Freni Patlayan Otobus Aracima Vurdu

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
kaan2993
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek: İnşaat Mühendisi

Freni Patlayan Otobus Aracima Vurdu

Mesajgönderen kaan2993 » 06 Tem 2014, 13:32

Bizim evimiz rampada kaliyor rampanin basinda surekli bir yolcu otobusu park ediyordu dun aksam saatlerinde freni patlayarak yokus asagi kaydi ilk benim aracima vurdu daha sonra benim arabami surekleyerek arkasinda olan babamin arabasina sıkıştırdı. Servise goturursem muhtemelen hasar goren yerleri degisicekler ozel servise goturursem boyayla belki kurtulabilir fikri olan var mi? Ve ben nissan a gidip verirsem surec nasil isliyor? Bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Primera
Meslek: İlaç Mümessili

Re: Freni Patlayan Otobus Aracima Vurdu

Mesajgönderen 1.burak » 06 Tem 2014, 14:48

Gecmis olsun.. İki aracinizin birden hasar gormesi kotu olmus.. Allah beterinden saklasin.. Herhalde takozsuz bir sekilde veya o yokusun basina park etmezler otobusu.. Sizin hasara gelince; hasara bagli olarak aslinda degistirmek bana daha mantikli geliyor.. Duzeltme ve dogrultup boyama olusacak herhangibir hasarda daha buyuk sorunlara sebep olabilir.. Boya oncesi atilan astar kalinlik olusturup ufak temaslarda bile (ornegin tamponlarda) boyanin catlak catlak olmasina sebep olabiliyor.. Karar sizin tabiki.. Sonucta hasar kaydinin sistemde yuksek gorunmesine sebep olacaktir parca degisimi.. Prosedure gore once servise gidip anlasmali tutanak, fotograflar, ruhsat, ehliyet, trafik sigortasi, varsa kasko gibi evraklari ibraz edeceksiniz.. Servis telefonla sigorta acentesinden dosyanizi actirip kaydinizi olusturtacak.. Arac servisteyken eksper gelip aracinizdaki hasari tespit edip bir kac fotografta kendisi cekip tamir bedeli belirleyecek.. Tramer sonucunu bekleyeceksiniz.. Ardindanda tamir sureciniz baslayacak.. Aracta kasko var ise, farkli yontemler izleyenleri duydum.. Once dosyayi kaskodan actirip, tramer sonucuna kadar olan zaman kaybindan yirtiyorlar.. Tramer kusuru karsi tarafa verdiginde ise, kasko sirketi yapilan masrafi karsi tarafin trafik sigortasindan tahsil ediyormus.. Kendimin uygulamadigi fakat duydugum bir yontem bu.. Yanlisim varsa arkadaslar duzelteceklerdir.. Tekrar gecmis olsun..

Kullanıcı avatarı
kaan2993
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen kaan2993 » 06 Tem 2014, 15:00

Cok tesekkur ederim guzel aciklamissiniz. Evet maalesef takozsuz sekilde duruyordu. Benim cekindigim nokta eger degisim olursa tramerde cok hasar cikicak. Kafama takilan iki sey var eger suclu karsi taraf olursa ki oyle gozukuyo tramerde benim plakamda hasar yazar mi? Birde ne kadar zaman alir duzelmesi cunku bu ayin 15 inde yurtdisina cikicam

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: İlaç Mümessili

Mesajgönderen 1.burak » 06 Tem 2014, 17:23

Masrafi karsi tarafin sigortasi odeyecegi icin hasar kaydiniz cikacak.. Hasar kaydinin cikmamasi icin; kazayi kendi basiniza yapmis olmaniz, ikinci bir taraf olmamasi, hasar tutanagi tutulmamis olmasi, dolasiyla hasarin tamamini kendi cebinizden karsilamaniz gerekiyor.. Benim dosyamin acildigi gun eksper geldi.. 4 gunde tramer sonucu belli oldu.. 4 gunde hasar onarildi.. Siz dosyayi actirdiktan sonra geri kalan tum islemleri servis hallediyor zaten.. Ne kadar kalacaginizi bilmiyorum yurt disinda fakat arac teslim alindiktan bir sure sonra sizin hesabiniza hasar bedeli yatacak.. Onu servise vereceksiniz.. O yuzden Turkiye'de olsaniz daha rahat yurur isler.. Tabi internet bankaciligi uzerinden servisede aktarabilirsiniz parayi.. O kisim sizinle servis arasindaki olay..

Kullanıcı avatarı
kaan2993
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen kaan2993 » 06 Tem 2014, 19:44

Tekrardan cok tesekkurler aracin cikisinda sanirim burda olamicam islemleri artik babam devam ettirir. İnsallah sorun cikmadan halledebiliriz iyi gunler burak bey

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 08 Tem 2014, 14:32

arkadaşlar ne güzel tüm detayları ile anlatmışlar, bize de geçmiş olsun allah tekrarından korusun demek kalmış

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
kaan2993
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen kaan2993 » 09 Tem 2014, 18:36

Tesekkur ederim saolun. Bugun araci nissan gulan dan aldim eksper icin 2 gun bekledi eksper 7 is gunu icinde sonucu bildiricek ve ise baslanacakmis nissan gulan da benim duzeltmem 1 hafta alir diyor 3 haftaya mal oldu bize vardir bir hayir

Kullanıcı avatarı
Taylansancak
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen Taylansancak » 09 Tem 2014, 22:56

Gecmiş olsun. benim bu tip kazalarda en çok sinirlendiğim nokta, durup dururken arabanız hasarlı hale gelip değer kaybediyor. Bu çok bilinen birşey değil ama bence bir araştırın: özellikle aracınız çok eski değil ise değer kaybı tazminatı alabiliyorsunuz. Bir müşterimin 1.500 km de ki A 180 ine park halinde çarptılar. Onarım vs masraflar dışında ekstradan 8.000 tl tazminat aldı.sadece bagaj ve sol arka çamurluk hasarlıydı.

Kullanıcı avatarı
kaan2993
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen kaan2993 » 10 Tem 2014, 00:47

Taylan bey cok tesekkur ederim saolun. Dediginiz gibi gercekten en cok uzuldugum noktada orasi oldu 1 gram boya yoktu arabamda. Simdi hasarli 2 parca degisicek diyorlar nissan servisinden tabi nissan kolaya kaciyor bugun ozel servise goturdum boya ile halledebiliriz dedi kafam karisti acikcasi nerde yaptirsam diye. Nissan da yaptirirsam en az 6 bin tl hasar kaydi cikar diyolar ozel servis 3 bin tl cikar diyor ve degisen olmicak ne yapicagima karar veremedim.

Kullanıcı avatarı
baksana034
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: askeri personel

Mesajgönderen baksana034 » 27 Tem 2014, 12:32

Serviste değiştirin. Her halde kayıt çıkacak.

Kullanıcı avatarı
kaan2993
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen kaan2993 » 05 Ağu 2014, 23:44

Degisim serviste oldu suan hersey tamam ama yurt disinda oldugumdan henuz araci goremedim.

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

oto anahtarı