YAKIT EKONOMİSİ GÖSTERGESİ

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
alisak
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek: öğretmen

YAKIT EKONOMİSİ GÖSTERGESİ

Mesajgönderen alisak » 23 Eyl 2013, 15:45

QASHQAİ 1.5 TEKNA ALALI 1 AY OLDU. YAKIT EKONOMİSİ GÖSTERGESİ BU SABAH 6,1 GÖSTERİRKEN ANİDEN 10,0 GÖSTERMEYE BAŞLADI. SONRA 8,9-7,6-6,7 GİBİ DEĞERLERİ BİRKAÇ KM. İÇERİSİNDE GÖRMEYE BAŞLADIM. SANIRIM ARABA KAFAYI YEDİ. ŞİMDİ DE PARK HALİNDE 6,8 DE BIRAKTIĞIM ARABAMDA KONTAĞI ÇEVİRİNCE 7,2 YAZIYODU. BEN DE ŞİMDİ KAFAYI YİYECEM. ARKADAŞLAR BÖYLE BİR DURUM YAŞAYAN VAR MI? LÜTFEN BAN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ. SERVİSİ DE ARADIM SORDUM AMA TATMİN EDİCİ BİR CEVAP ALAMADIM. YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

Kullanıcı avatarı
alisak
Silver Üye
Silver Üye

tanışma

Mesajgönderen alisak » 23 Eyl 2013, 19:54

ben ali sak. 2013 ağustos ayında 0 km bir nissan qashqai 1.5 dci sport pack aldım. foruma konya dan yazıyorum. saygılar...

Kullanıcı avatarı
dilekk
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Juke
Meslek: ingilizce öğretmeni

Re: tanışma

Mesajgönderen dilekk » 23 Eyl 2013, 20:29

alisak yazdı:ben ali sak. 2013 ağustos ayında 0 km bir nissan qashqai 1.5 dci sport pack aldım. foruma konya dan yazıyorum. saygılar...

Meslektaşım foruma, aramıza hoşgeldiniz.. Kendizi üye otomabilleri başlığı adı altında da tanıtabilirsiniz..
Aracınızı iyi günlerde güle güle kullanın.
Bende yakıt göstergesinde benzer durum oluyor ama tabi bu kadar belirgin şekilde,çok sık oynamalar halinde değil.. İlginç gelebilir belki ama çok dik rampaya park ettiğimde gösterge birden düşüyor.. Sonra yine düzelip düşüyor ama bu kadar bariz bir oynama olmadı

Shift the way you move

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Patrol
Meslek: otomotiv

Re: YAKIT EKONOMİSİ GÖSTERGESİ

Mesajgönderen etap nissan » 23 Eyl 2013, 22:19

alisak yazdı:QASHQAİ 1.5 TEKNA ALALI 1 AY OLDU. YAKIT EKONOMİSİ GÖSTERGESİ BU SABAH 6,1 GÖSTERİRKEN ANİDEN 10,0 GÖSTERMEYE BAŞLADI. SONRA 8,9-7,6-6,7 GİBİ DEĞERLERİ BİRKAÇ KM. İÇERİSİNDE GÖRMEYE BAŞLADIM. SANIRIM ARABA KAFAYI YEDİ. ŞİMDİ DE PARK HALİNDE 6,8 DE BIRAKTIĞIM ARABAMDA KONTAĞI ÇEVİRİNCE 7,2 YAZIYODU. BEN DE ŞİMDİ KAFAYI YİYECEM. ARKADAŞLAR BÖYLE BİR DURUM YAŞAYAN VAR MI? LÜTFEN BAN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ. SERVİSİ DE ARADIM SORDUM AMA TATMİN EDİCİ BİR CEVAP ALAMADIM. YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

Sorununuz hava şartlarının değişmesinden kaynaklanıyor.Havaların soğumasıyla birlikte motor soğukken daha uzun süre cikle devresinde kalıyor bu sebebten dolayı yakıt göstergeniz yüksek gösteriyor rölantini düşmesiyle birlikte yakıt miktarınızda düşüyordur.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
alisak
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen alisak » 24 Eyl 2013, 11:33

teşekkür ederim arkadaşlar. gökhan bey ben konya seydişehir ilçesindeyim.

Kullanıcı avatarı
gokalp
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Akademisyen

Mesajgönderen gokalp » 18 Eyl 2014, 21:52

bende de 1 haftadır 5.9 da sabit (aracı alalı 1 hafta oldu :)).. değişmiyor.. normal mi bu?

Kullanıcı avatarı
alisak
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen alisak » 15 Eki 2014, 22:50

gökalp bey normal bence. yapılan km fazlalaştıkça ortalama değer değişim sıklığı azalıyor. ayrıca yakıt ekonomisi göstergesi meselesini de çözdüm, yanlışlıkla değeri sıfırlamışım. Yakıt ekonomisi göstergesi sıfırlandığı zaman belli bir km değerine kadar çok değişken değerler gösterebiliyor.

Kullanıcı avatarı
kaan2993
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: İnşaat Mühendisi

Mesajgönderen kaan2993 » 19 Eki 2014, 15:40

aynen yapılan km fazlalaştıkça değişim o kadar azalır. Ben aracımı 400 km şehir dışı kullandım 4.5 lt ortalamam vardı sehir içinde yoğun bir trafiğe girdim yaklaşık yarım saat dur-kalk ile geçti ve yarım saat sonunda yol bilgisayarı ortalama değeri kendiliğinden sıfırladı ve 15 lt civarı göstermeye başladı. Bende çok şaşırdım bunu araştırdım sebebi sürücüye hatalı bilgi vermemek için çok uç değişimlerde bilgisayar kendine reset atıyormus.

Kullanıcı avatarı
gokalp
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Akademisyen

Mesajgönderen gokalp » 20 Eki 2014, 23:35

kaan2993 yazdı:aynen yapılan km fazlalaştıkça değişim o kadar azalır. Ben aracımı 400 km şehir dışı kullandım 4.5 lt ortalamam vardı sehir içinde yoğun bir trafiğe girdim yaklaşık yarım saat dur-kalk ile geçti ve yarım saat sonunda yol bilgisayarı ortalama değeri kendiliğinden sıfırladı ve 15 lt civarı göstermeye başladı. Bende çok şaşırdım bunu araştırdım sebebi sürücüye hatalı bilgi vermemek için çok uç değişimlerde bilgisayar kendine reset atıyormus.

:T ilginçmiş

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

oto anahtarı