Tekleme
Tekleme

- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
Re: Tekleme
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
Subaplara gelince; benzine geçtiğinizde dikkatli bir izleme yapın motorda sarsıntı ya da dizel motor çalışmasına benzer bir sorun var mı bakın. Her ihtimale karşı testlerinizi tamamlayıp soruna doğru teşhis koyana dek motoru yüksek devirlere çıkarmadan, hararet ve yağ bildirimlerini de izleyerek devam edin. Kolay gelsin.
[Araç: 2006 Model Nissan Primera Tekna 1.6] [Yakıt Tüketim: Motor çalışırken ihtiyacı kadar yakıyor, durunca yakmıyor.]
- spoilerci
- MODERATOR
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
Tekna17 yazdı:Orionche; Değiştirdiğinizi belirttiğiniz hususlarda geçen malzemeler doğrudan motorun çalışma sistemleri ile ilgili olan kısımlar. Aynı ateşleme sistemini kullanan benzin de de benzer sorunlar yaşıyor olsaydınız dediğiniz doğruydu. Akü kutup başlarının yerinden oynaması ya da çıkması motor çalıştıktan sonra çok etkili bir duru değildir. Önce deponuzdaki LPG yakıtınızı tamamen bitirmenizi ve farklı bir istasyondan yakıt alarak, devam etmesi durumunda gaz ayarlarını kontrol ettirerek yeniden test yapmanızı öneririm. Gereğinden fazla zengin ya da çok fakir karışım ya da motorun zorlanmasına karşı yeterli beslenmeyen gaz akışı da buna neden olabilir. Eğer sorun yine devam ediyor ise yakıt karışımında ya da LPG sistemlerinde bir sorun olmuş olabilir.
Subaplara gelince; benzine geçtiğinizde dikkatli bir izleme yapın motorda sarsıntı ya da dizel motor çalışmasına benzer bir sorun var mı bakın. Her ihtimale karşı testlerinizi tamamlayıp soruna doğru teşhis koyana dek motoru yüksek devirlere çıkarmadan, hararet ve yağ bildirimlerini de izleyerek devam edin. Kolay gelsin.
Teşekkürler. Aslında başlarda ben de sizin gibi düşünmüştüm. Ama 5 farklı istasyondan gaz alıp hepsinde aynı sorun olunca ateşleme sisteminden şüphelenmeye başladım. Ama yine de önce lpg sistemini kontrol ettirmeye karar verdim. Sonra sorun devam ederse servise gidecem. Elektrik kablolarını da kontrol edecem bu arada.

- FelixCrail
- Administrator
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

- FelixCrail