yakıt deposu işaret çizgileri kırmızı yere gelince dıt diye

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
deredengel
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Juke
Meslek: muhendis

Mesajgönderen deredengel » 03 Eyl 2012, 10:37

yakıt deposu işaret çizgileri kırmızı yere gelince dıt diye bi ses gelme olayı yok onuda unutmuşlar, eski arabam 2008 notede bile vardı uyarı lambası dıt diye bir sesle beraber yanardı. bu özellik te yok onuda unutmuşlar

juke visia 1.5 dci beyaz 2012

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Otomobil: Primera
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 03 Eyl 2012, 13:07

Aracinizdan oldukca sikayetcisiniz. Forum ici hep sikayet mesajlarinizla dolu. Bence sizin icin en yararli olan bu araci satip memnun oldugunuz note yada baska bir araca yonelmek

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
deredengel
Gold Üye
Gold Üye

Re: yakıt deposu işaret çizgileri kırmızı yere gelince dıt d

Mesajgönderen deredengel » 04 Eyl 2012, 13:39

gerçekten değindiğim bu eksiklikler olmasa daha iyi olurmuş, tarafsız olmayalım mı hep iyi yönlerini mi yazalım? , eksiklikleri dile getirmeyelim mi? acaba bu eksiklik yazılımla çözülebilinir mi servislerle iyi usta olarak hep kaportacı mı göreceğiz birazda elektronikçi olsa.....

Kullanıcı avatarı
Outlander
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek:

Mesajgönderen Outlander » 20 Eyl 2012, 15:48

ARKADAŞ ARAÇ GERÇEKTEN ÇOK HOŞ DİZAYN EDİLMİŞ VE GÜÇLÜ AMA ÖYLE IVIR ZIVIR HATALAR VAR Kİ YAZIK DİYOR İNSAN, BİRDE SERVİS OLAYI SIFIR ABİ, KOCA BİR SIFIR,

:DD

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:

Mesajgönderen GhettoParty » 20 Eyl 2012, 16:34

ben servis yedek parça yada tamirat bakım konusunda sıkıntı çekmedim

tarafsız olmak gerekirse nissan markası olarak araçlarımızın çoğu orta segmentte olduğundan bu kadar şikayet anlamsız. şuan kullanılan teknoloji bu paralara alıanamayacak bir çok arabada mevcut değil.

bence eksiklerini düşünüp kendinizi araçtan soğutmaktansa kullanıp zevkini çıkarmak daha zevkli olacaktır

tavsiyem artık servisten parçadan ilgiden şikayet etmek istemeyenlere tavsiyem

binek olarak ferrari, porsche , RR , audi 2009 ve üstü , aston martin , bentley , jaguar, Lamborghini ,mercedes vs

suv 4*4 olarakta

audi hummer land rover lincoln mercedes porsche

gibi markaları tercih etmelisiniz . o zaman hiç bir eksiklik hissetmezsiniz. servis konusundada gayet başarılılar başvuru yaparak aracınızı kapıdan almaktadır

çözümünüz ya bunları tercih etmek yada sonucunda belirli paket seçenekleri ile üretilen ve herkesin almadan deneme inceleme fırsatı bulduğu hatta oturduğu yerden en ince detayına kadar bilgi alabildiği araçlarımızdan dert yanmadan zevkini çıkarmaya bakmaktır.

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
NissaN PrimerA TeknA + WhiTe 2003
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 20 Eyl 2012, 17:29

Bu kadar dert yanan arkadaslar iyiki vw audi seat skoda kullanmiyorlar :) yoksa karsilastiklari sorunlar nedeniyle araci benzin dokup yakarlardi herhalde :)

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:

Mesajgönderen GhettoParty » 20 Eyl 2012, 18:36

burada bir abimize panamera test aracı gelmişti . geri bırakmaya doğuş oto ya ben gittim . hiçbir eksiği yoktu be abi ne diyim adamlar hakkını vermişler birde güzel kısmı hep soldasın önün açık :)

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
NissaN PrimerA TeknA + WhiTe 2003
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
captainmemo3
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: eğitim
İletişim:

Mesajgönderen captainmemo3 » 21 Eyl 2012, 12:54

bu konuda fikirlerini yazan arkadaşlardan felix... arkadaşımın yaklaşımına kırılmasın ama katıldığımı söyleyemiyeceğim. Nedenine gelince forumlar gerek araç kullanıcılarını gerekse otomobil üreticilerinin kaynak noktalarından biridir. Burda yazılanlar kullanıcıların otomobil üzerinde yaşadıklarının bire bir yazdıkları anket noktasıdır.
Birimiz sorunumuzu yazacağız diğerimiz de çözümünü biliyorsa veya serviste cözüm bulmuşsa burada yazacak ve bilgileneceğiz. sonuç olarak forumlar hepimizin yararına olan mecralardır. Lütfen bu konuyu böyle algılayalım ve bakalım lütfen..

Kullanıcı avatarı
etarhan
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

Mesajgönderen etarhan » 21 Eyl 2012, 21:11

Sevgili captainmemo3,

ilke olarak haklı olabilirsin ama ilkeler her zaman uyan ve uygulanabilen şeyler değildir. Örneğin Türkiye'de, örneğin Nissan, bu forumda yazan ilkesel şikayetleri umursar diyen olursa benim ona katılmam mümkün değil. Ben FelixCrail'e katılıyorum.

Arabamda o yok bu yok diye şikayet ederek hiç kimse hiç bir yere varamaz. Yok olanları nasıl yerine koyarız diye soran olursa eyvallah, ama forumu bir ağlama duvarına çevirmenin kimseye yararı yok. İletinin ikinci paragrafına katılıyorum. Keşke forum üyelerinin hepsi aynı bilinçte olsa da, köprüyü geçtikten sonra bir zahmet dönüp "benim sorunum şöyle şöyle çözümlendi dayılar" dese... İşte o zaman forum gerçek işlevine kavuşacaktır.

Palavra sıkmak kolay, marifet haddini bilmektedir...

Kullanıcı avatarı
deredengel
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen deredengel » 22 Eyl 2012, 07:59

yakıt kritik limit seviyesine gelince sadece göstergede yakıt işaretinin yanmasının yanında birde sesli olarak uyarı yapması olayı; diğer kendi ürettiği aracı nissan note de var. tahmin ediyorum yazılımla çözülebilir, bu konuda bilgisi olan var mıdır.? çünkü gerçekten bazen insan farkına varmıyor, bu araçlara yazılımla ne gibi özellikler katılabilir ?

Kullanıcı avatarı
captainmemo3
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: eğitim
İletişim:

Mesajgönderen captainmemo3 » 22 Eyl 2012, 12:19

değerli Etarhan arkadaşım,
Önceki mesajda ki düşüncelerime yaklaşımın ve fikirlerin için çok teşekkürler. Ben ve bir çok arkadaşım Qashqaitr isimli bir forumda yazıyorduk. orda da devamlı şikayetler ve sorunlar vardı. Bunlar kesinlikle olacak olmaması beklenemez ama sorunları çözebilmemiz dir asıl önemlisi havanda su döveceksek eğer asıl sorun orda demektir.

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 22 Eyl 2012, 14:13

illa bir çözüm gerekli ise aklıma bir fikir geldi ama el becerisi ve temel elektronik bilgisi gerekli.

benzin bitmeye yakın lamba yanıyor ama uyarı sesi çıkmıyor diyorsunuz. o zaman göstergeyi sökün. o yanan ledin uçlarına oraya gelen voltaj ile çalışacak bir adet buzzer bağlayın. böylece lamba ile aynı anda o buzzer de ötmeye başlayacak. hatta işi ilerletip ufak ve basit bir devre ile bu buzzerin lamba yandığı andan itibaren belli zaman aralıkları ile ikaz vermesiniz sağlayabilirsiniz (her 10sn de bir mesela) bence bu uygulama çok zor birşey değil.

konu ile ilgili benim aklıma gelen en basit çözüm bu.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

oto anahtarı