qashqaı 1.2 turbo için uyumlu LPG var mı?

Forumu kullanmaya başlamadan önce burada kendinizi tanıtınız
Kullanıcı avatarı
yt
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Qashqai
Meslek: serbest

qashqaı 1.2 turbo için uyumlu LPG var mı?

Mesajgönderen yt » 27 Mar 2016, 23:44

iyi günler;
2015 Mayıs 'tan itibaren Nissan kullanıcısıyım. Ankara'da yaşıyorum. 2015 model 1.2 turbo skypack Qashqaı sahibiyim. Tüm arkadaşlara kazasız ve emniyetli sürüşler dilerim.
Araç la ilgili olarak bazı konularda olumsuz değerlendirmelerim var fakat genel anlamda güzel konforlu bir araç. Ancak şehir içinde yakıt sarfiyatı beklentimin çok üzerinde (şehir içinde ortalama 9-9,5 litre yakıyor) bu nedenle LPG konusunu düşünmeye başladım. Taktıran var mı? veya bu motorlara uygun LPG üretildi mi? konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.

Kullanıcı avatarı
TATAMJA210
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Mühendis

Re: qashqaı 1.2 turbo için uyumlu LPG var mı?

Mesajgönderen TATAMJA210 » 17 Nis 2016, 19:04

yt yazdı:iyi günler;
2015 Mayıs 'tan itibaren Nissan kullanıcısıyım. Ankara'da yaşıyorum. 2015 model 1.2 turbo skypack Qashqaı sahibiyim. Tüm arkadaşlara kazasız ve emniyetli sürüşler dilerim.
Araç la ilgili olarak bazı konularda olumsuz değerlendirmelerim var fakat genel anlamda güzel konforlu bir araç. Ancak şehir içinde yakıt sarfiyatı beklentimin çok üzerinde (şehir içinde ortalama 9-9,5 litre yakıyor) bu nedenle LPG konusunu düşünmeye başladım. Taktıran var mı? veya bu motorlara uygun LPG üretildi mi? konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.

Merhabalar,

ARacın sıfırını almayı düşünüyorum. Çevremde ve 2. el satış yapan arkadaşlarımdan öğrendiğim tecrübe ile aracın ;

Ankara 7-7,5 lt/100km
İstanbul 7,5-8 lt/100km
Diğer küçük iller için 6,5 lt/100km e ye kadar ölçüm tecrübeleri öğrendim. Bu bilgileri yaklaşık 23 kişiye ulaşan insanlardan öğrendim. Size yazma sebebim gerçekteb bu değerlere nasıl ulaşıyorsunuz. Şuan beni yine araç konusunda kararsız duruma düşürdünüz. :)

Kullanıcı avatarı
yt
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen yt » 18 Nis 2016, 22:56

iyi günler;
öncelikle şunu belirtmek isterim bendeki araç (X TRONİC VCT) oto. vites olmasından ve ikamet ettiğim semtin sabah-akşam saatlerinde trafik (Turan Güneş Bulvarı) yoğunluğundan kaynaklı olduğunu değerlendiriyorum. Sürekli ECO modda kullanıyorum.
Ayrıca Sizin belirttiğiniz yakıt değerleri manuel vitesli araç için mi onu bilemiyorum.
Sehirlerarası yolda yakıt, konfor çok iyi. Araç alma niyetine girdiyseniz Kararsız kalmayın sizin verdiğiniz değerlerle arasında çok aşırı fark yok diye düşünüyorum.

Kullanıcı avatarı
TATAMJA210
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Mühendis

Mesajgönderen TATAMJA210 » 19 Nis 2016, 20:45

yt yazdı:iyi günler;
öncelikle şunu belirtmek isterim bendeki araç (X TRONİC VCT) oto. vites olmasından ve ikamet ettiğim semtin sabah-akşam saatlerinde trafik (Turan Güneş Bulvarı) yoğunluğundan kaynaklı olduğunu değerlendiriyorum. Sürekli ECO modda kullanıyorum.
Ayrıca Sizin belirttiğiniz yakıt değerleri manuel vitesli araç için mi onu bilemiyorum.
Sehirlerarası yolda yakıt, konfor çok iyi. Araç alma niyetine girdiyseniz Kararsız kalmayın sizin verdiğiniz değerlerle arasında çok aşırı fark yok diye düşünüyorum.

Merhaba evet onu sormayı unutmuşum :) otomatik değerler için de sizin yaktığınız litrelere geliyor. Açıklamanız sonrasında değerler yakın. Aracı manuel olarak almaya karar verdim fakat hesabı 150.000 km göre yaptığımdan yaklaşık 2 lt/100km'lik fark açıkçası biraz fazla geldi. Eğer gerçekten bu kadar çok yakacağı kanısına varırsam SUV dan vazgeçip binek tipi dizel bir araç almayı düşünüyorum. Aldığım araçarı genelde 5-6 yıl içerisinde 150.000 veya üzeri kullandığımdan bu hesabı yapmak biraz mecburi oluyor :) . Araç hakkında tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim bildiğiniz üzere test sürüşleri ülkemizde çocukken çok sevdiğimiz bir bisikleti '' ver de bir tur atayım'' ın ötesine geçmediğinden bana yeterli gelmemişti. Aslından Kadjarda şuan bana çekici geliyor fakat 1.2 motorunda araca cam tavan takamamak beni bu araçtan soğuttu. Ek olarak şunuda eklemek istiyorum Prins firması ile görüşmem sonrasında araçlara uygun kitlerin 2-3 ay içerisinde teminin yapılacağı bilgisini aldım. Fakat kendi internet sitesinde sorguladığım sıvı sistem kitinin şuan halihazırda üretildiği ve montajının yaıpıldığı bilgisine ulaştım.

Kullanıcı avatarı
cemalturkan
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Juke
Meslek: isletmeci

Mesajgönderen cemalturkan » 29 Kas 2016, 11:53

Takiliyor 2015 2016 modellere lovato 3000 atiker 2000

Kullanıcı avatarı
yt
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen yt » 16 Ara 2016, 19:38

VERDİĞİNİZ BİLGİ İÇİN ÇOK TEŞEKÜR EDERİM. LPG DÖNÜŞÜMÜ İÇİN DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞABİLİRMİSİNİZ. LPG TAKTIRMA KONUSUNDA KARARSIZ KALDIM. ARACA HERHANGİ BİR ZARARI OLUR MU ? ANKARA DA TAVSİYE EDECEĞİNİZ BİR YER VAR MI?.. İYİ AKŞAMLAR

Kullanıcı avatarı
AYHAN K
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: MEMUR BİLGİSAYAR UZM

Mesajgönderen AYHAN K » 26 Ara 2016, 01:54

Arkadaşım qashqai 1.2 xtronic alıyorum şu an lpg konusunda Ankarada bayi ve verimlilik konusunda bilgi alabilirmiyim.

“Tanışma Bölümü” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

oto anahtarı