Motor Arıza Işığı (Turuncu)
motor arıza ışığı
BENDE MİCRA BENZİNLİ 1.2 VİSSİA VAR.SIKINTIM MOTOR LAMBA IŞIĞINI BİR TÜRLÜ,SÖNDÜREMEDİM.BANK 1 SENSÖR2 ARIZASI VERİYOR AMA 2 KEZ İSTANBULDAN 2004 NİSSAN MİCRADAN CIKMA SENSÖR TAKDIRDIM AMA YİNE SÖNMEDİ NE YAZIKKİ YENİ SENSÖRDE 600-700 TL DİYOR SERVİS.BİRDE ARAC SOGUKKEN 1.VİTESDE 2 SANİYE YUMMA YAPIYOR TEKRAR TURBO VARMIŞ GİBİ ACILIYOR.BİRDE ARAC ŞEHİR İÇİ 40KURUŞ YAKIYOR.UZUN YOLDA İSE 30 KURUŞ YAKIYOR BU NORMALMİDİR.
OKSİJEN SENSÖRÜ İLE İLGİLİ BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARIMIN BİLGİSİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR OLACAĞIM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
Re: lütfen bi fikir istiyorum
- hilal cephaneci
- NissanClubTr
- Otomobil: Micra
- Meslek: ev hanımı
Artık tek marşta calisiyor ariza ışığı makina ile söndürüldü cok şükür inşallah sizinde arizaniz
Giderilir.....
- cornelyus55
- NissanClubTr
- Meslek: esnaf
Re: motor arıza ışığı
- HarikalarPrensi
- NissanClubTr
- Meslek: Makine Teknisyeni
Motor Arıza Işığı (Turuncu)
2004 micra tekna 1.2 aracımda Gösterge panelinde devamlı olarak turuncu renkte motor arıza ışığı yanmakta? Bunun nedeni ne ne yapmalıyım yadımcı olurmusunuz?
Teşekkürler
Re: Motor Arıza Işığı (Turuncu)
- Ally_07
- Administrator
- Meslek: Üniversite Öğr. Gör.
ygokcan yazdı:Aynı sorun bende de vardı. Bilgisayara bağlayıp baktırmak gerekiyor. Benim problemim krank açı sensöründe çıktı. Bilgisayardan hatayı resetledim bir daha yanmadı. Problemin nasıl ortaya çıktığını da öğrendim araç düşük devirde iken ani yüklenmelerde açı sensörü arıza ışığı yaktırıyor.
Bilgilendirme için teşekkürler. Genelde oksijen sensörü arızasından yanıyor diye biliyordum ama sizin belirttiğiniz durum da olabiliyormuş anlaşılan.. Demek ki önce bir bilgisayar bağlantısı ile sorgulamak en doğrusu.
- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
Ally_07 yazdı:ygokcan yazdı:Aynı sorun bende de vardı. Bilgisayara bağlayıp baktırmak gerekiyor. Benim problemim krank açı sensöründe çıktı. Bilgisayardan hatayı resetledim bir daha yanmadı. Problemin nasıl ortaya çıktığını da öğrendim araç düşük devirde iken ani yüklenmelerde açı sensörü arıza ışığı yaktırıyor.
Bilgilendirme için teşekkürler. Genelde oksijen sensörü arızasından yanıyor diye biliyordum ama sizin belirttiğiniz durum da olabiliyormuş anlaşılan.. Demek ki önce bir bilgisayar bağlantısı ile sorgulamak en doğrusu.
Sizin CKP sensörü ömrünü doldurmaya başlamış yakında gider onun için yapıyor. Clio gibi bir araba olsa idi hiç haber vermeden anında arıza yapıp yolda kaldığınızı görürsünüz. LPG li araçlarda genelde kronik sorun Oksijen sensörüne bağlı olarak hata verir.
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
- Ally_07
- Administrator
- Meslek: Üniversite Öğr. Gör.
Re: RE: Re: Motor Arıza Işığı (Turuncu)
spoilerci yazdı:[quote="Ally_07"][quote="ygokcan"]Aynı sorun bende de vardı. Bilgisayara bağlayıp baktırmak gerekiyor. Benim problemim krank açı sensöründe çıktı. Bilgisayardan hatayı resetledim bir daha yanmadı. Problemin nasıl ortaya çıktığını da öğrendim araç düşük devirde iken ani yüklenmelerde açı sensörü arıza ışığı yaktırıyor.
Bilgilendirme için teşekkürler. Genelde oksijen sensörü arızasından yanıyor diye biliyordum ama sizin belirttiğiniz durum da olabiliyormuş anlaşılan.. Demek ki önce bir bilgisayar bağlantısı ile sorgulamak en doğrusu.[/quote]
Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.
- HarikalarPrensi
- NissanClubTr
- Meslek: Makine Teknisyeni
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Araç benzinli ...serviste bilgisayar bağlantısı sonucu ; @ygokcan arkadaşımızın dediği gibi araç düşük devirde iken ani yüklenmelerde açı sensörü arıza ışığı yaktırıyormuş ,sorun çözüldü .
iyi formlar.
“Nissan Micra Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google Adsense [Bot] ve 5 misafir