2015 Dizel Qashqai Partikül Filtresi Sorunu

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Otomobil: Primera
Meslek: Filo Kiralama

Re: 2015 Dizel Qashqai Partikül Filtresi Sorunu

Mesajgönderen FelixCrail » 29 Eki 2015, 21:30

Aracı günde kaç km ve nerde kullanıyorsunuz? Yakıtı nerden alıyorsunuz, hangi ilde yaşıyorsunuz

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 30 Eki 2015, 09:07

Bu yol boyunca ortalama kaç dk 3000 devir ve üzerinde sabit hızda kullanıyorsunuz

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 30 Eki 2015, 12:20

Süre olarak

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
Yılın Üyesi
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek: memur

Mesajgönderen Yılın Üyesi » 30 Eki 2015, 14:38

donanımhaberde de böyle bir kaç yoruma denk gelmiştim. şimdi piyasada binlerce qq var. benim için bu sorunun genel oranı önemli. diğer kullanıcı arkadaşlarda böyle bir sıkıntı var mı? Ben de dizel qq almak üzereyim.

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 30 Eki 2015, 18:58

Ben bi tek bu kullanıcıda duydum bu sorunu. ( filo kiralama işindeyim. Dolayısı ile bizdeki birçok qq nin hiç birinde bu sorun çıkmadı.kaldıki bu araçları sürekli farklı farklı kişiler kullanıyor )

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
Yılın Üyesi
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: memur

Mesajgönderen Yılın Üyesi » 31 Eki 2015, 12:08

Doğuda çalışmıştım. Kaçak mazot yaygın kullanılıyor. Kaçak olmayan yerlerde bile %100 güvenemiyorsun. Çevrenize bir sorun, benzin istasyonu markasından ziyade sahibinin karakteri önemli. Temiz güvenilir bir yer bulup, bi de oradan deneyin bakalım. inş bu sorunu çözersiniz.

Kullanıcı avatarı
tekinismail
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Diğer
Meslek:

Mesajgönderen tekinismail » 01 Kas 2015, 12:12

Hocam Nissan yeni nesil partikül kullanıyor. Motora yakın bir yere koymuşlar galiba daha hızlı istenilen sıcaklığa ulaşıp temizlik yapsın diye. Ben devamlı İstanbul ve Bursa içinde şehir içinde kullanıyorum. İşyerim bana 11 km uzaklıkta. Kesinlikle daha bir sıkıntı yaşamadım. Ayrıca nisanın partikül temizliğini anlamıyorsunuz. Diğer marka araçlarımda devir rölantide yükselir arabanın yakıtı artar dı ve temizlik esnasında kesinlikle konforlu birsürüş yapmazdınız. Benim açıkcası kabusumdu her iki aracımda da (2012 jetta tdi ve corsa 2012 cdti) partikül filtresi. Bence kesinlikle ya sizin araçta fabrikasyon bir sıkıntı var. Yada akaryakıt aldığınız yer güvendiğiniz kadar temiz değil. Ben ya total ya da po dam başkasından almıyorum. En düşük kükürt oranı po da bilginize. Umarım sorunlarınız bir an önce hallalor.

Sent from my iPad using Tapatalk

Kullanıcı avatarı
volki
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: kamu

Mesajgönderen volki » 11 Kas 2015, 12:27

benim aracım 2400 km yedi aydır kullanıyorum bir kez eskişehir e gittim 1000 km şehir içi geri kalan çok şükür hiç yanmadı hep shell ve total den alıyorum mazotu

Kullanıcı avatarı
Ozgur08
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen Ozgur08 » 28 Oca 2016, 02:37

Benim araç 2012 model turbo boruları kırılıyor bu modellerin. Ben bu sorun yüzünden dağ başında kaldım. Turbo boru kırılınca dizel partikül filtresini tıkadığı. Nissan ücretsiz değişimi kabul etmedi. %60 indirimle kabul etti ben kabul etmedim. 1000 ödedim açtırmak için fayda vermiyor. Yine tıkanıyor. Hep uzun yol yapmak lazım. Ben sanayi bakanlığına yazdım. Ürün güvenliği genel müdürlüğü. Nissan yazdılar ama cevap gelmedi daha bana. Benim gibi bayağı kişi varmış.

Kullanıcı avatarı
cazzcazzy
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Navara
Meslek:

Mesajgönderen cazzcazzy » 28 Oca 2016, 10:40

2009 otomatik navara aracim var.Yakin cevremde de Juke ve qq kullanan arkadaslarim var.Maalesef bu yeni nesil ozelliklede dusuk devirlerde kullanilan yada otomatik olupta ikibin devir civarinda vites atan araclarda sikca duyulan bir problem.Nissanlarda da oldukca fazla( ustamin ifadesi). DPF sensoru diger ifadeziyle partikul filtresi oldukca pahali bir parca.Kendince sanayide temizletip takdiranda duydum siyah dumanla ve ekstra yakit tuketimi ile surmeye devam eden de. Servisler 3bin devirde uzun yol yap gibi sacma bir cozum onerselerde bu genelde gecici bir cozum oluyor maalesef.

Ozel bir urun ve cihazla temizleyende duydum ama ne derece saglikli ve guvenilir bilemiyorum.Bi arastirmanizi tavsiye ederim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kullanıcı avatarı
fisel02
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen fisel02 » 09 Nis 2016, 18:18

Merhaba, benim de 2015 ağustos ayında aldığım bir qasqai aracım var. Ne yazık ki aracım 7000 km de ve 3 kere ışığı yandı. Bulunduğum ilde servis olmadığından çekiciye yükleyip yükleyip en yakın servise gönderdim. İlk gittiğinde sürerek (yol testi) açtıklarını söylediler. Çevre illerdeki servisleri aradım, biri 3. viteste 3 bin devirde kullanmamı, diğeri de 4. viteste 110 ile kullanmamı söyledi. Bu 7000 km nin 2500 ü şehir dışıdır, 1000 civarı da aracın partikülü açmak için yaptığım mesafeler. En son 2 ay önce yaktı ışığı ve genel merkeze şikayet maili atarak servise gönderdim. Servis ile genel merkez arasında süren görüşmelerle ve benim merkezle yaptığım sinirli konuşmalar sonucu, 650 tl lik özel sıvıyla partikülü açma işlemi kavga dövüş garanti kapsamında 1 kereye mahsus yapıldı. 2. ay bile olmadan dün ışık yine yandı. Artık gerçekten araç yordu beni. Dün inşallah bir daha olmayacak diyen servis görevlisini aradım, 1 saate görüşelim dedi, sonra da telefonu ne açtı ne de geri döndü. Ben de ulaşmak için uğraşmadım. Bildiğim birşey varsa bu olay kronik. Hergün yandı mı tıkandı mı sıkıntısı yaşamaktan sinirim bozuldu. Sizler nasıl bir yol izlediniz bunu öğrenmek için yazıyorum. Eğer sıkıntısı olan ya da devam edenler varsa birlikte hareket etmek isterim.
İyi günler.

Kullanıcı avatarı
Cem yağmurcu
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Cem yağmurcu » 15 May 2016, 12:47

Partikül

En son Cem yağmurcu tarafından 16 Eki 2016, 22:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

oto anahtarı