titreme

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Primera
Meslek: Makine Mühendisi

titreme

Mesajgönderen Karacabeg » 07 Eki 2013, 16:02

Araçta düşük vites ve hızlarda herhangi bir sorun yok ancak özellikle 4. viteste 2500-3500 devir arasında yaklaşık 90 km hızda çok hissedilir bir titreme oluyor 5. vitese attığımda titreşim %95 oranında geçiyor vites kolundan hissediliyor sadece. Vites kolu motor devrine bağlı olarak her zaman da titriyor. Sizce
1) 4. vitesteki aşırı titreme neden olabilir

2) vites kolundaki titremeyi nasıl bitirebilirim Şanzuman ve motor takozlarını mı değiştirmeliyim

3)motorda titreşim neden olur ?

Bilen veya aynı durumu gören arkadaşlar cevaplarlarsa sevinirim

İyi forumlar

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Patrol
Meslek: otomotiv

Re: titreme

Mesajgönderen etap nissan » 08 Eki 2013, 21:53

Karacabeg yazdı:Araçta düşük vites ve hızlarda herhangi bir sorun yok ancak özellikle 4. viteste 2500-3500 devir arasında yaklaşık 90 km hızda çok hissedilir bir titreme oluyor 5. vitese attığımda titreşim %95 oranında geçiyor vites kolundan hissediliyor sadece. Vites kolu motor devrine bağlı olarak her zaman da titriyor. Sizce
1) 4. vitesteki aşırı titreme neden olabilir

2) vites kolundaki titremeyi nasıl bitirebilirim Şanzuman ve motor takozlarını mı değiştirmeliyim

3)motorda titreşim neden olur ?

Bilen veya aynı durumu gören arkadaşlar cevaplarlarsa sevinirim

İyi forumlar

Arka alt motor kulağını kontrol ettirin

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen Karacabeg » 09 Eki 2013, 10:27

aracımla dün ufak bir kaza yaşadım şu an serviste ama ilk fırsatta baktıracağım.

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen Karacabeg » 09 Eki 2013, 15:37

Sağolun bende bir şey yok küçük bir kazaydı. park yerinden çıkarken arkadan yol vermeyenlere dikkat edeyim derken ön tamponu diğer araca sürttüm onda çizikler oluştu benimde tampon yamuldu. Millet toplanıp bu tampon bu kadar nasıl yamuldu diye söylendiler resmini çekmiştim ekleyebilirsem ekleyeyim. Bayram yolculuğuına yetişsin diye hemen servise bıraktım 300 tl ye onarıp boyayacaklar.

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
turanbey
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Otomotiv

Mesajgönderen turanbey » 15 Eyl 2014, 09:44

kardesim benim basima geldi motor hem titreme yapiyor hemde geri vitese zor geciyor du arcin satisini alana dek satan serefsiz soylemedi tabi bide kalkarken yuksek gazda kalktinmi alttan sanki bir vuruntu yada surtunme sesi geliyordu tabi araci aldiktan sora ilk suphemiz olan motor kulaklarini soktuk ve tam tahmin ettigimiz gibi alltta travezin uzerindeki motor kulagi kopukama yeni degismis yine kopmus nedendir diye arastirmalarimiz sonunda burasi cok onemli kulagi ters takmislar kulak travezin uzerine tersde duzde takilabiliyor isi bilmeyen biri ters takmis ve vuruntu gecmeyince araca debriyaj baski balata sanzuman yagi gibi bir suru gereksiz masraf etmis isin icinden cikamayinca araci satmaya karar vermis.neyse biz cozduk travezin ustundeki motor kulagini degistirdik ve olmasi gerektigi gibi taktik gerek olmamasina ragmen ust sanzzuman kulaginida degistirdik arac kendine geldi.537 794 95 41 den detayli bilgi veririz

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

oto anahtarı