primera tavan lamba arıza

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
emircanzuzu
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Primera
Meslek: elektronik

primera tavan lamba arıza

Mesajgönderen emircanzuzu » 14 Mar 2014, 22:42

arkadaşlar primera tavan lamba arızası sigorta kutusunun üstündeki elektronik beyin içersindeki arıza yapan r4383 transistör yerine08N05L muadil taktım kendi aracımdada aynı sıkıntı vardı sorun çözüldü adres ist karaköy çığır elektronikte var fiyatı 1veya 2lira civarı daha fazla aramayın r 4383 tr yok çok aradım hep yurtdışında var umarım tüm nissan primera kullanan arkadaşların işlerine yarar herkese selamlar

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Re: primera tavan lamba arıza

Mesajgönderen spoilerci » 14 Mar 2014, 23:46

teşekkürler.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 15 Mar 2014, 16:50

ben çok uğraştım. o parça arızalandığı anda arıza kodu yazmış yenisini takınca yerinden de sökülüp takıldığından 3 ayrı arıza kodu yazmış konu ile ilgili
viewtopic.php?f=17&t=2130&hilit=zaman+r%C3%B6lesi
konusunda karşılaştığımız sorunlar ve nasıl çözdüğümüzü anlattım.

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 15 Mar 2014, 16:51

Ama benden bir tavsiye 4 4 lük bir elektronikçi tanımıyorsanız (tavsiye ile değil) bu işe bulaşmayın derim. çok ama çok riskli.

emircanzuzu
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen emircanzuzu » 15 Mar 2014, 22:51

20 senelik elektronik yetkili servislik yaptım pıoneer. kenwood alpine lg bose onkyo loewe gb .... bu mosfet transistörün ayak bağlntılarını ölçerek omaj değerlerine göre taktım yani gelişi güzel takmadım arkadaşlara bir faydamız olsun istedim tabiki bilinçli bir kişinin önce arızayı çözmesi lazım saygılar

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 16 Mar 2014, 14:27

emircanzuzu yazdı:20 senelik elektronik yetkili servislik yaptım pıoneer. kenwood alpine lg bose onkyo loewe gb .... bu mosfet transistörün ayak bağlntılarını ölçerek omaj değerlerine göre taktım yani gelişi güzel takmadım arkadaşlara bir faydamız olsun istedim tabiki bilinçli bir kişinin önce arızayı çözmesi lazım saygılar

sizin elektronik bilginizi ve becerinizi sorgulamıyorum yanlış anlaşılmasın. diğer şehirlerde bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşların dikkatli olması ve sonrasında başına gelebilecek sıkıntıları nasıl çözebileceğini bilmeleri için bilgilendirme olsun diye yazdım.

emircanzuzu
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen emircanzuzu » 17 Mar 2014, 23:00

sterkenli kardeş ... teypteki sorun tam olarak nedir .Ben işyerimi 2 sene önce kapattım malum tamir olayları bittiği için sektör değiştirdim şu an bir fabrikanın ar-ge bölümünde çalışıyorum ama sana yardımcı olabileceğim birşeyse seve seve yardımcı olurum evin altında gene tamir işleri yapıyorum

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 18 Mar 2014, 00:10

emircanzuzu yazdı:sterkenli kardeş ... teypteki sorun tam olarak nedir .Ben işyerimi 2 sene önce kapattım malum tamir olayları bittiği için sektör değiştirdim şu an bir fabrikanın ar-ge bölümünde çalışıyorum ama sana yardımcı olabileceğim birşeyse seve seve yardımcı olurum evin altında gene tamir işleri yapıyorum

arabanın teybinin soketlerini çıkarıp geri taktık. çalışmamaya başladı. aslında ekranda herşey normal soketler yerli yerinde takılı, CD çalışıyor ekranda görünüyor saniyeler devam ediyor. ses gelmiyor. aracın kontağını açtığımda hoparlörlere elektrik gidince tık diye ses geliyor. radyoyu açınca ses gelmiyor. daha önce tık sesi de gelmiyordu. tamirciye götürdüm. çıkış yanmış dedi. değiştirdi. taktık kontağı açınca tık sesi gelmeye başladı. başka yerde de arıza var onu bulamayız biz çıkışı yaptık dedi. ama ses hala gelmiyor

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

oto anahtarı