Bagaj kapağı kilit ayarı

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
kuzeycik
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: elektrik

Bagaj kapağı kilit ayarı

Mesajgönderen kuzeycik » 27 Oca 2014, 02:20

merhaba, 2006 P12 lerin bagaj kapak kilit ayarı ile ilgili ekstra bir ayar varmı? önceden içerden buton yardımı ile açılan bagaj kapağı iş yerime her giriş çıkışta kontrol edilen ve kapatılırken hor kullanılan güvenlik görevlileri yüzünden bagaj amortisörlerim ve bagaj kilidim bozuldu :( Şimdi kontağı kapatmazsam bagaj açma butonuna bastığımda kilit sesini duyuyorum ama bagaj açılmıyor, açılması için illa kontağı kapattıktan sonra bagaj açma düğmesine basmam gerekiyor.

Kullanıcı avatarı
mcengiz1982
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: bilgi işlem

Re: Bagaj kapağı kilit ayarı

Mesajgönderen mcengiz1982 » 27 Oca 2014, 13:51

BU sorun bagaj kilit dilinin tam geri çekildikten sonra bagaj çevre lastiklerin bagajı ufakta olsa yukarı kaldıramamasından kaynaklanıyor.yani lastikleriniz özelliğini kaybetmiş.kilidin sağına soluna köpük lastik yapıştırın ,çözüm en basit bu görünüyor.

Nissan aşkı ile...
http://alfaelektrik.net

Kullanıcı avatarı
kuzeycik
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen kuzeycik » 28 Oca 2014, 01:43

mcengiz1982 yazdı:BU sorun bagaj kilit dilinin tam geri çekildikten sonra bagaj çevre lastiklerin bagajı ufakta olsa yukarı kaldıramamasından kaynaklanıyor.yani lastikleriniz özelliğini kaybetmiş.kilidin sağına soluna köpük lastik yapıştırın ,çözüm en basit bu görünüyor.

yarın ilk iş olarak deneyeceğim, hatta bagaj amortisörlerinide kontrol edeyim bu sebepten dolayı ;) teşekkürler

Kullanıcı avatarı
bayramtkm
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: işçi

Mesajgönderen bayramtkm » 15 Haz 2014, 19:15

benim aractada benzer sorun var içerden hiç bir sekilde açmıyor bagajı bide arac kontak anahtarı uzerinde iken de acmıyor bagajı ister içerden ister dısardan acmaya çalıs illa istop edip anahtarı cekmem gerekiyor bunun normal oldugunu sanmıyorum bir cok yerde bagaj kontrolu konusunda sıkıntı oluyor arızalı bir durum var sanırım her hangibir önerisi olan varmı

2007 nissan premiera 1,6 visia
benzin +lpg
101,500km de
istanbul

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 15 Haz 2014, 19:50

yaşadığınız durum normal değil. araç çalışsın veya çalışmasın, anahtar kontakta olsun yada olmasın içerden bagaj düğmesine basınca açılması lazım.

yada anahtardan tüm kapıları açtıktan sonra bagajında düğmesine basınca açılması lazım. kilit tamircilerine durumu bir gösterin derim. mekaniksel bir durum ise onlar çözebilirler. elektriksel bir durum ise elektrikçilere gitmeniz lazım.

ankarada iseniz demir sanayide kilitçi tarık bu işi çözer.

Demir Sanayi (Antalya Cad.), Altındağ, Ankara

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
bayramtkm
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen bayramtkm » 16 Haz 2014, 12:02

istanbuldayım sanayiden tanıdıklardan bir kilitci tavsiyesi alacagız artık

benzin +lpg
101,500km de
istanbul

Kullanıcı avatarı
kuzeycik
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen kuzeycik » 17 Haz 2014, 10:24

bayramtkm yazdı:benim aractada benzer sorun var içerden hiç bir sekilde açmıyor bagajı bide arac kontak anahtarı uzerinde iken de acmıyor bagajı ister içerden ister dısardan acmaya çalıs illa istop edip anahtarı cekmem gerekiyor bunun normal oldugunu sanmıyorum bir cok yerde bagaj kontrolu konusunda sıkıntı oluyor arızalı bir durum var sanırım her hangibir önerisi olan varmı

kilit açma sesini duyuyormusunuz? eğer duyuyor ve kilit açmıyorsa ve bagaj kapağını kaldırırken hafiften zorlanıyorsanız öncelikle bagaj amortisörlerini değiştirmelisiniz, sonrada bagaj fitilini kontrol etmelisiniz, muhtemelen bu kontrolden sonra sorununuz düzelecektir. Eğer kilit sesini duymuyorsanız bir elektrikçiye danışmanız iyi olacaktır..

Kullanıcı avatarı
bayramtkm
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen bayramtkm » 18 Haz 2014, 12:20

dün sanayiye gittin kilitci tavsiyesi aldım ustamdan ve bagaj kapagını gösterdim
1 amortisorler gercekten gidik ama degiştirmedim sonraya bıraktım şimdilik
2 usta acılan kapaktaki değil araçtaki kilit modülünün bagaj içinden tork anahtarı ile gevşetip bir çekiç yardımı ile modülü saga sola kaydırarak merkezleme işlemini yapıp geri sıktı bu kadar basit olacagını sanmıyordum 10 tl ye halloldu amortisörleride degiştirirsem tam olacak bir daha olursa kendimde yapabilirim artık basitbir işlemmiş

benzin +lpg
101,500km de
istanbul

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 18 Haz 2014, 18:55

amortisörleri bozuk olmayan çok azdır sanırım. benim amortisörler de iş görmüyor artık. uyguna alırsanız yer ve fiyat bilgisi verirseniz bizde ordan alabiliriz. nissan diye ararsanız pahalı olabilir ama aynı uzunlukta bir amortisör ararsanız 20-25tl verirsiniz tanesine sanırım

hatta şurda farklı marka araçlarınki var. uzunları ve bağlantı yerleri uygun olacaksa alınabilir

http://www.hepsiburada.com/liste/bagaj- ... d=20044220

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 18 Haz 2014, 19:00

şurda buldum. stokta varmı bilmiyorum ama : http://www.otomobilyedekparcalari.com/N ... 23022.html

http://amortisorcenter.com/primera-seda ... oru-pmu202

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

oto anahtarı