p11 motor stop etme acil

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
sancaktar
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: memur

p11 motor stop etme acil

Mesajgönderen sancaktar » 24 Eki 2013, 00:33

merhaba arkadaslar.aracım 2001 primera 106 lık.bugün 70 80 km hızla giderken motor stop etti.ilk defa başıma geldi.neden olabilir yada neyin habercisi.geçen gün sanayide akışmetreyi temizlettim.aracın 4 ve 5. viteslerde hızlanması kötü.120 gecemiyorum onun için akışmetreyi temizletmiştim.sonra bilgisayara bagladık sorun cıkmadı.bide ilk çalıştırdığımda bugün rölanti 1200 lerde ısındıktan sonra 700 800 lere düşüyor, araç gaza geçince rölanti düştü stop etti buda ilk defa oldu.bununla da baglantısı olabilirmi.hava akışmetre arızalı olduğunu nasıl anlarım.acil.araç 105000 de bu arada.

Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: Makine Mühendisi

Re: p11 motor stop etme acil

Mesajgönderen Karacabeg » 24 Eki 2013, 08:36

Ustalarımız daha iyi bilirler tabi, hava akışmetresi sen ne kadar gaz verirsen ona göre motora hava yönlendirip motorun boğulmasını önler. Elektriksel; buji, buji kabloları gibi bir sıkıntı olmadığına emin misiniz ? Veya akışmetrenin kablolarında taktıktan sonra bir temassızlık oluşmadığına ?

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Patrol
Meslek: otomotiv

Mesajgönderen etap nissan » 24 Eki 2013, 12:37

sancaktar yazdı:merhaba arkadaslar.aracım 2001 primera 106 lık.bugün 70 80 km hızla giderken motor stop etti.ilk defa başıma geldi.neden olabilir yada neyin habercisi.geçen gün sanayide akışmetreyi temizlettim.aracın 4 ve 5. viteslerde hızlanması kötü.120 gecemiyorum onun için akışmetreyi temizletmiştim.sonra bilgisayara bagladık sorun cıkmadı.bide ilk çalıştırdığımda bugün rölanti 1200 lerde ısındıktan sonra 700 800 lere düşüyor, araç gaza geçince rölanti düştü stop etti buda ilk defa oldu.bununla da baglantısı olabilirmi.hava akışmetre arızalı olduğunu nasıl anlarım.acil.araç 105000 de bu arada.

Hava akış metre arızalı değiştirin sorununuz düzelecektir.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
sancaktar
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen sancaktar » 24 Eki 2013, 21:03

Karacabeg yazdı:Ustalarımız daha iyi bilirler tabi, hava akışmetresi sen ne kadar gaz verirsen ona göre motora hava yönlendirip motorun boğulmasını önler. Elektriksel; buji, buji kabloları gibi bir sıkıntı olmadığına emin misiniz ? Veya akışmetrenin kablolarında taktıktan sonra bir temassızlık oluşmadığına ?

çekiş sorunu akış metreyi temizletmeden de vardı fazla bişe değişmedi yani.elektirksel olabilir tabi baktıracam onada ama dediklerimden başşka sıkıntı yaşamdım.bilgisayrda cıkmadı bişe.

Kullanıcı avatarı
sancaktar
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen sancaktar » 24 Eki 2013, 21:04

etap nissan yazdı:
sancaktar yazdı:merhaba arkadaslar.aracım 2001 primera 106 lık.bugün 70 80 km hızla giderken motor stop etti.ilk defa başıma geldi.neden olabilir yada neyin habercisi.geçen gün sanayide akışmetreyi temizlettim.aracın 4 ve 5. viteslerde hızlanması kötü.120 gecemiyorum onun için akışmetreyi temizletmiştim.sonra bilgisayara bagladık sorun cıkmadı.bide ilk çalıştırdığımda bugün rölanti 1200 lerde ısındıktan sonra 700 800 lere düşüyor, araç gaza geçince rölanti düştü stop etti buda ilk defa oldu.bununla da baglantısı olabilirmi.hava akışmetre arızalı olduğunu nasıl anlarım.acil.araç 105000 de bu arada.

Hava akış metre arızalı değiştirin sorununuz düzelecektir.

bu hava akışmetre arızalı ise değişmeden nasıl anlarım arızalı olup olmadığını bi fikrin varmı.boşuna değiştirmeyeyim diyorum..

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen etap nissan » 24 Eki 2013, 21:15

Boşuna değiştirecek olsan bura da yazmam.Bana güven dediğimi yap.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
sancaktar
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen sancaktar » 24 Eki 2013, 21:41

etap nissan yazdı:Boşuna değiştirecek olsan bura da yazmam.Bana güven dediğimi yap.

Tamam saol yardimin icin.son bise fiyati hakkinda bilgin varmi dandik bise almayalim

Kullanıcı avatarı
sancaktar
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen sancaktar » 24 Eki 2013, 21:50

etap nissan yazdı:Boşuna değiştirecek olsan bura da yazmam.Bana güven dediğimi yap.

Bogaz kelebegini temizletmelimiyim ondanda olabilirm8

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen etap nissan » 24 Eki 2013, 21:53

sancaktar yazdı:

Bogaz kelebegini temizletmelimiyim ondanda olabilirm8

Boğaz kelebeğinden dolayı stop etme yapar fakat çekiş düşüklüğü olmaz.Her iki şikayetinizin birleştiği nokta MAF sensörü(hava alış)

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
sancaktar
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen sancaktar » 25 Eki 2013, 20:03

Karacabeg yazdı:Ustalarımız daha iyi bilirler tabi, hava akışmetresi sen ne kadar gaz verirsen ona göre motora hava yönlendirip motorun boğulmasını önler. Elektriksel; buji, buji kabloları gibi bir sıkıntı olmadığına emin misiniz ? Veya akışmetrenin kablolarında taktıktan sonra bir temassızlık oluşmadığına ?

Merhaba bujilerin biri yanmiş.bide akismetrenin motora giden buyuk hottumun uc kisminda yirtik varmis yapildi.bakacaz ni süre artik.

Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: Makine Mühendisi

Mesajgönderen Karacabeg » 27 Eki 2013, 17:45

sancaktar yazdı:Merhaba bujilerin biri yanmiş.bide akismetrenin motora giden buyuk hottumun uc kisminda yirtik varmis yapildi.bakacaz ni süre artik.

Geçmiş olsun yine inşallah tamamen sorun giderilmiştir. bujilerin biri yandıysa buji kablolarına da dikkat et hocam tek buji kolay kolay yanmaz bir nedeni vardır. Motor falan yıkadılarsa yıkatmayın.

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

oto anahtarı