Araç içinden gelen tıkırtılar (çözüldü)

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
atasagunn
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

Re: Araç içinden gelen tıkırtılar (çözüldü)

Mesajgönderen atasagunn » 27 Şub 2013, 11:50

Fotograflar gayet guzel gorunuyor,paylasim icin tesekkurler

2006 Nissan Primera 1.6 Tekna
2011 Skoda Superb 1.4 Tsi Elegance

Kullanıcı avatarı
brother79
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

Mesajgönderen brother79 » 27 Şub 2013, 13:58

elıne sağlık kadirbilir81 daha önce soylediğim gibi sürücü yan kapının içinden tıkırtılar gelıyor bende ona bakayım ve senin yaptığın gibi silikon sprey tüm aralara sıkayım inşallah işe yarar bu arada fotolar gayet guzel olmuş ama keşke resmı yan değilde düz çektirseydin boylelıkle ya bakmazdım

Kullanıcı avatarı
garnapam
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: Öğretmen

Mesajgönderen garnapam » 27 Şub 2013, 20:28

Kadir Bey ses olayı bende de var... Çokta rahatsız oluyorum. bir türlü fırsatını yakalayıp ilgilenemedim. Arka koltuklardan gelen seslerde birileri oturuyorsa ses kesiliyor. İlgilenmem lazım. Bir de Ön çekmeceden ses geliyor. Sizde de oldu mu? Bakalım uğraşırsam ben de ekleyim fotoğrafları

2007 Nissan Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
kadirbilir81
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen kadirbilir81 » 28 Şub 2013, 11:05

rica ederim arkadaşlar, yardımcı olduysa ne ala.
borther79;
kapı içinden gelen sesler için en kesin çözüm maalesef kapı içlerini söküp müdahale etmek (yani gevşemiş vida varsa sıkmak, yalıtım bandı süngeri uygulamak vs) ben kapı içinden gelen cızırtıları bu şekilde bir özel serviste hallettim, ses daha çok cam açma tuşlarının zamanla gevşeyip titreşmesinden kaynaklanıyordu, buraya yapıştırıcı uyguladırlar o ses kesildi.

garnapam
arka koltuktan gelen ses büyük ihtimalle benim şikayet ettiğim sestir çünkü bende de arka koltuğa biri oturduğunda ses kesiliyordu, bu sesin kaynağı daha önce anlattığım gibi koltuk bağlantı noktası, buraya tedbir olarak ben kumaş parçası ile sıkıştırma şeklinde çözüm buldum. belki daha kesin ve profesyonel bir çözümü vardır bilemem. ama o rahatsız edici ses kesildi.

ön çekmeceden kasıt nedir tam anlayamadım, kontrol panelinin bulunduğu ön göğüs tarif ediliyorsa bende buradan ses gelmiyordu ancak göğsün yan taraflarından (bacağımı dayadığımda) ses çıkıyordu, bu sesi ve hız göstergelerinin bulunduğu alandaki konsolun bağlantı yerlerinden gelen diğer plastik seslerini belki komik gelecek ama vazelin ve bu silikon sprey ile hallettim. konsolun-kokpitin velhasılı plastik olan her bölgenin birleşim noktalarına vazelin ve silikon sprey uygulayın, sürtünmeden kaynaklı o ses büyük oranda kesilecektir.

son olarak, torpidoda, kolçak içinde, kapı ceplerinde, bagajda, stepnenin bulunduğu alanda bıraktığımız bir çok eşya hiç tahmin etmeyeceğimiz seslere neden olabiliyor o yüzden sesi iyi dinlemek tespit etmek lazım, ben mümkün olduğunca bu yerlerdeki eşyaları azalttım veya havlu, kumaş vs sararak muhafaza ediyorum. ama şunu da itiraf etmek lazım ki, ne kadar uğraşırsak uğraşalım yine de bir yerlerden ses geliyor gelecek, hem sesler azaldıkça duyma eşiğimiz de artıyor daha önce duymadığımız küçük sesleri de duymaya başlıyoruz ve zamanla bu artık psikolojik bir hal alıyor o yüzden çok da takılmamak lazım bir noktadan sonra müziğin sesi yardımcı oluyor :))

Kullanıcı avatarı
kadirbilir81
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen kadirbilir81 » 28 Şub 2013, 11:10

bir ekleme daha, arkadaşların aracına bindiğimde hemen müziği kapatıp arabayı dinlerim, 3-5 dakika sonra bindiğim araçların benim aracımdan daha gürültülü olduğunu keşfeder (aracımda bir sorun olmadığı kanaatine varıp) rahatlarım :)) hatta yolculuk süresince arkadaşa seslerin nereden geldiği, nasıl kesileceği yönünde tavsiyelerde bulunurum ama şimdiye kadar bu seslerden benim kadar rahatsız olan birine rastlamadım, herkes gayet normal karşılıyor ve hiç uğraşmıyor bile.

Kullanıcı avatarı
garnapam
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen garnapam » 28 Şub 2013, 13:36

Teşekkürler... Bakalım güzel bi bakım beni bekliyor. Kısmetse WÜRTH ün silikon spreyini uygulayacağım. Castrol Yağını, Bor katkısını, motor temizlemeyi, benzin ve lpg katkısı derken yaz hazırlığını yapayım bari....

Kullanıcı avatarı
atasagunn
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen atasagunn » 28 Şub 2013, 14:04

kadirbilir81 yazdı:bir ekleme daha, arkadaşların aracına bindiğimde hemen müziği kapatıp arabayı dinlerim, 3-5 dakika sonra bindiğim araçların benim aracımdan daha gürültülü olduğunu keşfeder (aracımda bir sorun olmadığı kanaatine varıp) rahatlarım :)) hatta yolculuk süresince arkadaşa seslerin nereden geldiği, nasıl kesileceği yönünde tavsiyelerde bulunurum ama şimdiye kadar bu seslerden benim kadar rahatsız olan birine rastlamadım, herkes gayet normal karşılıyor ve hiç uğraşmıyor bile.

Kadirbilir81,benimde ses takintim var fakat benim aracta ses vites topuzundan geliyor,buna bir cözüm biliyor musun ?

2006 Nissan Primera 1.6 Tekna
2011 Skoda Superb 1.4 Tsi Elegance

Kullanıcı avatarı
kadirbilir81
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen kadirbilir81 » 28 Şub 2013, 17:53

maalesef vites topuzuna yönelik bir çözüm bilmiyorum, iş başa düştü artık siz bir çözüm bulup bizimle paylaşacaksınız :) kolay gelsin.

Kullanıcı avatarı
garnapam
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen garnapam » 26 Nis 2013, 15:34

Yan koltuktan ses gelmeye başladı... Koltuğu tuttuğumda ses kesiliyor... Boşluk oluşmuş... Yan koltuğu nasıl sıkıştırıyoruz... Üstünkörü baktım ama göremedim...

Kullanıcı avatarı
garnapam
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen garnapam » 26 Nis 2013, 15:36

Aklıma geldi torpido dan tümseklerden bozuk yollardan geçerken ses geliyor.. Sprey geçirmedi.. Söküp bakmalı mı yoksa sıkıştıracak bir yerler var mı? Bilgisi olan....

Kullanıcı avatarı
NISTEC
Administrator
Administrator
Otomobil: Diğer
Meslek: Reklam
İletişim:

Mesajgönderen NISTEC » 27 Nis 2013, 01:11

Koltuk yukarı aşağı oynattığınızdamı boşluk hissi veriyor. Yani durum bu şekildeyse tam anlamadım ama kızakların olduğu yeri inceleyin derim.

Nissan Club Türkiye

Kullanıcı avatarı
garnapam
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen garnapam » 27 Nis 2013, 18:18

Hayır NISTEC... kızak dişleri sağlam oturmuş... Boş koltuk bozuk yolda sağa sola titrer gibi tıkırtı oluşuyor... elimle tuttuğum zaman ses kesiliyor... sıkıştıracak civata felan yeri tam neresi bakamadım...

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

oto anahtarı