Nissan Consult

Diğer kategorilere girmeyen Nissan ve/veya farklı tüm konular hakkında
Kullanıcı avatarı
NeXuS
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek: Makina Teknisyeni

Nissan Consult

Mesajgönderen NeXuS » 21 Tem 2015, 16:51

arkadaşlar farklı bir konu ile karşınızdayım :W

nissan araçlarımızın diagnostic durumlarını kontrol arıza silme kodlama vs.. şeyler yapan CONSULT cihazını kullanan varmıdır aramızda ?
bu cihazla neler yapılabildiğini detaylı öğrenmek istiyorum. önceki aracımda (2012 jetta) vag cihazıyla çeşitli kodlamalar vs.. yapabiliyordum. araştırmalarım sonucunda consult cihazıyla benzeri şeylerin yapılabildiğini öğrendim. cihazın fiyatı biraz yüksek(yurt dışında 130-150 dolar aralığında).
daha ucuz versiyonları var 15-20 dolar fiyatlı. onunla neler yapılabileceğim hakkında çok bilgim yok.
bu tür cihazları daha önce kullanmış arkadaşlar varsa aramızda bilgi paylaşımı yapalım istedim. önemli şeyleri kurcalayabileceksem cihazı alıp kurcalamak istiyorum.
vakit sıkıntım olmadığı için programları filan kurcalayıp bişeyler açmak yapmak filan istiyorum. :D

QQ 1.5 dCi Tekna+Sky+i.key

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Otomobil: Primera
Meslek: Filo Kiralama

Re: Nissan Consult

Mesajgönderen FelixCrail » 21 Tem 2015, 17:28

Vagcom da yapılabileceklerin yarısını nissan da yapabilme imkanı varsa mutlaka araştıralım bu konuyu

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
NeXuS
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen NeXuS » 21 Tem 2015, 17:31

İmkan var. Fakat alet 140 dolar. Kesin emin olsam aleti çalışırken görüp neler yapabildiğine şahit olsam alıcam. O yüzden konu açtım bilen gören varmı diye. Hiç olmadı 20 dolarlıktan alıp deniycem şansımı :)

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 21 Tem 2015, 17:33

Vagcom da kodları bir şekilde netten buluyoruz da nissan da nasıl bulcaz

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
NeXuS
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen NeXuS » 21 Tem 2015, 17:34

Bir kaç resimden gördüğüm kadarıyla bilgisayar programında herşey açık yazılmış. Yani kod filan değil. Sanırım aç kapa veya sınırla türü ayarlamalar yapılıyor.

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 21 Tem 2015, 17:36

O zaman daha kullanışlı.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
NeXuS
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen NeXuS » 21 Tem 2015, 17:38

Kullanmış veya kullanan birileri varsa net cevaplar alsak süper olur. Ben yarın şu 20 dolarlık aleti sipariş edeyim. En kötü denedik yanıldık deriz :)

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 21 Tem 2015, 23:58

bu cihazla ne yapmayı düşünüyorsunuz veya ne yapma ümidiniz var. arıza bulup silecek araç durumunu kontrol edecekseniz 40 USD ye çok güzel bir cihaz görmüştüm aliexpresste, ama 5-15 usd aralığında satılan cihazlar yani ELM 237 gibi cihazlar nissanın çok modeline uyum sağlamıyor. ben getirttim ve günlerce uğraştım aracın ECM sine ulaşamadım. en sonunda attım bagajda geziyor. benim cd crackli ve ayrı para ödedim. türkiyede satılanlar demo programlı, arızayı silmiyor çok şeyi göstermiyor. denemek için çok değişik marka modellere bağladım, sonuç süperdi. Ayrıca Android için programı da var Bluetooth bağlantılı kablosuz. aracın anlık olarak verileri görülebiliyor ve alarm kurarsanız uyarıyor, motor suyu yakıt seviyesi, hız vb ama VW ile nissana uymadı, diğer markaların çoğunda da başarılı.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
NeXuS
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen NeXuS » 22 Tem 2015, 07:36

Elm327 bluetooth versiyonu bendede var. Jettayı tanımamıştı. Bunuda tanımıyor. Fırsat bulursam babamın dacia da deniycem. Ücretli programını bile almıştım [GRIMACING FACE].
Amacım aracın bütün ünitelerini görüp müdahale edebilmek. Makul fiyatlı birşeyle yapabiliyorsam ne ala.
Yapmak isterseniz aracınıza ekonomi veya performans yazılımı yapıp beyine atabiliyorsunuz. Bunun içinde kablolar ve programlar mevcut. Ama profesyonellik gerektiren şeyler. Fiyatlarıda makul seviyelerde.
Ben basitçe aracın her ünitesinin durumunu göreyim anlık verileri izleyeyim arıza türü birşey olduğunda nerde ne olduğunu bilip kazıklanmadan çözüm bulmaya çalışayım yapabiliyorsam arızayı gidereyim elektronik sınırlamalara müdahale edebileyim..vs..

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 22 Tem 2015, 11:07

sakın motor yazılımına müdahale etmeyin. performans yazılımı aracınıza zarar verir

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
NeXuS
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen NeXuS » 22 Tem 2015, 11:10

Performans yazılımları 20 yıldır kullanıyorum. Şu anki aracıma aldığım zaman yaptıracaktım. Beyin yeni versiyon olduğu için henüz çıkmadı dendi ve öylece bıraktım. Bi dahada gitmedim istanbula.

Benim yıkarıda bahsettiğim isterseniz kendinizde beyne bile müdahale edebiliyorsunuz anlamındaydı.

Kullanıcı avatarı
NISTEC
Administrator
Administrator
Otomobil: Diğer
Meslek: Reklam
İletişim:

Mesajgönderen NISTEC » 23 Tem 2015, 00:58

Consult derken sizin bulduğunuz ürün 2 mi 3 mü 3 plus mı? Nasıl bir bilgisayara bağlamayı düşünüyorsunuz. 2 kez yurt dışından getirttik ancak ürünle birlikte gelen yazılımı normal bir bilgisayara kurabilir misiniz bilmiyorum. Satıcının ürün açıklaması önemli. Güncel yazılım edinebiliyorsanız eğer panasonic toughbook gerekli.

Nissan Club Türkiye

“Nissan Sohbet - Laf Lafı Açıyor” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

oto anahtarı