Juke'ta Lastik
Juke'ta Lastik
Re: Juke ta lastik
Gökhan Sizucen yazdı:sizin fikriniz yaz için uygun. kışın mümkün olduğunca yanak yerden yuksek olması lazım.kışın lastik sertlesir. aracın süspansiyonu azalır. buda size hem ses olarak. hemde ön takım maaliyeti olarak geri döner.
Sağolun Gökhan bey. Benim istediğimde buydu, bilenlerden yardım alıp hataya düşmemek hemde araca zarar vermemek.Bilgi için tşk.ler
Re: Juke ta lastik
Gökhan Sizucen yazdı:aracinizin orj lastik ebatlari nedir fab. değerleri.
Orjinali 215/55/17
Re: Juke'ta Lastik
dtfevzi yazdı:Merhaba bende birşey sormak istiyorum. Kış lastiği için arama yaparken genellikle 205 60 R16 seçeneği çıkıyor. Ama aracın üzerinde ki orjinal lastik ebatları 215 55 R17. Hangisini almalıyım sizce?
Ben orjinal ebat olan 215/55/17 Toyo marka kar lastiği aldım. Dün taktırdım. Arkadaşlardan edindiğim bilgiler yanak dar olursa kışın yol tutuşu daha iyi olur diye ama 205/60/16 ebatta lastlkte bu seferde araç yere yakın olacak. Tam olarak bilemiyorum ama orjinalden şaşmayayım dedim ben.
- oztrk
- Platin Üye
- Otomobil: Juke
- Meslek: Pazarlama Danışmanlı
- İletişim:
- Taylansancak
- Gold Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek:
Ateş44 yazdı:Arkadaşlar aracıma malum kış yaklaşıyor lastik almayı düşünüyorum mevsimine uygun. Üzerindeki lastiğin ebadı 215/55/17. Ben 225/50/17 ebatlarını düşünüyorum. Taban biraz daha geniş, yanaklar daha alçak olacak, kendimce yol tutuşu üzerine olumlu etkisi olur hemde biraz alçalmış olur, olası savrulmaları azaltır diyorum ama bir bilene sormak isterim. Acaba aracın aerodynamiğini bozarmıyım? ve yakıt nasıl etkilenir? Bu ebatlar juke için uygunmudur? Bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum şimdiden tşk.ler.
Ben lastik tercihi yaparken ilk önce motor a bakıyorum. Aracınız dizelse 110 beygirlik dizel motor o araç için gayet iyi. 235/50 tercih ederim.ki 215/55nin yanağıyla 235/50 nin yanağı aynıdır.sadece taban 2 cm genişler güzel de olur.aracın tutunmasını arttırmak için yanak daraltmaktan yana değilim. Konfordan ödün vermek demektir aynı zamanda. Genel anlamda saglıksızdır. Diğer taraftan aracınız yeteri kadar güçlüye taban genişletmek kayda değer bir olumsuzluğa yol acmaz.aksine artıları daha fazladır..hem viraj performansınız hem de yere tutunma artar..
- Giovanni41
- Silver Üye
- Otomobil: Juke
- Meslek: Finans
- Taylansancak
- Gold Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek:
Giovanni41 yazdı:215 yerine 235 lastik tercihi yakıt tüketimini de bir miktar arttıracaktır. o nedenle fabrika çıkışı her zaman en idealidir.
Bu çok orijinal bi fikir oldu kimsenin aklına gelmemişti
Taylansancak yazdı:Giovanni41 yazdı:215 yerine 235 lastik tercihi yakıt tüketimini de bir miktar arttıracaktır. o nedenle fabrika çıkışı her zaman en idealidir.
Bu çok orijinal bi fikir oldu kimsenin aklına gelmemişti
Len teneke insanlarla dalga geçeceğine bilgini arttır. kalkmışsın kışlık lastiklerde taban genişliği yüksek olursa önemsiz demişsin. Bütün lastik uzmanları taban genişliği ne kadar dar olursa yola o kadar yapışır ve yol tutuşu o kadar iyi olur aracı derler. Bide adama laf ediyorsun kimsenin aklına gelmedi falan diye. ayar oluyorum sizin gibi bildiğini zanneden cahillere. Ağzımı bozmayacaktım ama senin tavrın bundan fazlasını hak ediyor. Burası bilgi paylaşma formu insanlarla bilgi paylaşmayacaksan girme kaldı ki sen paylaşma zaten cahil cahil konuşup insanları yanlışa yönlendiriyorsun çünkü.
Servisi aradım. Yanak boyutunu değiştirirsen (55 yerine 50 ya da 60) hem km sayacın hem de hız göstergen doğru göstermez, 82'lerde (radar) sıkıntı yaşayabilirsin dedi. 205/55 ya da 225/55 takabilirsin dedi. Orj jantlarda basınç sensörü olduğu için başka jant alırsan o lamba sürekli yanar dedi. Sürekli yanmasının bir sıkıntısı olur mu dedim düzgün bir cevap alamadım

“Nissan Juke Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir