Nissan Navigasyon GüncellenMEmesi!
- captainmemo3
- Silver Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: eğitim
- İletişim:
Re: Nissan Navigasyon GüncellenMEmesi!
Benim yazdığım bir mesaja verdiğiniz bir cevapta navigasyon konusuna çok net bir cümle kullanmışsınız. ( Onu yazacağım ama kesinlikle sizi eleştirmek için yazmadığımı bilmenizi isterim. ) Diyorsunuz ki Nissan Connect sisteminizde arıza meydana gelirse bunu nissan tamir veya bakım yapmıyor ve elektronikçiye gönderiliyor. Pekiii... Nissan QQ de Renault Motoru bulunuyor. Bu arızalandığında veya bakımı için neden RENAULT SERVİSLERİNE GİTMİYORUZ.
KESİNLİKLE BU NİSSAN CONNECT VE NAVİGASYON GÜNCELLEMESİ NİSSAN EUROPE VE TÜRKİYE GİBİ BÜYÜK BİR KURULUŞ İÇİN TAM BİR F İ Y A S K O DUR. Bizler haklıyız ancak Türk halkı her zaman ve her konuda olduğu gibi hakkımızı arayamıyoruz veya aramıyoruz.
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
Re: BU KADAR ZORMU?
aynı şekilde istanbul anadolu yakasında touareg'e işlem yapabilecek sadece 1 adet vw yetkili servisi var. diğer 2 servis tek bir civata bile sökemez yetkisi olmadığı için. ne biçim bir durum değilmi? vw aracınız var ama anadolu yakasında sadece tek bir servise muhtaçsınız. avrupa yakasında bu sayı 2 olması lazım (avek ve doğuş maslak)
teybi de nissan üretmediği için yardımcı olamıyor. yardımcı olması için teyp üreticisi ile iletişime geçip navigasyonun yazılım lisans parasını ödemesi lazım. bu da maddi olarak ona mantıklı gelmediğinden bu güncelleme konusunda sizlere yardımcı olamıyor bence.
ben cihazlarınızın yazılımına müdahale edebilecek olsam elimden geleni yapacağım ama cihazın yazılım içeriğini bilmediğimden bişey yapamıyorum. o cihazlara win ce yükleme imkanı olsa gerisi kolay.
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
- captainmemo3
- Silver Üye
- İletişim:
Biz aracı alırken aracın tanımında Qashqai 1.5 dci NC Glassroof diye bir tanımla listelenmişti. ve NC = Nissan Connect aracın tanımında yazıyormuydu. Evet.
Biz bayide ben bu nissan connect her neyse istemiyorum. Bunu çıkartın LG marka multimedya monte edin diyebildim mi? Hayır.
Öyle ise beni bu NC e mahkum eden ve listelerde açık açık yazan ve fiyat farkı ilave eden Nissan aracı satarken üzerinde olduğunu ve kendi montajı olan bir MMedya sisitemini ben sorumlu değilim deme lüksüne de sahip değil.
zaten hakkımızı arama becerimiz ve beraberliğimiz olmadığı için iki senedir. Bizi resmen OYALAYAN bir kurumun ciddiyetinden ve saygınlığından da söz edilemez..
Bana kim sorarsa aynen söylüyorum. NC almayın diye..
Zaten Nissan araç alıp Renault motorunu kullanıyor olmak başlı başına bir terslik birde NC ile araçlardan soğutuyorlar. Büyük olmak Koça koca tabelalar reklamlar yaparak olmaz küçük bir sorunu da hemen çözmektir. BÜYÜK OLMAK SAYGIN OLMAK..
Bakın bu sorun için tek bir hareket 2 yıldır bizi oyalamaktan kolaydı.
a) Arkadaşlar aracınızı servise getirin. Buyurun size boş SD kart (NC Multımedya sisiteminin şifresiz okuyabildiği ) bu kadar.
Biz de sistemin okuyabildiği SD kartı onlarca Navigasyon kuruluşuna gidip sd kartımıza ücreini ödeyerek harita yüklemesini
yaptırıp keyfimizce kullanmaktı.
b) Nissan x,Y navigasyon firması ile anlaşıp bir yazılım cd sini okutarak yeni navigasyon programını NC içine ücretsiz yüklemesi. veya beyler bayanlar .... TL ödemeniz gerekiyor. diyerek güya bizim adımıza yaptığı çalışmanın bedelini isteyebilirdi.
NİSSAN BUNLARIN HİÇ BİRİNİ YAPMAYARAK KENDİNİ SORUMLU GÖRMÜYOR. GÖRSE ÇÖZÜLMEYECEK SORUN YOKTUR...
- FelixCrail
- Administrator
İstanbul / Maltepe
- captainmemo3
- Silver Üye
- İletişim:
Ancaaaak !!!
Araç satın almadan önce (bu hangi marka ve model olursa olsun ) Multi medya sistemli araç almayın. Eğer mümkünse Multi Medya sistemi olmasın diyorum ama otomobil fabrikaları aracın cazibesini artırmak için multimedya sisteminin araç bedeline dahil olduğu fiyatlar veriyorlar.
Alıcı olarak Multi Medya istemiyorum dediğinizde size bir alt model aracı teklif ediyorlar. o zaman da araçta bulunmasını istediğiniz bir sürü ek özelliklerde araçtan çıkmış oluyor. Aracı aldıktan sonra MM sistemi taktırmak istediğinizde, bu sistemi destekleyen kablo vs. donanımlarının da bulunmayacağını ve sorun yaşayacağınızı düşünerek. Bile bile lades diyerek yine aracı alacaksınız. Yapacak bir şey yok.. Çarklar böyle dönüyor.. Araçlar için göstermelik değil gerçekten opsiyonel özelliklerin bulunduğu ve alıcıya karşı saygılı fabrikalar ve satıcılar oluştukça daha çok sevdiğimiz ve sorunsuz araçlarımız olacağına inanıyorum.
hepinize iyi şanslar
- FelixCrail
- Administrator
İstanbul / Maltepe
- oztrk
- Platin Üye
- Otomobil: Juke
- Meslek: Pazarlama Danışmanlı
- İletişim:
Re: Ynt: BU KADAR ZORMU?
- FelixCrail
- Administrator
İstanbul / Maltepe
- oztrk
- Platin Üye
- İletişim:
- FelixCrail
- Administrator
dediğin gibi kart sadece okunabiliyor, üstüne yazamıyorsun. içine bişey kopyalayınca kopyalanmış gözüküyor ama içeriği bir daha görüntülemek istediğinde kopyaladığın dosyanın silindiğini görüyorsun.
kartların CID denen bir tanımlama numarası olduğunu öğrendim. tahnimce teybin içindeki program kartın CID değerini doğruluyor öncelikle. eğer değer doğru ise kart çalışıyor. o zaman 2 yol var bizim önümüzde.
ya yeni aldığımız karta eski kartın CID değerini kopyalayıp yeni kartı orjinalmiş gibi göstericez ki dünyada bunu başaran henüz olmamış,ayrıca yapsak bile atacağımız naveq haritasının ne kadar işe yarar olacağı tartışılır
ya da cihazda bu sorgulamayı yapan alana ulaşıp bu korumayı kökten kaldırıcaz ki bu daha zor sanırım çünkü cihazın içindeki depolama alanındaki bilgileri hangi bağlantı yolu ile okuyacağız.
cihazın içinde dediğim gibi gerçekten windows varsa ve biz onun masaüstüne ulaşırsak işi çözeriz diye düşünüyorum ama nasıl ulaşıcaz onu bilemiyorum.
İstanbul / Maltepe
- oztrk
- Platin Üye
- İletişim:
- FelixCrail
- Administrator