Kaputu boyatayım mı yoksa küçük bir iz mi kalsın

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
ahmet öntürk
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek: tıp doktoru

Kaputu boyatayım mı yoksa küçük bir iz mi kalsın

Mesajgönderen ahmet öntürk » 14 Tem 2015, 00:34

Öncelikle böyle saçma bir başlık açtığım için özür dilerim. 1 hafta önce küçük bir kaza geçirdim aracım daha 2 aylık qashqai 1.6 dizel otomatik kaputta iki tane avuç içi kadar çökme oluştu. Servis boyarsak 4 te biri boyanır dedi ama isterseniz düzeltelim biraz iz kalır dedi. Şimdi sizinde fikrinizi almak isterim. Boyatmasam hep gözüme batacak ve 5 yıl satmam aracı zaten boyatırsam kaput boyalı diye akbabaların olası bir satma sürecinde hedefi olurum. Şimdiden teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
ahmet öntürk
Silver Üye
Silver Üye

Re: Kaputu boyatayım mı yoksa küçük bir iz mi kalsın

Mesajgönderen ahmet öntürk » 14 Tem 2015, 00:40

Resim buda kaza sonrası resimi. Bilgili arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Primera
Meslek: İlaç Mümessili

Mesajgönderen 1.burak » 14 Tem 2015, 06:14

Duzelttir.. Ben olsam oyle yapardim.. Kaput maskesi seklinde folyo kaplatirsin 20-25 cm.. Tastan, bortu bocektende korumus olursun hem.. Eger istersen kaputu komplede kaplatabilirsin..

Kullanıcı avatarı
NISTEC
Administrator
Administrator
Otomobil: Diğer
Meslek: Reklam
İletişim:

Mesajgönderen NISTEC » 14 Tem 2015, 09:02

Geçmiş olsun tekrar. Ben bundan daha kötü durumda olan kaputların boyasız düzeltildiğini gördüm. Boyasız düzeltilebildiği kadar düzeltilsin bence boyatmayın ne olduğu belli olsun. Yapan yapıyor yani. Var böyle ustalar denk gelmek lazım.

Resim

Nissan Club Türkiye

Kullanıcı avatarı
ahmet öntürk
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen ahmet öntürk » 14 Tem 2015, 13:55

Hocam düzelttirdim pek becerememişler biraz daha sabredip koruyucu çekeceğim yada iyi bir usta bulup tekrar düzeltelim. Umarım güzel olur.

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 14 Tem 2015, 15:51

boya olsa ne olur, kaputunuzun vuruk ezik haliyle kullanılmasından daha kötü olmaz bence, bu memlekette boya neden bu kadar takıntı haline geldi anlamış değilim. bence düzgünce yaptır boyarlarsa boyasınlar, 2 aylık arabaya vuruk kırık binilmez, ayrıca o kadar boyada boyalı sayılmaz.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
NISTEC
Administrator
Administrator
İletişim:

Mesajgönderen NISTEC » 14 Tem 2015, 16:25

spoilerci yazdı:boya olsa ne olur, kaputunuzun vuruk ezik haliyle kullanılmasından daha kötü olmaz bence, bu memlekette boya neden bu kadar takıntı haline geldi anlamış değilim. bence düzgünce yaptır boyarlarsa boyasınlar, 2 aylık arabaya vuruk kırık binilmez, ayrıca o kadar boyada boyalı sayılmaz.

Valla bu memlekette takıntı var evet. Belki yurtdışında boyalı araba daha yeni göründüğü için daha makbuldur. Ama bu adam bu ülkede yaşıyor. E bu ülkede de maalesef boyaya problem çıkaran insan sayısı yüksek. Yaşadığın ülkeye göre hareket edicen. Yani anlamaya çalışmak güzeldir. Sorgulamak ta güzel de ama bazı şeyler bunun dışında tutulabilir.

Düzeltmiş belki biraz daha düzeltilebilir. Çok göze batmıyorsa kalsın öyle.

Nissan Club Türkiye

Kullanıcı avatarı
ahmet öntürk
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen ahmet öntürk » 14 Tem 2015, 16:42

Değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Malesef iz kaldı pek içime sinmedi engelli raporu ile aldığım için 5 sene satamıyorum zaten bi müddet kaput maskesi ile kullanacağım eğer içime sinmese boyatıp rahat rahat gezeceğim inşallah. Malesef dediğiniz gibi aracın hiçbir aksamında sorun olmamasına rağmen malum burası Türkiye. Allah hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 14 Tem 2015, 17:24

Benim kaputta bir suru minik minik tas izi vardi. Boyattim fakat begenmedigim icin bir daha boyatma dusuncem var

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
NISTEC
Administrator
Administrator
İletişim:

Mesajgönderen NISTEC » 14 Tem 2015, 19:37

ahmet öntürk yazdı:Değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Malesef iz kaldı pek içime sinmedi engelli raporu ile aldığım için 5 sene satamıyorum zaten bi müddet kaput maskesi ile kullanacağım eğer içime sinmese boyatıp rahat rahat gezeceğim inşallah. Malesef dediğiniz gibi aracın hiçbir aksamında sorun olmamasına rağmen malum burası Türkiye. Allah hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

Sıfır aracınız var ve burada karar sizin. Ancak tek bir bölgede ve hasar küçükse boya 2. plana atılabilir. İnanılmaz ekipmanlar var artık. 4-5 ay önce İzmir de boyasız göçük düzeltme işlemleri de yapan bir servisin reklam çalışmalarını yaptık. 2 gün oradaydık. Yapıyor adamlar. Yani ekipmanı da geçin rahat 10-12 sene önce İzmir liler bilir eski kaporta ustaları vardı kahramanlar bölgesinde. O ustalardan birisinin yanında yetişen ustalardan biri bizimle çalışıyordu o zamanlar. Kiralık arabayla bir kaza yaptık. Aracı teslim etmeye 2-3 saat kala başladı yağlı çekiçler vs kapıyı eski haline getirdi. Arabayı aynı şekilde teslim ettik. Yani bir çözüm yolu varken önce düzeltme uygulayın. Araba bizimle yaşamayacak ama küçücük bir nazar boncuğundan da zarar gelmez. Size de kazasız belasız sürüşler.

Nissan Club Türkiye

Kullanıcı avatarı
ahmet öntürk
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen ahmet öntürk » 14 Tem 2015, 20:06

Çok teşekkür ederim hepinize. İyi bir usta bulup boyatmadan düzeltmeye bakacağım. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

Kullanıcı avatarı
Tekna17
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Amatör Telsizci

Mesajgönderen Tekna17 » 15 Tem 2015, 00:51

"Takıntı" alıcının sırf bu sebeple fiyat düşürmek gösterdiği çabadan kaynaklanmaktadır. Genel anlamdaki tereddüt ise boyamaya gerekçe olan sebebin satıcı tarafından güvenilir biçimde aktarılmadığına inanılması ya da temizlik vs. sebep yerine bir ciddi hasar vb. nedeniyle olduğu kanısıdır. Vuruk halde kullanılması kullanıcıya estetik olarak göze hoş gelmediği gibi, uygulanmadığı zaman gözle görülmeyecek kadar küçük korozyon ve paslanmaların zamanla ilerlemesine sebep olacaktır. Geçmiş olsun.

Selam ve hürmetlerimle...
[Araç: 2006 Model Nissan Primera Tekna 1.6] [Yakıt Tüketim: Motor çalışırken ihtiyacı kadar yakıyor, durunca yakmıyor.]

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

oto anahtarı