Almera Almak İstiyorum
Re: Almera Almak İstiyorum
MÜNÜRB yazdı:güzel bir rengi var Allah nazardan korusun

-
- Silver Üye
- Otomobil: Almera
- Meslek: öğretmen
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- Meslek: memur
- İletişim:

34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
- Karacabeg
- Platin Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: Makine Mühendisi
memetalaca yazdı:bende de almera var bu aralar egzozdan fazladan su akıttıgını gördüm sebep ne olabilir acaba
havaların biraz soğumuş olması olabilir havadaki nem oranının artmış olması olabilir. lpg yandıktan sonra egzozdan su buharı çıkar soğuk hava kütlesiyle veya yüksek basınçla karşılaştıkça suya dönüşür. lpg yakıtınız arttı ise ayar güncelletmenizde de fayda var.
2007 Primera Tekna

Modelin genel sıkıntısı olmamasına rağmen cihazın bikaç tolere edilebilir sorunu var. LPG beyni dedikleri şeyden şüpheleniyorum.
Daha önce başka marka model bir araçta benzini tam bitirmek pompayı arızalandırabileceği için, çeyrek depo benzin ve LPG ile kullanıyorum, buna rağmen biraz da tehlikeli bir yerde gaz kesti ve motoru durdurdu. Allahtan kazasız belasız çektik kenara.
Sonra hiç bir şey olmamış gibi tekrar çalıştı.
Sağ kapıyı açtığımda (Kumandasından iki kez basarak) binecek kişi bir kez açmaya çalışıyor olmuyor ikinci kez denediğinde oluyor. Ama her seferinde standart bu hareketi yapmak gerekiyor.
Aracın kullanımı ve performansı kesinlikle süper. Bu hafta sonu bir ustaya baktırıp yağını suyunu yemini verince sanırm daha iyi olacak. Sevdim.
Daha geniş bir değerlendirme yapacağım. Tabi başınıza yaramaz çocuklar gibi dert olmaya devam edeceğim

Amca bu nee!? Bu nee bunee bune

kubat yazdı:Eveet arkadaşlar
Modelin genel sıkıntısı olmamasına rağmen cihazın bikaç tolere edilebilir sorunu var. LPG beyni dedikleri şeyden şüpheleniyorum.
Daha önce başka marka model bir araçta benzini tam bitirdiğimden pompayı arızalandırdığım için, çeyrek depo benzin ve LPG ile kullanıyorum, buna rağmen biraz da tehlikeli bir yerde gaz kesti ve motoru durdurdu. Allahtan kazasız belasız çektik kenara.
Sağ kapıyı açtığımda (Kumandasından iki kez basarak) binecek kişi bir kez açmaya çalışıyor olmuyor ikinci kez denediğinde oluyor. Ama her seferinde standart bu hareketi yapmak gerekiyor.
Aracın kullanımı ve performansı kesinlikle süper. Bu hafta sonu bir ustaya baktırıp yağını suyunu yemini verince sanırm daha iyi olacak. Sevdim.
Daha geniş bir değerlendirme yapacağım. Tabi başınıza yaramaz çocuklar gibi dert olmaya devam edeceğim
- Karacabeg
- Platin Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: Makine Mühendisi
Daha önce başka marka model bir araçta benzini tam bitirmek pompayı arızalandırabileceği için, çeyrek depo benzin ve LPG ile kullanıyorum, buna rağmen biraz da tehlikeli bir yerde gaz kesti ve motoru durdurdu. Allahtan kazasız belasız çektik kenara.
gaz bitince benzine mi geçmedi tam anlamadım ama eğer öyleyse lpgciler bir ayar yapıyorlar lpg tank basıncı çok fazla düşmeden geçirtiyorlar.
kapıların bir ayarı var anahtar üzerinden yapılan
bir modda ilk açışta sadece sürücü kapısı açılır ikinci açılışta tamamı açılır
ikinci modda diğer araçlar gibi tek basışta hepsi açılır
2007 Primera Tekna
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- İletişim:
gaz sistemi ile alakalı olarak daha önce başka bir başlık altında yazdım ama kısa bir tekrar yapayım başımdan geçen bir olayı senin olayınla tam örtüşmesede bazı benzerlikler var ilk olarak şunu sormak istiyorum lpg sistemi tamamen kapattımı kendini bende lpg devreden çıktı bütün ışıkları söndü yalnız stop etmedi araç benzine geçti sebebi de şuydu bujilerden bir tanesinin bazen ateşleme yapmaması akabinde lpg beyni aracı çalışmıyor olarak gördüğü için devreden çıkıyor lpg sistemleri marka marka çalışma sistemlerinde değişiklik gösterdiği için acaba aynı olay farklı bir şekilde cereyan etmiş olabilir mi dedim

ilave olarak şunları tavsiye edeyim ustanıza aracı lifte kaldırıp alttan bir kontrol yapmasını isteyin herhangi bir yağ,su vs kaçak varmı anormal gözüken bir durum varmı ve özellikle aks körüklerini kontrol ettirin yırtılmış kelepçeleri gevşemiş veya kopmuş olan varsa müdahale edilsin ki aks problemlerinin bir çoğu körük yırtılması veya körük kelepçe cırt ne ile tuturulmuş ise bu bağlantıların olmaması durumunda toz alarak aks arazılarına sebep olamaktadır

34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
Karacabeg yazdı:
gaz bitince benzine mi geçmedi tam anlamadım ama eğer öyleyse lpgciler bir ayar yapıyorlar lpg tank basıncı çok fazla düşmeden geçirtiyorlar.
Hocam LPG problemi yukarıda Münür hocamın bahsettiği tarz bir şey gibi. Kapılarda ise o anahtarla yapılan işlem yani iki kez basmak sorun değil de ben anahtardan açmama rağmen binecek kişi kapı koluna asılıyor kapı açılmıyor, bırakıyor hiç bir şey yapmadan tekrar asılıyor kapı açılıyor. Bu her seferinde standart böyle oluyor. Vites topuzunun orjinalini arayayım bide. Ebay veya yurtdışı sitelere bakacağım ucuz yedek parça bulabilirim umarım.
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- İletişim:
kubat yazdı:Karacabeg yazdı:
Hocam LPG problemi yukarıda Münür hocamın bahsettiği tarz bir şey gibi. Kapılarda ise o anahtarla yapılan işlem yani iki kez basmak sorun değil de ben anahtardan açmama rağmen binecek kişi kapı koluna asılıyor kapı açılmıyor, bırakıyor hiç bir şey yapmadan tekrar asılıyor kapı açılıyor. Bu her seferinde standart böyle oluyor. Vites topuzunun orjinalini arayayım bide. Ebay veya yurtdışı sitelere bakacağım ucuz yedek parça bulabilirim umarım.
büyük ihtimalle ufak bir problem kilitçiye uğraman gerek ne tür bir sorunla karşı karşıya olduğunun cevabı kilitçide

34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
MÜNÜRB yazdı:gaz sistemi ile alakalı olarak daha önce başka bir başlık altında yazdım ama kısa bir tekrar yapayım başımdan geçen bir olayı senin olayınla tam örtüşmesede bazı benzerlikler var ilk olarak şunu sormak istiyorum lpg sistemi tamamen kapattımı kendini bende lpg devreden çıktı bütün ışıkları söndü yalnız stop etmedi araç benzine geçti sebebi de şuydu bujilerden bir tanesinin bazen ateşleme yapmaması akabinde lpg beyni aracı çalışmıyor olarak gördüğü için devreden çıkıyor lpg sistemleri marka marka çalışma sistemlerinde değişiklik gösterdiği için acaba aynı olay farklı bir şekilde cereyan etmiş olabilir mi dedimbujileri değiştirdim ve 3 ay kadar geçti aradan herhalde hiçbir sıkıntı yok şu an için
arabanı sevmeye başladın herhalde
![]()
![]()
![]()
ilave olarak şunları tavsiye edeyim ustanıza aracı lifte kaldırıp alttan bir kontrol yapmasını isteyin herhangi bir yağ,su vs kaçak varmı anormal gözüken bir durum varmı ve özellikle aks körüklerini kontrol ettirin yırtılmış kelepçeleri gevşemiş veya kopmuş olan varsa müdahale edilsin ki aks problemlerinin bir çoğu körük yırtılması veya körük kelepçe cırt ne ile tuturulmuş ise bu bağlantıların olmaması durumunda toz alarak aks arazılarına sebep olamaktadır
Gaz sistemi ile ilgili yazdıklarını okuyamadım hocam zaman bulup da herşeyi okuyamadım bir türlü aslında bir burada yazdıklarınızı bir de http://nissan-almera.tr.gg/ sayfasındakileri öncelikle harf harf okumam gerek haklısınız. Ne zaman başlasam bırakmak zorunda kalıyorum.
Gaz göstergesi kendini kapatıyor evet. Sanırım senin yaşadığın sorunla örtüşüyor hocam. Belki de ekstra olarak benzine geçmemesinin sebebi de farklı bir problemdir ama benziyor. Bujileri kendin mi değiştirdin. Teknik biri olmama rağmen araç onarımından anlamıyorum pek ama yapmak istiyorum. Malum oto sanayi kazığını düşünürsek.
Aracı alırken kaldırttırdım ve yağ kaçağı var dedi yalnız önemli değil keçelerdendir gibi birşey dedi. ne tür sorunlara sebep olur bilmiyorum.
Dün araç ararken ve bir sürü farklı marka araca beraber baktığımız dostuma gittim almera ile. Fiyat ve performansını çok beğendi. Sürünce bayıldı. Ben de her geçen gün aygıtı daha da seviyorum. Çok işi ve masrafı olacak ama olsun

MÜNÜRB yazdı:büyük ihtimalle ufak bir problem kilitçiye uğraman gerek ne tür bir sorunla karşı karşıya olduğunun cevabı kilitçide
Münür hocam gene masraf çıkarttı bana

“Nissan Almera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 3 misafir