Frene Basınca ABSden Gelen Ses

(K11) (K12) (K13) Micra otomobiliniz için
Kullanıcı avatarı
ygokcan
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Micra
Meslek: Bilgi İşlem

Frene Basınca ABSden Gelen Ses

Mesajgönderen ygokcan » 15 Nis 2016, 12:38

Arkadaşlar merhaba;

Frene aniden basınca ön frenlerden gelen ses beni tedirgin ediyor, sanki sarılı bir yay düzeneği boşalırcasına bir ses bir ses geliyor. Frenlerimde hiç bir sıkıntı yok. El frenim ön frenlerim çok iyi tutuyor. Bakımlarını yaptırdım tamirciye gösterdim bir sıkıntı yok diyor acaba böyle bir sıkıntı yaşayan oldu mu ?

Hiç bir şeyi bilmene gerek yok, haddini bil yeter.

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Re: Frene Basınca ABSden Gelen Ses

Mesajgönderen Ally_07 » 15 Nis 2016, 14:23

ygokcan yazdı:Arkadaşlar merhaba;

Frene aniden basınca ön frenlerden gelen ses beni tedirgin ediyor, sanki sarılı bir yay düzeneği boşalırcasına bir ses bir ses geliyor. Frenlerimde hiç bir sıkıntı yok. El frenim ön frenlerim çok iyi tutuyor. Bakımlarını yaptırdım tamirciye gösterdim bir sıkıntı yok diyor acaba böyle bir sıkıntı yaşayan oldu mu ?

ABS sistemi zaten öyle çalışır. Saniyenin bilmem kaçta biri kadar sürede fren balataları diski tam sıkıp bırakıyor ve araç durana veya siz ayağınızı frenden çekene kadar bu böyle sürüyor. Siz de bu işlemi ses ve fren pedalındaki itme tepkisi ile hissediyorsunuz o kadar, tedirgin olmayın. Daha yüksek segmentli araçlarada bu ses ve his daha az hissedilir tabi ama bizimkiler gibi A ve B segmenti ekonomik sınıf araçlarda daha yüksek hissedilir. Bu arada bir hatırlatma ABS devreye girdiğinde ayağınızla frene basma şiddetinizi azaltır veya pedaldan ayağınızı tekrar kaldırıp basarsanız ABS devreden çıkar. Tabi bunu gerçekten ABS'ye ihtiyacınız olmadığında kullanabileceğiniz bir durum. Bilindiği üzere ABS ani frenlemelerde kızaklama tabir edilen aracın derksiyonu çevirseniz dahi yön değiştirmediği durumları önlemek için kullanılmaktadır. ABS sayesinde araç kızaklama yapmaz siz de önünüze çıkan engelden manevra yaparak kurtulabilme şansına sahip olursunuz, kızaklama olsa tabi-i caizse bodoslama dalmaktan başka bir şans kalmıyor. O yüzden gerçekten tehlike anındayken ABS'nin devreden çıkmasını engellemek için frene sonuna kadar basmaya devam edin ve mümkünse çok da sert olmayacak şekilde manevra yaparak önünüzdeki engelden kurtulmaya çalışın. Eğer böyle bir durumda önce frene sert basıp sonra tedirgin olduğunuz için frenden ayağınızı çeker veya pedala basma şiddetinizi azaltırsanız ABS devreden çıkar tekrar bassanız veya yüklenseniz bile devreye girmeyebilir, bu da manevra ihtimalinizi azaltır/ortadan kaldırı ve daha büyük bir tehlike ortaya çıkar..

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
ygokcan
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Bilgi İşlem

Re: Frene Basınca ABSden Gelen Ses

Mesajgönderen ygokcan » 15 Nis 2016, 14:34

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Hiç bir şeyi bilmene gerek yok, haddini bil yeter.

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Re: RE: Re: Frene Basınca ABSden Gelen Ses

Mesajgönderen Ally_07 » 15 Nis 2016, 23:41

ygokcan yazdı:Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Rica ederim. İyi günlerde kullanın.

Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

“Nissan Micra Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

oto anahtarı