Yeni Qashqai ama hangisi ???

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
karaca_me
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Qashqai
Meslek: Mühendis

Yeni Qashqai ama hangisi ???

Mesajgönderen karaca_me » 20 Şub 2016, 00:54

Selamlar Arkadaşlar;

Bu foruma yeni üye oldum ve son 1,5 haftadır Qashqai'i araştırıyorum. Aklımdaki sorulara sizin yardımcı olacağınızı düşündüm. Lütfen yardımlarınızı ve yorumlarınızı esirgemeyin.

Allah izin verirse 6 ay sonra ilk bebeğimiz doğacak. Evimiz biraz şehrin dışında olduğu için eşime SUV tarzı, güvenli bir araç almak istiyordum. Gerek tip olarak gerekse de emniyet olarak Nissan Qashgai'de karar vermiş durumdayım.

Eşim iyi bir şöfordür. Bundan önce Chevrolet Cruze vardı ve araç bayırlarda bayıldığı ve otomatik vites geçişleri iyi olmadığı için satmıştık.
Şuan tek arabamız var. 2012 3.20d kullanıyoruz.

Eşim Otomatik kullanabiliyor. Benzinli veya Dizel farketmez. 2014 sonrası kasa değişimi çok güzel olduğu için 2014 modele yoğunlaşmış durumdayız.

1,2 Benzinli de olabilir, 1,6 dizel de olabilir. Bu araçlarda dikkat etmem gereken bir konu var mıdır?
Örnek olarak otomatik / yarı otomatik konusunu hiç bulamadım. Araç yarı otomatik olsa da vites geçişleri iyi midir? bu bahsettiğim modellerinde tam otomatik olanları var mıdır?
3008 ve 2008 Peugeot şans eseri denemişliğim var ve vites geçişleri çok kötüydü.

Çok değerli arkadaşlar, sözün özü ben kendi aracımda MTV'sini yüksek ödeyen biri olarak;
Bari bu araçta MTV'sini az ödeyeceğim, evi biraz uzakta olduğu için güvenlikli, kullanımı iyi olabilecek, otomatik vites geçişleri kullananı rahatsız etmeyecek, çok da fazla yakıt tüketmeyecek, haliyle de bebek masraflarıyla doğar biraz da bütçemi sarsmayacak bir araç almak istiyorum.

Önerileriniz ne olurdu?

2014 --> 1.2 Benzinli mi? 1.6 Dizel mi? Bu konuda neler öneririsiniz? (Otomatik / yarı otomatik konusu???)
Bütçe olarak 75 bin'ii aşmasam iyi olur. 80bin'i zaten aşamam. Eğer yukardaki araçları bulamazsam zorunlu olrak 2013 1.6 eski modele döneceğim
Bu konuda neler öneririsiniz? (Otomatik / yarı otomatik konusu???)

Anlayışınız için şimdiden teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
mhtozel
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek:

Re: Yeni Qashqai ama hangisi ???

Mesajgönderen mhtozel » 04 Mar 2016, 23:55

dostum cok olmus ama kesinlikle 2014 ve üzeri kasa tavsiye ederim cok fazla fark var boyut dizayn görünüm hacim vs.
Eger otomatik düsünüyorsan qashqaide cvt sanzıman var asırı derece de konforlu ama cok yüksek torklarda tüm cvt lerde problem yasama ihrimakin vardır. Bu sebeple benzinli öneririm hem bayılmaz 1.2 motor oldukca iyi sekilde cekiyor aracı ben 2000 rakımda kullanıyorum aracı ve cok memnunum. Ama düz vites derseniz 136 hp 320 Nm tork 1.6 dizel böyle bir arac icin süper bir motor.
Vergi konusunda 1.2 benzinli 311 tl 6 aylık bence tercih benzinliden yana olmalı bu durumda

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir

oto anahtarı