Nisaan Micra Akü Problemi

(K11) (K12) (K13) Micra otomobiliniz için
Kullanıcı avatarı
ozanciftci
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Micra
Meslek: Danışman

Nisaan Micra Akü Problemi

Mesajgönderen ozanciftci » 22 Eki 2013, 11:50

Merhaba;

Aralık 2012 trafiğe çıkışlı 1.2 Nissan Micra Passion CVT aracım var. Aracım 13000'de. Yaklaşık 4 ay önce ön tambonda mini onarım yapıldı. Kaza anında farın plastik kısımlarında kırılma olduğundan değişim yapıldı. Tüm bu işlemler yetkili serviste yapıldı, özel servise götürmedim.

Bu işlem sonrasında aracım 3 kez akü probleminden dolayı çalışmadı. 3'ün de Nissan Yol Yardım'ı çağırdım ve harici akü ile çalıştırarak kullandım. Araç 3 gün çalışmadığında tekrar çalıştırmak imkansız oluyor. Bu arada klima, far, hidrolik sistemleri çalışmaya devam ediyor fakat; ateşleme olmuyor.

Bayram tatili için şehir dışındaydım, 7 gün araç çalışmadı. Geldiğimde uzaktan kumanda ile kapıları dahi açamadım. Akü tamamen bitmiş, klima, hidrolik, far çalışmıyor durumda. Yine harici akü ile aracı çalıştırdım.

Tüm bunların sonunda zaman bularak, aracı yetkili servise bıraktım. Aküyü full şarj ettiklerini, her hangi bir kaçak olmadığını; aracı 3 gün çalıştırmadan bırakmamı servisteki usta bana tavsiye etti. Bu durum kabul edilebilir değil. Bu tatil döneminde 9 gün yatan arkadaşımın aracı tek seferde çalıştı. Evet akü araç kullanılmadığında bitebilir fakat; bence bu 3 gün olmamalıdır. Bu konuda benzer sorunları sizler yaşadınız mı? Özellikle micra da?

Teşekkürler;

Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Primera
Meslek: Makine Mühendisi

Re: Nisaan Micra Akü Problemi

Mesajgönderen Karacabeg » 22 Eki 2013, 16:38

ben 1500 km yol yaptım vardığım yerde aküm bitti araç marş basmadı markaası orjinal delphi idi 57binde değişmişti bende daha 94 bindeydim. şarj dinamosu doldurmuş olsada akü ölmüştü.
malesef aküler bazen şarj tutmuyor ve yarı yolda bırakıyor yabancı bir yerde bir akü alıp taktırdım. tavsiyem o yönde hiç rezillik çekmeyin 120-180 arası masrafınız olacaktır belki garantidende değiştirtebilirsiniz. Nissan aküleri küçük gibime geldi birde kıyaslayınca diğer araçları belki bunun da dezavantajı vardır.

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 22 Eki 2013, 17:29

Aku garantisi bitti mi bilmem ama ben olsam bu kmdeki arac icin nissana baski yapardim garanti icin

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: Makine Mühendisi

Mesajgönderen Karacabeg » 23 Eki 2013, 09:56

FelixCrail yazdı:Aku garantisi bitti mi bilmem ama ben olsam bu kmdeki arac icin nissana baski yapardim garanti icin

Servis kabul etmeyecektir muhtemelen ama denemeklte fayda var merkeze intikal ederse konu değişimi yapacaklardır bencede

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 23 Eki 2013, 13:09

Merkeze mail atin o zaman. Bende olsa adresi verirdim ama nissanla hic gorusmuyorum

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
NISTEC
Administrator
Administrator
Otomobil: Diğer
Meslek: Reklam
İletişim:

Mesajgönderen NISTEC » 23 Eki 2013, 17:08

Nissan'a twitter üzerinden ulaşın. Daha hızlı cevap alabilirsiniz. Sosyal ağlar üzerinden müşteri desteği var. Bir deneyin derim.

Nissan Club Türkiye

Kullanıcı avatarı
mcengiz1982
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: bilgi işlem

Mesajgönderen mcengiz1982 » 31 Eki 2013, 10:25

Tüketici koruma derneğinden bahsedin biraz, haberleri yok sanırım.Hemen ilgilenirler. :D

Nissan aşkı ile...
http://alfaelektrik.net

“Nissan Micra Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

oto anahtarı