DPF İPTALİ
- kaan2993
- Gold Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: İnşaat Mühendisi
DPF İPTALİ
Re: DPF İPTALİ

- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
- kaan2993
- Gold Üye
- Meslek: İnşaat Mühendisi
- yunus
- NissanClubTr
- Meslek: elektronik teknikeri
Bende 14.000 km de 2014 QQ 1.6 DCI var Erzurum da yaşıyorum. Soğuk iklim şartları , yoğun ve kısa mesafeli trafikten dolayı haftada bir DPF doluyor. Rejenerasyon yapıyorlar düzeliyor. En sonuncusunu 2 gün arayla yaptı. Bu gün serviste yakıtı boşaltıp değiştik, yakıta katkı koyduk ve rejenerasyon yaptık. Şimdi deneyecez bakalım. Fakat bu beni çok ciddi rahatsız etmeye başladı.İlerki dönemlerde DPFtamamen tıkanıyormuş ve değişiminin 6 bin TL gibi bir maliyeti varmış. DPF yi iptal ettirmeyi düşünüyorum bu konuda tecrübe ve önerilerinizi rica ediyorum.
- FelixCrail
- Administrator
- Meslek: Filo Kiralama
DPF İPTALİ
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
Size önerim;
1) Kendinizde belirtmişsiniz yoğun ve kısa mesafeli trafikte asla motor ısınması gerçekleşmeden istop etmeyin.
2) Aracınızı yüksek devirli kullanın. Çünkü yüksek devirde otoban sürüşü yapan araçlarda bu sıkıntıya rastlanmıyor. Zira rejenerasyon için gerekli sıcaklıklara ulaşılıyor.
3) İkaz yandıktan sonra katiyetle istop etmeden en az 15-20 dakika düz bir yolda 2000 devirin üstünde kullanın.
4) Serviste mi yoksa dışarıda mı yağ değiştiriyorsunuz bilmiyorum. Yağ konusu çok önemli. Kaliteli bir yağ markası kullanın özellikle spekleri arasında c2-c3 uyumunu arayın. (M1, Castrol, varsa Shell Motul gibi). Bu tür yağlar sülfat külü düşük Euro 5 normlarına uygunluk gösterir. Zira her yağ markası aynı kalitede olmuyor her ne kadar aynı standartlarda üretilsede.
5) Aslında reklam yapmak istemiyorum ama ülkemizde gerçek anlamda iki tana akaryakıt firması hem denetim açısından hem EN 590 standartları açısından kalite bazında iyi en az 51 setan. (shll ve Bp) . Bunların performans yakıtlarını kullanın.
6) Günlük kullanımda motor hararet ibresi ortaya geldikten sonra normalden biraz daha yüksek devirli kullanın.
Kazasız belasız günler dileğiyle...
DPF
Bir siteden yaptığım alıntıda aşağıdakiler yazıyor...
Niçin DPF’mi kaldırmak durumundayım?
Geçmiş problemler
Arabanızdaki DPF ile geçmişte yaşadığınız sorunlar var ise, komple DPF sökümü bu srunları ortadan kaldıracaktır.
Daha fazla güç daha fazla tork…
DPF aracınızın egzoz sisteminde tıkanıklığa sebep olur ve sökülmesi daha çok güç ve tork anlamına gelir.
Daha fazla yakıt tasarrufu…
DPF aracınızın egzoz sisteminde tıkanıklığa sebep olur ve sökülmesi %20’ye kadar yakıt tasarrufu sağlar.
Gelecekteki yakıt problemlerinin önüne geçilmesi…
DPF karmaşık bir sistemdir ve aracınızdan ayrılması gelecekte oluşacak problemlerin önüne geçer.
Pahalı tamir giderlerinden kaçınılması…
yaşlı süvari
Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna Executive 4X2 Pure Drive Cam Tavan....
- FelixCrail
- Administrator
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 29 misafir