Nisaan Micra Akü Problemi
- ozanciftci
- NissanClubTr
- Otomobil: Micra
- Meslek: Danışman
Nisaan Micra Akü Problemi
Aralık 2012 trafiğe çıkışlı 1.2 Nissan Micra Passion CVT aracım var. Aracım 13000'de. Yaklaşık 4 ay önce ön tambonda mini onarım yapıldı. Kaza anında farın plastik kısımlarında kırılma olduğundan değişim yapıldı. Tüm bu işlemler yetkili serviste yapıldı, özel servise götürmedim.
Bu işlem sonrasında aracım 3 kez akü probleminden dolayı çalışmadı. 3'ün de Nissan Yol Yardım'ı çağırdım ve harici akü ile çalıştırarak kullandım. Araç 3 gün çalışmadığında tekrar çalıştırmak imkansız oluyor. Bu arada klima, far, hidrolik sistemleri çalışmaya devam ediyor fakat; ateşleme olmuyor.
Bayram tatili için şehir dışındaydım, 7 gün araç çalışmadı. Geldiğimde uzaktan kumanda ile kapıları dahi açamadım. Akü tamamen bitmiş, klima, hidrolik, far çalışmıyor durumda. Yine harici akü ile aracı çalıştırdım.
Tüm bunların sonunda zaman bularak, aracı yetkili servise bıraktım. Aküyü full şarj ettiklerini, her hangi bir kaçak olmadığını; aracı 3 gün çalıştırmadan bırakmamı servisteki usta bana tavsiye etti. Bu durum kabul edilebilir değil. Bu tatil döneminde 9 gün yatan arkadaşımın aracı tek seferde çalıştı. Evet akü araç kullanılmadığında bitebilir fakat; bence bu 3 gün olmamalıdır. Bu konuda benzer sorunları sizler yaşadınız mı? Özellikle micra da?
Teşekkürler;
- Karacabeg
- Platin Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: Makine Mühendisi
Re: Nisaan Micra Akü Problemi
malesef aküler bazen şarj tutmuyor ve yarı yolda bırakıyor yabancı bir yerde bir akü alıp taktırdım. tavsiyem o yönde hiç rezillik çekmeyin 120-180 arası masrafınız olacaktır belki garantidende değiştirtebilirsiniz. Nissan aküleri küçük gibime geldi birde kıyaslayınca diğer araçları belki bunun da dezavantajı vardır.
2007 Primera Tekna
- FelixCrail
- Administrator
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
- Karacabeg
- Platin Üye
- Meslek: Makine Mühendisi
FelixCrail yazdı:Aku garantisi bitti mi bilmem ama ben olsam bu kmdeki arac icin nissana baski yapardim garanti icin
Servis kabul etmeyecektir muhtemelen ama denemeklte fayda var merkeze intikal ederse konu değişimi yapacaklardır bencede
2007 Primera Tekna
- FelixCrail
- Administrator
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
- NISTEC
- Administrator
- Otomobil: Diğer