96 model vanetta cargo 2.3d hakkında

(C23) Serena ve (HC23) Vanetta (LCV - HAFİF TİCARİ - LIGHT COMMERCIAL VEHICLE)
Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Patrol
Meslek: otomotiv

Re: 96 model vanetta cargo 2.3d hakkında

Mesajgönderen etap nissan » 05 May 2014, 22:21

delipoyraz75 yazdı:evet üstadım haklısın teşekkürler. birşey sorucam bu radyatör şişleme iyimidir yoksa yeni radyatörmü almak lazım usta aracının motoru sıfırlanıyor radyatörünü şilettir yeni motor ziyan olmasın dedi radyatör fiyatları 250-350 tl arası oynuyor şişletme fiyatını bilmiyorum ama sağlıklı olurmu onuda bilmiyorum soruşturucam ama sizin fikirleriniz benim için çok daha önemli zira nıssan ustalarısınız ve birde torpidoyu söktüm kadran bölümlerini temizlemek için elektirik bölümünde 3 ayaklı röleler var bunlar flaşörmü yoksa sadece kesme açma rölesimidir mavi renkte kare şeklinde birtane boşta yani hiç röle takılı değil aceba onu çıkarmışlarmı bilmiyorum sigorta kutusunun yani direksiyon altındaki sigorta kutusunun altındada ( içinde değil) bir soket takma yeri var buna bilgisayar bağlanıyormu gerçi araç eski olmaz diye düşünüyorum ama o bağlantı yeri nedir çözemedim ve son olarak mazot su sensörü panoda ışı varmıdır inceledim ama öyle bir ikaz lambası göremedim

Radyatörü şişletebilirsiniz.Mavilerin tamamı röle.Test soketi yok aracınızda.Su uyarısının hicbir nissanda su olsada yandığını görmedim bu sebeble çok üstüne düşmeyin.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
delipoyraz75
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Diğer
Meslek: yay segman sanayii

Mesajgönderen delipoyraz75 » 05 May 2014, 23:31

ok. bazı araçlarda motor ışığı falan yanıyo diye okumuştum o sebeten sordum aceba su filtrede yükselince motor lambasımı yanıyor diye çünkü sensör var kabloları panoya gidiyor ama herhalde bunda yok hafta sonuna doğru aracın başında verdiğim savaş resimlerini eklicem yağmur yağmazsa inşallah resinleri çekicem detaylı olarak merak ettiğim noktaların resimlerinide aklicem görmüş olursunuz ve sizi anlatımlarlada meşgale etmemiş olurum saygılarımla...

Güven ırmak
İstanbul / sancaktepe
Nıssan Vanetta cargo 2,3d

Kullanıcı avatarı
delipoyraz75
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen delipoyraz75 » 08 May 2014, 02:02

üstadlarım bişey aklıma takıldı yarın rektefeciye gidicem motor durumu için lakin motor sıfırlandıktan sonra ben klometreyide sıfırlasam sıkıntı olurmu yoksa aynı klometresimi kalmak zorunda ben ilerde aracı satarsam ki düşünmüyorum satın alacak kişiye belgeleriyle şu tarihte sıfırlattım gerçek klometresi şu an bu demek istiyorum karşımdaki kişininde gönlü rahat olsun isterim ama uzuuun ca bir müddet zaten satmam genede öğrenmek istedim sizce olurmu olmazmı?

Güven ırmak
İstanbul / sancaktepe

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Otomobil: Primera
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 08 May 2014, 06:43

sıfırlatma. muayenede sorun olur büyük ihtimalle.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
delipoyraz75
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen delipoyraz75 » 12 May 2014, 21:48

selam evde telefona bakarken aracın motor kısmında kabloları toplarken hanım beni çekmişti şimdi o resmi buldum sizlerle paylaşmak istedim o gün baya bi hararetli birşekilde motor kısmında uğraştığım için hiç aklımda kalmamış resim araçla ilgili resimleride önümüzdeki günlerde yayınlıcam saygılar....Resim

Güven ırmak
İstanbul / sancaktepe

Kullanıcı avatarı
delipoyraz75
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen delipoyraz75 » 09 Tem 2014, 01:08

selamlar baya bir zaman geçti aracın motoru geldi ve taktım yanlız bir sorun var arac sentesi ayarlı ve sıkıntısı yok a dan z ye parçaları değişti ve motor şu anda sıfır. sıkınt şu aracı çalıştırdığımda motor vuruntulu çalışıyor ve devir alamaıyor gaza bastışımda gaz yemiyor aracı hareket ettirmek istesem kaldıramıcak kadar güçsüzleşip duruyor tam gazda sanki zoraki ve vuruntulu çalışyor avans ayarındanmıdır yoksa sente alınırken kaçırmış olabilirlermi lakin motor sıfırlandı ve sentesifalan herşeyi bitip geldi bana ben şanzıman ve diğer parçalarını bağlayıp motoru yerleştirdim sizce sorun nedir fikriniz varmıdır saygılar...

Güven ırmak
İstanbul / sancaktepe

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen etap nissan » 09 Tem 2014, 22:10

muhtemelen sentededir sorun.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
delipoyraz75
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen delipoyraz75 » 09 Tem 2014, 23:45

motor sıfırlandır sentesi ayarlanıp yollandı anlamadım gitti işin erbabı yaptı demekki yapamamış tek marşta alacak yere canımı sıktı aşama aşama resimleri çekecektim ama müsait olamadım kusuruma bakmayın ama muhakkak eklemeye çalışıcam birde motor sıfırlandığı için radyatörü falan sıfır aldım ki iyi soğutma yapsın diye lakin birşey farkına vardım hararet en üste gelmesine rağmen fan açmadı fan müşürü sıfır hararet müşürü sıfır nedendir aceba ben fab müşür kablosunu telle şase yaptırıp denedim fanlar çalışıyor birde üstadım sizin serviste ld23 için sibop kapak vidası varmıdır motor yapılırken gene kayıp olmuş 3 tane nasıl oldu anlamadım sizde varsa ücreti neyse versem yollarmısınız bana

Güven ırmak
İstanbul / sancaktepe

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen etap nissan » 13 Tem 2014, 17:41

malesef bende yok.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
delipoyraz75
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen delipoyraz75 » 13 Tem 2014, 20:06

peki fan meselesi nedir sizce çünkü hararet kırmızı yere kadar geldi ama açmadı zaten sonra ben durdurdum ve çalıştırmadım çalışamıyodu zaten bir fikrin varmıdır üstadım

Güven ırmak
İstanbul / sancaktepe

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen etap nissan » 14 Tem 2014, 21:50

Söyleyeceğim bir kaç şey var ama önce elektirikçiye bir baktır.Kendin yapmaya çalışıyorsun sonra işin içinden çıkılmıyor.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
delipoyraz75
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen delipoyraz75 » 17 Tem 2014, 22:04

üstadım siz söyleyin ben bir konrol edeyim belki dedikleriniz çıkar zaten baya bir toparladım sadece kaporta durumu var biraz onun haricinde dediğim küçük sorunlar var. bugün ustayla görüştüm motor sentesi tam dedi bana ayarlanmış mazot doyumu olmuyor dedi yakıt sistemine bir bak dedi bazı şeyler sordu çalışırken oluyormu dediye bende olanları anlattım kesin yakıt bölümünden dedi motora mazot yeterli gelmiyor dedi bunların deposunda mazot aktarmak için şamandırada motor varmı ? ge4ç geldiğim için gece halledemiyorum sorunları anca gündüz olursa yapmaya çalışıyorum yardımcı olur bildiklerinizi yazarsanız çok sevinirim saygılarımla...

Güven ırmak
İstanbul / sancaktepe

“Serena - Vanetta Forum (Hafif Ticari)” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

oto anahtarı