ESP Gerekliliği

Diğer kategorilere girmeyen Nissan ve/veya farklı tüm konular hakkında
Kullanıcı avatarı
mcengiz1982
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Primera
Meslek: bilgi işlem

Re: ESP gerekliliği

Mesajgönderen mcengiz1982 » 20 Ara 2013, 13:22

espyi denemedim ancak buzlu yolda geçenlerde spil dağından manisaya inerken ebdnin faydasını çok gördüm önümde ilerleyen bmw tekerlekleri kilitlenip kaya kaya indi 30 metrelik buzlu yolu ilerisi tekrar çıkış olmasa kimbilir ne olacaktı ;arkasından çarpma ihtimaline karşı frene dokundum ve fren pedalından gelen tıkırtılar eşliğinde anında durdum (kayan tekerlekten anında freni kesiyor, kaydırmıyor)

Nissan aşkı ile...
http://alfaelektrik.net

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 20 Ara 2013, 13:59

O tikirtilar abs sisteminden geliyor.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
cdogu
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek: Öğrenci

Mesajgönderen cdogu » 20 Ara 2013, 18:09

Şu kis gununde cok faydasini gordum qashqaide. Yokus cikarken kapatiyorum,inerken aciyorum. Cok emin ve rahat iniyorum. Espye guvenim tam..

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kullanıcı avatarı
sinoplu
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: memur

Re: Ynt: ESP gerekliliği

Mesajgönderen sinoplu » 12 Oca 2014, 16:09

mcengiz1982 yazdı:espyi denemedim ancak buzlu yolda geçenlerde spil dağından manisaya inerken ebdnin faydasını çok gördüm önümde ilerleyen bmw tekerlekleri kilitlenip kaya kaya indi 30 metrelik buzlu yolu ilerisi tekrar çıkış olmasa kimbilir ne olacaktı ;arkasından çarpma ihtimaline karşı frene dokundum ve fren pedalından gelen tıkırtılar eşliğinde anında durdum (kayan tekerlekten anında freni kesiyor, kaydırmıyor)

Lastiklerin nasıldı
Yani dört mevsimmi kış lastiğimi kaç yıllık lastikti

Sinop deniz üzerinde yüzen şehir

57 SİNOP 42
Nissan Primera 1.6 slx 1998 Model

Kullanıcı avatarı
mcengiz1982
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: bilgi işlem

Mesajgönderen mcengiz1982 » 22 Oca 2014, 11:45

sinoplu yazdı:
mcengiz1982 yazdı:espyi denemedim ancak buzlu yolda geçenlerde spil dağından manisaya inerken ebdnin faydasını çok gördüm önümde ilerleyen bmw tekerlekleri kilitlenip kaya kaya indi 30 metrelik buzlu yolu ilerisi tekrar çıkış olmasa kimbilir ne olacaktı ;arkasından çarpma ihtimaline karşı frene dokundum ve fren pedalından gelen tıkırtılar eşliğinde anında durdum (kayan tekerlekten anında freni kesiyor, kaydırmıyor)

Lastiklerin nasıldı

lastikler 3 aylık dört mevsim ancak durmama etken olarak aracın sağı kayarken tekerleklerdeki frenin salındığını farkettim .yani hareket eden tekerlek her zaman daha fazla basınç ile frenleniyor.anlık değişimlerdede tıkırdama sesini ve pedaldaki titreşimi hissediyorsunuz.bu arada abs 30 km hız altında devre dışı kalıyor diye biliyorum ve hızlarımız maks. 10-15 km idi.

Nissan aşkı ile...
http://alfaelektrik.net

Kullanıcı avatarı
MÜNÜRB
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Almera
İletişim:

Mesajgönderen MÜNÜRB » 22 Oca 2014, 13:04

mcengiz1982 yazdı:
sinoplu yazdı:

Lastiklerin nasıldı

lastikler 3 aylık dört mevsim ancak durmama etken olarak aracın sağı kayarken tekerleklerdeki frenin salındığını farkettim .yani hareket eden tekerlek her zaman daha fazla basınç ile frenleniyor.anlık değişimlerdede tıkırdama sesini ve pedaldaki titreşimi hissediyorsunuz.bu arada abs 30 km hız altında devre dışı kalıyor diye biliyorum ve hızlarımız maks. 10-15 km idi.

burada ebd devreye giriyor diye biliyorum her tekerleğe ayrı ayrı fren kuvveti vererek savrulmayı önler :D aşağıda daha detaylı bir bilgi var alıntıdır.
Arabayla hareket halindeyken fren yaptığınızda araç üzerinde ileri doğru bir kuvvet oluşmaktadır. Süspansiyon üzerinede etki eden bu kuvvet'den dolayı aracın ön kısmı yere doğru oturur arka kısımsa havaya doğru kalkmaktadır. Frenleme ne kadar sert olursa ön arka tekerlekler arasındaki bu yük farkı da o nispette artacaktır
Fren basıncı her iki aksa aynı oranda dağıtılmasından ötürü arka tekerlekler, üzerlerindeki düşük yük sebebiyle ön frenlerden daha önce kızaklamaya başlayacaklar; ya da arka aks ABS donanımı daha erken devreye girecek demektir. İşte EBD sistemi fren basıncını, bu yük dengesizliğini giderecek şekilde ön ve arka akslara dağıtmaktadır. Yani sert frenleme durumunda ön aksa daha çok arka aksa daha az fren gücü yollamaktadır.
Bu sayede arka tekerleklerin kızaklama ihtimali azaltılmış olmaktadır. Böylece, güvenli fren yapılmasına yardımcı olur.

münür bingöl
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008

Kullanıcı avatarı
sinoplu
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen sinoplu » 23 Oca 2014, 13:09

mcengiz1982 yazdı:
sinoplu yazdı:

Lastiklerin nasıldı

Lastiklerde frenlemede birinci etken
Ben arabamı mayıs 2013 de aldım arabada abs var frene sert olmasada basıyorum devamlı abs devreye giriyor böyle olunca aracın durma mesafesi uzuyor gittim frenciye dedim durum böyle lastikler cok eski dedi
Aracın üzerindeki lastikler 2004 yılı imal michelin marka lastiklerdi eski sahibi cok km yapmayınca lastikler eskimiş diş derinliği yeterli idi ama lastik sertleşmiş iyice tabi ben frene basınca lastikler sert olduğu için kilitlenip kaymak istiyor abs de buna izin vermemek için devreye giriyor
Mecburen lastikleri değiştirmek zorunda kaldım
Hem michelinin lastiği diğer lastiklere göre daha yumuşak hamurlu buda tutunmayı artırıyor
Şimdi abs hemen devreye girmiyor ya ani frende yada pedala cok basınca giriyor devreye

57 SİNOP 42

Kullanıcı avatarı
sinoplu
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen sinoplu » 23 Oca 2014, 13:09

mcengiz1982 yazdı:
sinoplu yazdı:

Lastiklerin nasıldı

Lastiklerde frenlemede birinci etken
Ben arabamı mayıs 2013 de aldım arabada abs var frene sert olmasada basıyorum devamlı abs devreye giriyor böyle olunca aracın durma mesafesi uzuyor gittim frenciye dedim durum böyle lastikler cok eski dedi
Aracın üzerindeki lastikler 2004 yılı imal michelin marka lastiklerdi eski sahibi cok km yapmayınca lastikler eskimiş diş derinliği yeterli idi ama lastik sertleşmiş iyice tabi ben frene basınca lastikler sert olduğu için kilitlenip kaymak istiyor abs de buna izin vermemek için devreye giriyor
Mecburen lastikleri değiştirmek zorunda kaldım
Hem michelinin lastiği diğer lastiklere göre daha yumuşak hamurlu buda tutunmayı artırıyor
Şimdi abs hemen devreye girmiyor ya ani frende yada pedala cok basınca giriyor devreye

57 SİNOP 42

Kullanıcı avatarı
muhak
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Almera
Meslek: Öğretmen

Mesajgönderen muhak » 29 Oca 2014, 00:50

bizim arabada esp var galiba çalıştırırken yana ışıklar arasında ışığı yanıyor. geçen kışta bir sefer karlı yolda (4 teker kış lastik UG8) yandığını görmüştüm ama farkı anlamadım ben. dikkatte etmedim. Bu zımbırtı ne işe yarar. Ne zaman devreye girer diye Bundan sonra dikkat edeyim bakalım nasıl bir değişiklik oluyor yanınca.

Allah kazasız belasız hayırlı keyifli sürüşler nasip etsin

Kullanıcı avatarı
ladroness
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: fizyoterapist

Mesajgönderen ladroness » 29 Oca 2014, 17:32

En iyi yöntem kendi imkanlarınla araca bi esc test yapmak. Uygun alan bulmak gerekli tabi

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ramazan Anıl Ülger
2001 Primera 1.6 Comfort(mazide kaldı)
2004 Megane 2 HB 1.6 Dynamique-34 GMU 61

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 29 Oca 2014, 18:30

FelixCrail yazdı:O tikirtilar abs sisteminden geliyor.

:XD

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
ygtsm
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: MEMUR

Mesajgönderen ygtsm » 02 Nis 2014, 19:46

Karacabeg yazdı:2007 primera teknam var hocam esp yok bizim araçlarda onun yerine farklı bir dengeleme sistemi kullanıyor nissan. virajlarda çoğu arabanın 60-70 le gittiği yerlerde 100-110 la giderim bir sıkıntım olmadı hiç.

Nissan servisine sorduğumda Tekna'larda ESP'nin standart olduğunu söyledi. ABS Sisteminden aldığı veriyle çalışır. sürekli devrededir diye bilgi verdi.

“Nissan Sohbet - Laf Lafı Açıyor” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı