Qashqai Benzinlide Çekiş Sorunu
- deredengel
- Gold Üye
- Otomobil: Juke
- Meslek: muhendis
Re: Qashqai benzinlide çekiş sorunu
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
Benim için benzin sarfiyatı önemli değil.
- FelixCrail
- Administrator
İstanbul / Maltepe
saygılar...
Re: Qashqai Benzinlide Çekiş Sorunu
Açıkçası buradaki yorumlar biraz canımı sıkmıştı ama ben kendim bunları yaşamadım son derece güzel bir araç ve benim beklentilerimi karşıladı...
FelixCrail yazdı:maliyet sorun değil dersen turbo takabilirsin.
Merhaba FelixCrail
Bu turbo işini nerede taktırabilirim.
Ben Ankara'dayım.
- FelixCrail
- Administrator
İstanbul / Maltepe
- savasansahin
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: Serbest
Bu aracı kullanan arkadaşlara sormak istiyorum, lpg de 5-6 bim kilometre kullanılmış daha altı ay önce takılmış landirenzo marka lpg, ben benzinde
kullanacağım aracı, bu bir sıkıntı çıkarırmı? yani sonuçta motora birşeyler takılmıştır lpg için bu sakınca doğururmu? Sizin fikriniz nedir, bu aracı satarken değerini düşürürmü lpg takılmış olması?
Lpg montajı yapılmış olması, benzinde kullanmama rağmen çekiş problemi yaşatır mı? Herkese çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.
Bende 1 ay once qq1.6 tekna aldim. Uzun yol merakimi gidermek icin Ankaradan İstanbula gittim. Çamlidere rampalarina gelince baya bi hayal kırıklığına uğradım. Araba 4. vitesle ancakçıkabiliyor. ve motor zorlaninca cok bağırıyor. Ancak duzde araç mukemmel. Hız sabitleme yi 130a ayarlayınca keyfine doyum olmuyor. Mersedes gibi:) dönüşte ise bisey kesfettim. Aracin gaz pedali 2 kademe. Yani son kısmında daha sert bir bolum var. Oraya kadar basinca arac rampada kendini toparliyor. Hatta tekrar 5. Vitese çıkabiliyor. Sonradan arastirdim. Arac 8 enjektorlu. Gazin 2. Kademesine basınca sanirim tum enjektorlet calismaya başlıyor. 1.kademede ise arac daha ekonomik olmasi icin 4 enjektorle calisiyor diye düşünüyorum.
Belirli dönemlerde yazdım bu başlık altında.
Yaklaşık 5 ay oldu aracımı alalı (2013 QQ 1.6 VISIA A/T) toplamda 8000 km yol yaptım uzun yola gittim, şehir içi rampa vs. her yerde aracımı kullandım.
Çekiş sorunu olarak görmüyorum zira aracın performansı bu şekilde, rampalarada son derece hızlı çıkıyorum. Sadece sabahları motor soğuk olduğunda evimin hemen çıkışındaki yokuşta biraz ağır ama sıcak motorda sıkıntı yok. Ayrıca soğuk motorda aracı sıkıştırmak istemiyorum, yoksa gazı köklesem bayır yokuş tanımaz biliyorum.
Geçenlerde yaşadığım küçük bir problemi anlatmak isterim.
Dik bir yokuşta önümdeki araç durunca bende arkasından durdum ve kalkış için vitesi "L" moduna aldım. Ancak vites boştaymışcasına araç hareket etmedi. "D" moduna aldım yine aynı şey oldu, devir saatinde yükselme var, ayrıca gösterge panelinde Vites modu yazıyor ama dediğim gibi boş vites misali araç yerinden kıpırdamadı. yaklaşık 15 sn sürdü. Vitesi "N" ye alıp tekrardan "L" moduna aldım ve sorun çözüldü. Normal olarak araç harekete geçti. Hızlandıktan sonra yine "D" modu ve problemsiz yola devam ettim.
Sanırım fiziki olarak vites topuzu doğru yerde olsada mekanik yazda yazılımsal olarak bir anlık motorda uygun vites geçmedi. Nötrleyip tekrar yerine alınca düzelmiş olabilir diye düşünmekteyim.
Benzer ecrübeniz yada fikirleriniz varsa paylaşımlarınızı beklerim.
Emniyetli Sürüşler
“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir