Araç ilk çAlıştığında gelen ses p12

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
EdizBey
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

Araç ilk çAlıştığında gelen ses p12

Mesajgönderen EdizBey » 26 Tem 2014, 17:10

P12 aracım sabahları ve uzun süreli çalışmadığında hemen marş almıyor 2-3 defa marşa basmam gerekiyor ayrıca bu uzun süreli beklemelerde ilk çalıştırırken vede klima açıkken kayışlardan 15 saniye kadar civk civk ses geliyor nedendir sizce

Kullanıcı avatarı
dionysos
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Re: Araç ilk çAlıştığında gelen ses p12

Mesajgönderen dionysos » 29 Tem 2014, 12:58

Ediz bey merhabalar,

Marş problemi bende de mevcut maalesef. Yaptığım araştırmalara göre benzin pompasından dolayı oluşan bir zararsız bir durum ama biliyorum oldukça sinir bozucu ... Normal şartlar altında gaz pompası ateşleme için gerekli benzini belirli bir seviyede tutması gerekirken daha geride tutması sonucunda oluştuğunu öğrendim. Marşa ilk bastığımızda borular doluyor ikinci yada üçüncü marşta ise arabamız çalışıyor. Sizden ricam araba soğukken uzun süreli marşa basmanız büyük ihtimalle araba tek marşta çalışacaktır.

Kullanıcı avatarı
ermutlu
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Re: Araç ilk çAlıştığında gelen ses p12

Mesajgönderen ermutlu » 29 Tem 2014, 13:56

merhaba;
ilk marşta çalışmama problemi benim araç tada var. sebebi yakıt pompasının çıkışında çekvalf benzeri bir valf olması gerekiyor. o valf yakıtı geri kaçırdığından dolayı ilk marşa basmada önce boş olan yakıt borularını dolduruyor. borular dolunca anca enjektörlerden yakıt püskürtüyor. ilk çalışmada kayışlardan ses gelmesinin sebebi de kayışların gevşek olması veya eski olmasıdır.

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

oto anahtarı