nissan micra sanziman yazilim guncelleme ?
nissan micra sanziman yazilim guncelleme ?
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
Re: nissan micra sanziman yazilim guncelleme ?
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
- Ally_07
- Administrator
- Otomobil: Micra
- Meslek: Üniversite Öğr. Gör.
FelixCrail yazdı:Yeni otomatik nissanlarda sıkıntılar (kavrama ile ilgili) var şanzımanla ilgili. Sorun önce yazılımla çözülmeye çalışılıyor. Çözülmezse şanzıman değişimi yapılıyor. Sorun büyümeden önlem amaçlı olarak yazılım atılmış olabilir. Bir iyileştirme varki nissan böyle bir güncelleme yayımlamış.
Yeni otomatik derken 2012 ve sonrası mı yoksa K13'lerin hepsini mi kast ettiniz?
- FelixCrail
- Administrator
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
FelixCrail yazdı:Micra konusunda fikrim yok ama qq ve xtrailde olduğunu biliyorum. Hatta 2-3 şanzımanı garantiden değiştirmişliğimiz var
Fren merkezi degisti simdide sanziman degisirse ne anlami kaldi sifir aracin ?
- Ally_07
- Administrator
ertan59 yazdı:FelixCrail yazdı:Micra konusunda fikrim yok ama qq ve xtrailde olduğunu biliyorum. Hatta 2-3 şanzımanı garantiden değiştirmişliğimiz var
Bu bir çok arabada olabilecek bir durum, şans meselesi maalesef. Sizi anlayabiliyorum ancak sonuçta insan yapısı makineler bunlar. Benim Toledo'da da 0 km alındıktan bir ay sonra su aldığı için arka stop değişti, bir yıl sonra kavrama esnasında ses geldiği için şanzıman takozu değişti. Aldığımdan beri tümseklerden geçtiğinde kapı fitillerinden gıcırdama benzeri bir ses geliyor ama sprey sıkıp bir süreliğine sesi kesmesini sağlıyorum (yetkili servisinden yapılan öneri bu şekilde). Bence fitillerin de değişmesi gerekiyor ama bürokratik işlemleri çok uğraştıracak. Leon'larda ve hatta Jetta'larda buna benzer şikayetler varmış, arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla. Hele ki dizel DSG şanzımanlı VAG araçlarında insanlar korkarak biniyorlar; ha bu gün ha yarın yolda kalacağız diye.
Note 2'den tapatalk ile gönderdim
ertan59 yazdı:FelixCrail yazdı:Micra konusunda fikrim yok ama qq ve xtrailde olduğunu biliyorum. Hatta 2-3 şanzımanı garantiden değiştirmişliğimiz var
Yazilim tam olarak neyi kapsiyor bilen varmi
- spoilerci
- MODERATOR
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
muhtemelen vardir servisi arayip sasi numarasindan kontrol ettirinselim82 yazdı:2011 K13 cvt micra içinde yazılım var mı acaba.?
- Ally_07
- Administrator
ertan59 yazdı:muhtemelen vardir servisi arayip sasi numarasindan kontrol ettirinselim82 yazdı:2011 K13 cvt micra içinde yazılım var mı acaba.?
Ben bu gün Nissan Türkiye'yi aradım. Hem basında çıkan şu airbaglerle ilgili dünya çapındaki geri çağırma olayını hem de şanzıman olayını sordum. Şu anda böyle genel bir servis aktivasyonu yok, biz de haberi basından öğrendik ve Türkiye ile ilgili bir durum var mı diye şu an araştırıyoruz dediler. Eğer böyle bir durum olursa şase numarası üzerenden yetkili servislerde kaydı olan araç sahiplerini yetkili servis tarafından haberdar edilir zaten dediler.
“Nissan Micra Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir