Motor üflemesi

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
mustafa5952
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: ozel sektor

Motor üflemesi

Mesajgönderen mustafa5952 » 02 May 2015, 16:00

Arkadaşlar merhaba. Nissan Primera 1.6 2000 model sahibiyim. Bugün arkadaşım aracıma bakarken motor yağ kapağını söktü ve dediki motorun üflüyor ömrü azalmış. Bu ne demektir ki aracım yağ da yakmıyor sadece 1 ve 2. viteste genelde yokuşlarda devir yükselirken tekleme oluyor . Bu işlerden anlayan bir abime sordum normaldir her motorda üfleme oluyor kompresördeki havadır dedi. Kısacası kafam karıştı bilgisi olan arkadaşlarımın değerli yorumlarını bekliyorum

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Re: Motor üflemesi

Mesajgönderen FelixCrail » 02 May 2015, 22:29

Bence arkadaşa bir daha aracı elletme. Üfleme falan yoktur. Tekleme için de buji ve bobin kontrolünden başlayın öncelikle

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
Memcos48
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: ÖĞRETMEN

Re: RE: Re: Motor üflemesi

Mesajgönderen Memcos48 » 06 May 2015, 23:08

FelixCrail yazdı:Bence arkadaşa bir daha aracı elletme. Üfleme falan yoktur. Tekleme için de buji ve bobin kontrolünden başlayın öncelikle

+1 Kesinlikle katiliyorum ayni araca sahibim bujileri kontrol ettirin orjinal degilse ve tirnak araligi uygun degilse tekler arac lpg liyse buji tirnak araligi 0.9 olursa iyidir. Bir de kelebek bogaz temizligi İle lpg filtrelerini degistirdim tekleme kayboldu gibi:mrgreen: bende orjinal denso bujisi var tirnak araligini dedigim gibi daralttim.Forumdan Burak Turker ustadin tavsiyeleri ve tecrubeleriyle(kendisi NGK BKR5E buji kullanıyor bana da tavsiye etti). Teklemeyi cozduk gibi;) umarim faydasi olur iyi geceler.

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

oto anahtarı