p11 motor stop etme acil
p11 motor stop etme acil
- Karacabeg
- Platin Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: Makine Mühendisi
Re: p11 motor stop etme acil
2007 Primera Tekna
- etap nissan
- Platin Üye
- Otomobil: Patrol
- Meslek: otomotiv
sancaktar yazdı:merhaba arkadaslar.aracım 2001 primera 106 lık.bugün 70 80 km hızla giderken motor stop etti.ilk defa başıma geldi.neden olabilir yada neyin habercisi.geçen gün sanayide akışmetreyi temizlettim.aracın 4 ve 5. viteslerde hızlanması kötü.120 gecemiyorum onun için akışmetreyi temizletmiştim.sonra bilgisayara bagladık sorun cıkmadı.bide ilk çalıştırdığımda bugün rölanti 1200 lerde ısındıktan sonra 700 800 lere düşüyor, araç gaza geçince rölanti düştü stop etti buda ilk defa oldu.bununla da baglantısı olabilirmi.hava akışmetre arızalı olduğunu nasıl anlarım.acil.araç 105000 de bu arada.
Hava akış metre arızalı değiştirin sorununuz düzelecektir.
ANTALYA
Karacabeg yazdı:Ustalarımız daha iyi bilirler tabi, hava akışmetresi sen ne kadar gaz verirsen ona göre motora hava yönlendirip motorun boğulmasını önler. Elektriksel; buji, buji kabloları gibi bir sıkıntı olmadığına emin misiniz ? Veya akışmetrenin kablolarında taktıktan sonra bir temassızlık oluşmadığına ?
çekiş sorunu akış metreyi temizletmeden de vardı fazla bişe değişmedi yani.elektirksel olabilir tabi baktıracam onada ama dediklerimden başşka sıkıntı yaşamdım.bilgisayrda cıkmadı bişe.
etap nissan yazdı:sancaktar yazdı:merhaba arkadaslar.aracım 2001 primera 106 lık.bugün 70 80 km hızla giderken motor stop etti.ilk defa başıma geldi.neden olabilir yada neyin habercisi.geçen gün sanayide akışmetreyi temizlettim.aracın 4 ve 5. viteslerde hızlanması kötü.120 gecemiyorum onun için akışmetreyi temizletmiştim.sonra bilgisayara bagladık sorun cıkmadı.bide ilk çalıştırdığımda bugün rölanti 1200 lerde ısındıktan sonra 700 800 lere düşüyor, araç gaza geçince rölanti düştü stop etti buda ilk defa oldu.bununla da baglantısı olabilirmi.hava akışmetre arızalı olduğunu nasıl anlarım.acil.araç 105000 de bu arada.
Hava akış metre arızalı değiştirin sorununuz düzelecektir.
bu hava akışmetre arızalı ise değişmeden nasıl anlarım arızalı olup olmadığını bi fikrin varmı.boşuna değiştirmeyeyim diyorum..
- etap nissan
- Platin Üye
ANTALYA
etap nissan yazdı:Boşuna değiştirecek olsan bura da yazmam.Bana güven dediğimi yap.
Tamam saol yardimin icin.son bise fiyati hakkinda bilgin varmi dandik bise almayalim
etap nissan yazdı:Boşuna değiştirecek olsan bura da yazmam.Bana güven dediğimi yap.
Bogaz kelebegini temizletmelimiyim ondanda olabilirm8
- etap nissan
- Platin Üye
sancaktar yazdı:etap nissan yazdı:Boşuna değiştirecek olsan bura da yazmam.Bana güven dediğimi yap.
Bogaz kelebegini temizletmelimiyim ondanda olabilirm8
Boğaz kelebeğinden dolayı stop etme yapar fakat çekiş düşüklüğü olmaz.Her iki şikayetinizin birleştiği nokta MAF sensörü(hava alış)
ANTALYA
Karacabeg yazdı:Ustalarımız daha iyi bilirler tabi, hava akışmetresi sen ne kadar gaz verirsen ona göre motora hava yönlendirip motorun boğulmasını önler. Elektriksel; buji, buji kabloları gibi bir sıkıntı olmadığına emin misiniz ? Veya akışmetrenin kablolarında taktıktan sonra bir temassızlık oluşmadığına ?
Merhaba bujilerin biri yanmiş.bide akismetrenin motora giden buyuk hottumun uc kisminda yirtik varmis yapildi.bakacaz ni süre artik.
- Karacabeg
- Platin Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: Makine Mühendisi
sancaktar yazdı:Merhaba bujilerin biri yanmiş.bide akismetrenin motora giden buyuk hottumun uc kisminda yirtik varmis yapildi.bakacaz ni süre artik.
Geçmiş olsun yine inşallah tamamen sorun giderilmiştir. bujilerin biri yandıysa buji kablolarına da dikkat et hocam tek buji kolay kolay yanmaz bir nedeni vardır. Motor falan yıkadılarsa yıkatmayın.
2007 Primera Tekna
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir