chip tuning
chip tuning
2014 Model X - Trail aracıma Race Chip Uygulaması yaptırmayı düşünüyorum.
Acaba uygulama yaptıran varmı ? Paylaşımda bulunursanız sevinirim.
- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
Re: chip tuning
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
Re: chip tuning
araçlarımız orjinal halleriyle her türlü zorlamaya dayanacak kalitede yapılmıştır. aracınız 130hp haliyle istediğiniz kadar zorlayın yıpranma payı hesaplanmıştır ve öyle üretilmiştir. eğerki normal bir kullanıcı iseniz yani aracınızı sürekli dağa bayıra vurmuyorsanız yolda giderken sürekli ralli yapar şekilde aracınızı sürekli limitlerinde kullanmıyorsanız ailenizle yolculuk yaparken binde bir kez güce ihtiyacınız oldugunda gaza tam basan biri iseniz yaptırdığınız modifiye (motor mekanik modifiyesi değilde sadece soft yazılım filtre egzos gibi basit modifiye) size hiçbir şekilde zarar vermez.
40 a yakın araç sahibi oldum bunların 20 den fazlasını yazılımla kullandım. içlerinden 2 tanesini hard modifiye yaparak kullandım. ortalama olarak arabalarımı 60bin km ile 80bin km arası kullanıp sattım. hiçbir sıkıntı yaşamadım. şu anki aracımada yazılım çıkmasını bekliyordum. çıktığını öğrendim ve yaptıracağım.
yazılım konusuna herkes farklı yaklaşır. benim yaklaşımım bu şekilde. yazılımın bana getirdikleri götüreceklerinden çok çok fazla.
normalde extrem bir durum olmadıkça şehir içinde sakin uzun yolda 90 km ile giden biriyim. bana yazılımın faydası %10 yakıt tasarrufu olacak. 3.5 lt yakan aracım 3-3.2 lt lere düşmesini bekliyorum. ki bunun örneklerini önceki araçlarımda yaşadım. bir önceki aracım 2012 jetta 1.2 tsi dsg idi. uzun yol verisi 5.1 lt olan araç ile 650km yolu 4.6 lt ortalama ile gittim. basmak istediğimde 0-100 km verisi 8 saniye idi.
güç istersem güç ekonomi istersem ekonomi. daha ne isteyeyim.
şuda bir gerçektir ki eğerki yazılım yaptırdıktan sonra sürekli gazlayıp limitlerde gezecekseniz aracınıza spoilerci nikli arkadaşın dediği gibi zarar vermeye başlamış olursunuz. 500bin km lik motor ömrünü 300bin km ye düşürürsünüz. yıpranma ve aşınma had safhada olur.
yazılım yapan firmalar soft yazılım yapıyorlar. yani limitleri zorlamayı bırakın limitlere yaklaşmıyorlar bile(isterseniz yaparlar). 1.6 litre turbo dizel bir aracın tehlikeli limiti 200 hp lerde başlar. bu aracı hard modifiye ile 300+hp yükleyebilirsiniz. 1.6 litre atmosferik araçlara sonradan turbo takıp 400+hp ler alanları gördü bu gözler. 2 lt motora 500-550+hp ler yüklendiğine şahit olduk. 1.4tsi 140hp lik vw motoruna soft 220hp yapıyorlar. hardlara hiç girmeyelim

küçük bir ayrıntı. otomatik vitesli araçlarda bazılarında tork sınırlayıcılar olduğu için limitler düşük tutulur. örneğin 1.6 tdı passat düz vitesi 155hp yaparken dsg olanı 145 hp de bırakırlar. nedeni şanzımana zarar vermemektir. yazılım yapan firmalarda konularında uzman oldukları için bu tarz konulara çok dikkat ederler. kimse müşteri kaybetmek istemez.
velhasıl kelam bakış ve kullanış açınıza bağlı tamamen. bilgilendirme için söylüyorum box türü cihazlardan mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalışın. direk yazılım yaptırmak daha sorunsuzdur.
“Tanışma Bölümü” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir