almera 2004 yardımcı olursanız sevinirim
-
- Silver Üye
- Otomobil: Almera
- Meslek: öğretmen
almera 2004 yardımcı olursanız sevinirim
- ugurlubocegim
- Silver Üye
- Meslek: kamu personel
- İletişim:
Re: almera 2004 yardımcı olursanız sevinirim
nissan ve diğer japon guruplarının debriyaj seti AİSİN,DAİKİN(EXEDY) ve LUK markadır.bunların hepsi japon malıdır,araştırmanı tavsiye ederim.bujiler ise NGK japon gurubudur tavsiye ederım.oksijen sensörü sormuşsun oda BOSCH biraz palıdır ama tercih meselesi,motor yağına sıra geldi,Japon guruplarının japonyadaki üretimleri motor yağı olarak ENEOS (yağ vizikositesi ve numarası araca göre değişir)kullanırlar Amerikan nippon ortaklığı ile japon malıdır,araştır ve tavsiye ederim.Ayrıca Firen ve direksiyon yağıda mevcut değiştirmeni tavsiye ederim.
-
- Silver Üye
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- Meslek: memur
- İletişim:
debriyaj seti için tecrübe etmiş bir arkadaşımızdan alıntıdır.çağrıkendigül
Luk a o kadar fazla para vermeye gerek yok. bildiğim kadarıyla 600 - 650 arasında bir fiyatı var. ''Aisin KN-008 '' alınız 200-230 civarında fiyatı var. Bu zamana kadar Forumda Aisin dışında Luk taktıran almeracı da görmedim hiç. Ben de Aisin kullanıyorum. Forumda ki büyük ustadlarım da Aisin kullanıyor. Fakat tek bir konuda birşey belirtmek gerekirse Luk ve Aisin arasında çalışma özelliği konusunda hiç fark yok zaten önemli olan bu aslında ama debriyaj pedali Luk biraz daha yumuşak oluyor Aisin a göre.
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- İletişim:
memetalaca yazdı:fiyatlar hakkında bi bilginiz var mı hocam. işçilik dahil bana kaça patlar ? bide ustam oksijen sensörlerinin ikisini değişelim dedi biri arızalıymış?
oksijen sensörü hakkında kısa bir bilgilendirme,
7.OKSİJEN SENSÖRÜ ( Lambda sensörü : hayali arızaların başyapıtı )
2003 ve öncesinde bir tane 2004 ve sonrasında iki tane bulunur.
Almera yakıt artışı varsa ve tüm bakımları yapılmışsa (buji, yağ, filtreler, baskı balata, debimetre, boğaz kelebeği vs) geriye bakılacak en önemli yer lambda sensörüdür. diğer adı oksijen sensörüdür. 0.05-1000 mV akım üretir. ancak 450 mV akım geçmiyorsa arızalıdır. arızalıysa ya da voltaj düşüklüğünde aşırı yakıt tüketimi olur. yakıt sisteminin kalbidir. Katalitiğin ölüm sebebidir. her 30.000 km'de bir mutlaka temzilenmeli katalitik üzerindeki. 90.000 km'de yenisiyle değiştirilmeli. O2 sensörü 22mm'lik lokma anahtar(uzun olması lazım)ile rahatlıkla sökülebilir....OEM kodları:
BOSCH :0 258 006 462
NİSSAN:22690-AX000
Başlarda hiçbir terslik hissedemezsiniz.
Belirtileri : aşırı yakıt artışı , motorun çekişten düşmesi,egzoz patlaması, egzozda is, aşırı sıcak katalitik, motor arıza ışığının yanması, aşırı fakir-zengin karışım, araçta hayali bilinemeyen arızalar, Sonuçların en sıkıcı olanı ise katalizörü tıkayıp öldürmesi. Bu arızalıysa katalitikte arızalı görünür obd cihazında. Arızalardan biri ya da birkaçını göstermeyebilir.Mutlaka serviste durumu kontrol etmek arızaların başka yerde aranmasına büyük katkı sağlayacaktır.
Techizat olmadan tespit edilmesi neredeyse İMKANSIZ . Mutlaka test cihazına bağlatarak tespit etmelisiniz , bu da başka sensörlere vereceğiniz paranın cebinizde kalmasını sağlar.
Düzgün çalışmaması durumunda aracın yakıt ekonomisini, motor ve katalizör ömrünü kötü olarak etkiler. 206 C sıcaklıkta düzgün olarak çalışır, 815 C'den sonra ise bozulur.
Bu sensörün ortalama ömrü 75.000-100.000 km arasındadır ve her zaman sensörün kendisi arızadan sorumlu olmayabilir. Bazen soket bağlantılarındaki gevşeklik veya kirlenme de bu sensörün hatalı bilgi göndermesine neden olabilir.
Ölümü: Zengin karışımdan kaynaklanmaktadır genelde.
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
-
- Silver Üye
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- İletişim:
memetalaca yazdı:bilgiler için çok teşekkür ederim hocam yazdığım şeylerin tamamı ne kadara patlar bana tahmininiz ilk defa bakım taptıracam
katalitiğin üzerindeki oksijen sensörü fiyatı 180-200 tl civarındadır.
debriyaj seti 200-230
bujiler 40-60
yağ +yağ filtresi+hava filtresi 100-120
debriyaj işçilik ne kadar alı blmyorum ancak baskı balata değişimi için aklımda kalan bir konu diğer bir forumdaki arkadaşlaraımın yazılarından alıntılar yaptım inşallah işine yarar
620 3062 00 luk baskı balata orjinali budur.75-80 mobil şanzıman yağı almanız gerekiyor.Volantı mutlaka ama mutlaka taşlatınız Yoksa debriyaj pedalında titreme yaparbir arkadaştan güncel bir yazı
. 31 Mayıs 2014; 17:27:44 Şikayet PM --------------------------------------------------------------------------------
İş ve sosyal hayat yoğunluğundan dolayı geciktim. 15 gün önce bana parça( debriyaj seti) konusunda yardımcı olan Çağrı Bey'e huzurlarınızda teşekkür ederim. araç bakımı yaklaşan arkadaşlara yardımcı olması açısından işlemler ve fiyatlar:
* Aisin kn-008 debriyaj seti: 250 tl
* lpg BAKIMI ( lpg filtresi+enlektörleri+ayar ) : 50 tl
* Kömür yuvası+Klima gazı+ klima filtresi+ polen filtresi: 220 tl
* Castrol EDGE 5-30 yağ + yağ filtresi: 130 tl
* 12 tur şanzıman yağı 70-80: 90 tl
* Ufak tefek tıkırtı kesildi+ kapı bagaj fitilleri elden geçti+ Arka park sensörü yenilendi
* Marş geç basıyordu marş dinamosu tamir oldu+ benzin pompa motoru lastiği değişti+ elektrikçi işçiliği 80 tl
* 2 adet Petlas velox pt741 195-65-16 + balans ayarları : 350 tl
* geriye kalan bÜtün işlerin işçiliği 200 tl
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
-
- Silver Üye
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- İletişim:
memetalaca yazdı:hocam çok teşekkür ederim. bir sorum olacak bu konvertörlerin için boşaltılıyor ya bunlar muayeneden nasıl geçiyorlar.
o konuyu bir çok kez okumama rağmen tam toparyamayacağım bi araştırayım

34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- İletişim:

ömer,güçlü, konuya bi el atsanız yanlış tavsiyeler vermiyelim

30 Nisan 2013; 16:41:54 Şikayet PM --------------------------------------------------------------------------------
quote:
Orijinalden alıntı: muallim70
Arkadaslar benim soruya bir el atsaniz bugun katalitigi soktuk tam anlamiyla bitmis yenilemeye 450-500 arasi fiat istiyorlar istanbul da yapilip gelcek cat3 ne dersiniz
İptal ettirin. 400-500 lira vermeyin. Bende aynı sıkıntıyı çekmiştim. Burada üstatlar yardımcı oldular sağ olsunlar. Epeyde araştırmıştım bu meseleyi. İptal ettirin, 2. oksijen sensörünüde uygun bir aparatla 2-3 cm geri çekin olay tamam maliyet 30-50 lira arası birşey olur ve eskiye nazaran hiç fark hissetmessiniz..
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
- 1.burak
- Platin Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: İlaç Mümessili
-
- Silver Üye