P11 KELEBEK ADAPTASYONU VE GAZ YEMEME ACİL YARDIM !!!

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
olgu
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Primera
Meslek: memur

P11 KELEBEK ADAPTASYONU VE GAZ YEMEME ACİL YARDIM !!!

Mesajgönderen olgu » 20 Kas 2015, 12:46

Merhaba Muğla'dan selamlar saygılar;
Aracım Primera 2000 model 1.6 Comfort yaşadığım sorunları size detaylıca paylaşmak isterim ve hala sorun çözülemedi.
Aracımda 1 ay önce çalışmama problemi oldu ve çıkma distirbütör takıldı.Daha sonra sırasıyla bujiler buji kabloları değiştirildi ve kelebek temizlliği yapıldı. Kelebek temizlendikten sonra devir bir türlü düzelmedi sürekli 1500-2000 devirler arasında gitgeller oldu. En sonunda Denizli Yavuzlar servisinde geçen hafta gaz teli kırık dendi ve değiştirildi.Ayrıca benzin geri dönüş valfide orjinaliyle değiştirildi kaçak varmış. Adaptasyonu bilgisayardan değil manuel olarak yapmaya çalıştılar çünkü eski makine ellerinde yokmuş. Şuan aracımda ki sorun ise benzinde gaz yememe sorunu var düzensiz çalışıyor lpg'ye geçince araç rahatlıyor fakat çekişi düşmüş durumda.Araç ilk çalıştığında gaza basınca devir iyice düşüp durma noktasında geliyor. ( motorda ve sensörlerde herhangi bir arıza vermedi bilgisayarda) Sorunum sizce ne olabilir bu arada tüm bunlara harcadığım rakam 2000 TL'yi buldu ve araçtan gerçekten soğumuş durumdayım. Çözüm önerisi olan arkadaş paylaşırsa fikirlerini çok sevinirim , herkese iyi günler.

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: İlaç Mümessili

Re: P11 KELEBEK ADAPTASYONU VE GAZ YEMEME ACİL YARDIM !!!

Mesajgönderen 1.burak » 21 Kas 2015, 09:25

Geçmiş olsun.. Öncelikle araç çalışmadığında distribütörü komple değişmek yerine içindeki ateşleme modülünü değişip sorunu çözebilirdiniz.. 120 liraya patlardı en fazla.. En az 500 lira gitmiştir çıkmaya.. Buji ve kablo değişimi için birşey demiyorum, faydası mutlaka olur.. Bununla birlikte boğaz temizlendikten sonra rölanti sapıtması çok olağan bir durumdur.. Ayrıca titizlikle yapılması gereken bir işlemdir.. Çekiş konusunda distribütör değiştiği için avans ayarının tam yapılmadığını düşünğyorum.. Devir dalgalanması için ise, sırasıyla soğuk ve sıcak rölantiyi tam olarak ayarlattığınızdam emin olduktan sonra, rölanti valfi ve EGR temizliğini yaptırıp sorun halen düzelmediyse Hava akışmetreyi değişip sonuca göre en son boğaz kelebeği arızasına yönelebilirsiniz.. Malesef bu konuda yetkili servisler bile araç sahibini ucu açık sorularla başbaşa bırakıyor, umarım üstesinden gelebilirsiniz.. Kolay gelsin.. Tekrar geçmiş olsun..

Kullanıcı avatarı
olgu
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: memur

Mesajgönderen olgu » 23 Kas 2015, 12:18

Yan sanayi çıkma bobin ve modül yandığı için çıkma parçaya yönelmiştik. Oradan da zararım oldu yani.%100 olmasa bile avansı arttırmak işi çözdü gibi.Teşekkürler !

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: İlaç Mümessili

Mesajgönderen 1.burak » 23 Kas 2015, 12:42

Avans ayarını rölantide çalışırken yaptırmayın, araç devrini 2000 3000 arasında sabit tutun, o arada ustanız avansı titreşime göre ayarlasın.. Muhtemelen biraz daha düzelme olacaktır.. Avans ayarı için makinelerde var aslında ama eğer elde yoksa standart ayara en yakınını böyle yaptırabilirsiniz..

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

oto anahtarı