduğu ön göğüs tarif ediliyorsa bende buradan ses gelmiyordu ancak göğsün yan taraflarından (bacağımı dayadığımda) ses çıkıyordu, bu sesi ve hız göstergelerinin bulunduğu alandaki konsolun bağlantı yerlerinden gelen diğer plastik seslerini belki komik gelecek ama vazelin ve bu silikon sprey ile hallettim. konsolun-kokpitin velhasılı plastik olan her bölgenin birleşim noktalarına vazelin ve silikon sprey uygulayın, sürtünmeden kaynaklı o ses büyük oranda kesilecektir.
son olarak, torpidoda, kolçak içinde, kapı ceplerinde, bagajda, stepnenin bulunduğu alanda bıraktığımız bir çok eşya hiç tahmin etmeyeceğimiz seslere neden olabiliyor o yüzden sesi iyi dinlemek tespit etmek lazım, ben mümkün olduğunca bu yerlerdeki eşyaları azalttım veya havlu, kumaş vs sararak muhafaza ediyorum. ama şunu da itiraf etmek lazım ki, ne kadar uğraşırsak uğraşalım yine de bir yerlerden ses geliyor gelecek, hem sesler azaldıkça duyma eşiğimiz de artıyor daha önce duymadığımız küçük sesleri de duymaya başlıyoruz ve zamanla bu artık psikolojik bir hal alıyor o yüzden çok da takılmamak lazım bir noktadan sonra müziğin sesi yardımcı oluyor

- kadirbilir81
- Silver Üye
- Meslek:

- atasagunn
- Gold Üye
- Meslek:
kadirbilir81 yazdı:bir ekleme daha, arkadaşların aracına bindiğimde hemen müziği kapatıp arabayı dinlerim, 3-5 dakika sonra bindiğim araçların benim aracımdan daha gürültülü olduğunu keşfeder (aracımda bir sorun olmadığı kanaatine varıp) rahatlarım) hatta yolculuk süresince arkadaşa seslerin nereden geldiği, nasıl kesileceği yönünde tavsiyelerde bulunurum ama şimdiye kadar bu seslerden benim kadar rahatsız olan birine rastlamadım, herkes gayet normal karşılıyor ve hiç uğraşmıyor bile.
Kadirbilir81,benimde ses takintim var fakat benim aracta ses vites topuzundan geliyor,buna bir cözüm biliyor musun ?
2011 Skoda Superb 1.4 Tsi Elegance
- kadirbilir81
- Silver Üye
- Meslek:

- NISTEC
- Administrator
- Otomobil: Diğer
- Meslek: Reklam
- İletişim:
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir