direksiyon sertliği ?

(N15) (N16) Nissan Almera
Kullanıcı avatarı
cub
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Almera
Meslek: memur

direksiyon sertliği ?

Mesajgönderen cub » 04 May 2014, 22:21

tekrar merhaba arkadaşlar.. arabanın (2006 tekna) direksiyonu durağan haldeyken kara direksiyondan ayıramayacak kadar sert (yürürken zaten yumuşuyor) bunun sebebi nedir ? direksiyon yağıylamı alakalıdır acaba ?

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Patrol
Meslek: otomotiv

Re: direksiyon sertliği ?

Mesajgönderen etap nissan » 04 May 2014, 22:47

Öncelikle yağını kontrol edin.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
cub
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen cub » 05 May 2014, 01:14

teşekkür ederim peki miktarıylamı yoksa tazeliğiyle(durumuyla) mi alakalıdır ? haftaya bakımını yaptırırken değiştireyim olmazsa..

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Patrol
Meslek: otomotiv

Mesajgönderen etap nissan » 05 May 2014, 22:14

yağın seviyesini kontrol edin

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
cub
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen cub » 06 May 2014, 12:03

valla normal gibi görünüyo.. gerçi min - max seviyesini gösterebilecek kadar şeffaf bir kutu değil takdir edersiniz ama içindeki yağ seviyesi çok az görünmemekle birlikte siyaha kaçan kızıl renkteydi...

Kullanıcı avatarı
cub
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen cub » 12 May 2014, 12:33

direksiyonumda bir sorun çıkmadı.. bu arada hiç mi yorumu olan yok ? :) en azından kendi direksiyonlarınızın yumuşaklığından bahsedin mesela diğer arabalara oranla daha mı kemikli buluyosunuz ? bakımlarını yaptırdığım usta daha önce bir almera nın da direksiyonunun hafif sert bulduğunu söyledi..

Kullanıcı avatarı
kubat
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Bilişim

Mesajgönderen kubat » 12 May 2014, 16:51

ben memnunum ama bir arkadaşım kullandı ilk tepkisi "hidrolik değil mi bu" oldu. sonra yok yahu iyiymiş falan dedi benim direksiyonla ilgili tek olayım bu. sertliği güzel aslında.

Kullanıcı avatarı
ugurlubocegim
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: kamu personel
İletişim:

Mesajgönderen ugurlubocegim » 12 May 2014, 21:19

değerli arkadaşım ;
direksiyon durduğu yerde bi miktar sert olabilir,hafif yürümeye başlayınca yumuşar burda sorun yok.önemli olan durduğu yerde sağ ,sol yapıldığında devir saatini düşürüyorsa birde inleme sesi varsa direksiyon pompasında problem vardırki buda hiç istenmeyen bi olaydır.almera direksiyon pompası oem numarası ve parça tanımı ile fiyat bilgisi aşağıdaki gibidir.
Marka Parça No Parça Tanımı kdv hariç kdv dahil
NISSAN 49110BN00C DIREKSIYON POMPASI 1407,02 TL 1660,28 TL

ayrıca nissan almera direksiyon pompasında yan sanayi diye bi kavram yoktur,sadece orjinal çıkma bulabilirsiniz.aynı sıkıntıları bende yaşadıgım için,tecrübe edindim.değerli arkadaşım almeranın kitapçığında ATF DEXTRON III direksiyon yağı yazar incelersen göreceksin,ben ENEOS ATF DEXTRON III yağı koydum.markaya takılmaya bilirsin,benim arabamın tüm yağ ve hidroliği ENEOS tur.(firen hid.direksiyon hid. debriyaj hid.şanzuman yağı ve motor yağı)daha ayrıntılı konuşalım dersen msj atabilirsin

Kullanıcı avatarı
cub
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen cub » 13 May 2014, 03:04

ugurlubocegim yazdı:değerli arkadaşım ;
direksiyon durduğu yerde bi miktar sert olabilir,hafif yürümeye başlayınca yumuşar burda sorun yok.

biliyorum arkadaşım lakin kullandığım onca araba içerisinde en sert direksiyon.. eskiden megane ım vardı durduğu yerde sertçe parmağımla çeviriyordum :).. vw grubunun arabaları üflesen dönüyo :D ..teknik bir sorun olmadığı kontrolde ortaya çıktı zaten sizlerde ifade ettiniz..

kubat yazdı:ben memnunum ama bir arkadaşım kullandı ilk tepkisi "hidrolik değil mi bu" oldu. sonra yok yahu iyiymiş falan dedi benim direksiyonla ilgili tek olayım bu. sertliği güzel aslında.

aradığım cevap bu oldu işte :XD ..

herkese teşekkürler.

“Nissan Almera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

oto anahtarı