Hava Akış Debimetre Sorunu

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
udem
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: memur

Re: Hava Akış Debimetre Sorunu

Mesajgönderen udem » 17 Kas 2013, 18:55

Arkadaslar gaz teli degisince sorun cozuldu gibi gorunuyor en azindan simdiye kadar bir sorun cikarmadi. bu arada servisteki usta bu araclarin rolanti motoru ve beyni gibi aksamlar ile oynamak cok tehlikeli dedi, tanimadik ustalara oynatmamak lazim.

Kullanıcı avatarı
MÜNÜRB
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Almera
Meslek: memur
İletişim:

Mesajgönderen MÜNÜRB » 21 Kas 2013, 13:36

Adınız:MÜNÜR
Yaşadığınız Şehir:İSTANBUL/SİLİVRİ
Mesleğiniz:OFİS ÇALIŞANI
Otomobiliniz:NİSSAN ALMERA 2008 TEKNA

merhabalar bende buna benzer bir sorun yaşadım rölanti 1500 devirden aşağı düşmüyor ve ani oynamalar yapıyordu sebebi de ne yaptığını bilmeyen bir otogazcı adam üstüne vazife olmayan yerleri temizlik yapıcam diye sökmüş yıkamış bulunduğum yerde servis olmadığından yolum düşünce servise uğrarım diye geçiştirdim böylelikle 2 ay gibi bir zaman geçti yakıt tüketimi bir miktar çoğaldı ama en sinir bozucusu devrin aniden yükselip düşmesi tam servise gitmeyi düşünürken kendiliğinden düzeldi,siz siz olun iyi bir referansı olmayan kişilere elektronik aksam sensör vb parçaları elletmeyin derim.saygılar

münür bingöl
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008

caylak39
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Güvenlik

Mesajgönderen caylak39 » 26 Şub 2016, 13:22

Konuyu okudum ve acayip uyuzlandım, ben diyorum abi sanayideki adamlardan bir cacık olmaz, bir gaz telini 700 tl ye mal etmek kusura bakmayında şerefsizlikten başka birşey değil. Sonrada bu ülke neden ilerlemiyor, ilerlemez tabi millet birbiri sırtından geçindikçe bu ülkeden hiç bir cacık olmaz.

Kullanıcı avatarı
serkanbahar
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Bankacı

Mesajgönderen serkanbahar » 27 Şub 2016, 00:56

Merhaba benimde akış metre ile ilgili sorunum olmuştu yetkili serviste çözdüm problemi. Akışmetreden kaynaklı arızada araba hızlanma problemi yaşıyor ve yakıt tüketimi çok fazla artıyordu. Eğer bu tarz probleminiz yoksa akışmetrede problem olma ihtimalini eleyebilirsiniz. Akışmetre değişirken egr valfinide temizlediler akabinde sizin gibi rölanti problemleri yasadım. Tekrar servise gittiğimde adaptasyon yaptılar ve problemim çözüldü.

Serkan Bahar
İstanbul / Bahçelievler

2004 Primera Tekna 1.6

Kullanıcı avatarı
notoecopol
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen notoecopol » 13 May 2016, 12:38

Benimde bir sorunum var anlatayım sizlere 2003 model almera var. Yolda giderken veya kırmızıda dururken kedi ciyaklamasına benzer bi ses geliyo nereden geldiğini çözemedim aylardır var tamirciye götürüyorum bilmiyorum diyor. :D
bir diğer sorunumda devirle alakalı arabanın devir saati gaza basıp bıraktığımda kademe kademe düşüyor sabit bi hızla düşmüyor. birde bazen arabayı vitesten çıkardığımda örneğin trafikte dur kalk yaparken debriyaja bastığımda devir 400 lere kadar düşüyor motor sallanıyo ondan sonra 900 lere tekrar çıkıp yerinde kalıyor. Bilgisi olan cevap verirse sevinirim.
Bir tanıdık şarj dinamosundan dedi ona bakım yaptır iki sooorununda hallolucak dedi

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 13 May 2016, 22:29

ciyaklama sesi kayıştan olabilir, devir işi içinde boğaz kelebeğine baktırın.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
notoecopol
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen notoecopol » 14 May 2016, 07:39

kayış sesi gibi değil yani bi değişik ses yanınızda biri oturuyo mesela o ses geldiğinde sorasın geliyo yanındakine afedersiniz. gazmı kaçırdın lan diye öyle bi ses ince ama :D

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı