2015 Kasaya dair soru işaretleri
- Napolyon
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: Uzakyol Gemi Kaptanı
- İletişim:
2015 Kasaya dair soru işaretleri
Tanışma bölümünde de kendimi belirttim buradan da herkese selamlar.
2015 model 1.6 dCi dizel 130 bg. visia model bir aracım şuan 9750 km'de. Zamanlamamız çok iyi oldu yaz yolculuğuna çıkmadan periyodik bakıma girmiş olacak. Bu bakıma girmeden önce sormak istediklerim var. Kanımca vereceğiniz değerli bilgiler pekçok kişinin işine yarayacaktır. Bir kısmını araştırdım ve cevap bulduklarımı yazmadım.
1. Direksiyon döndürülürken çıkan ses sorunu bende de var. Araştırdım, denilenleri yaptım, değişen bir şey olmadı. Serviste bunu belirtmek gerekir mi?
2. Özellikle fren yaparken çıkan çok hafif bir tiz sesi var ve en son araba durduğunda tamamen balatanın sesi geliyor. bu normal mi?
3. Araç zaman zaman boğuluyor. Sanırsam DPA yakında imdat diyecek. Çünkü hep kısa mesafe kullanılıyor araç. Bunun için servis birşey yapıyor mu?
4. Son zamanlarda forumlarda da eş dostan da sık sık duyuyorum fabrika çıkışkı sorun hava filtesi hortumu idi değil mi?
5. Forumdan araştırdığım kadarı ile 2 adet navigasyon cihazı üzerinde duruluyor. Android yapımı Navitech ve servisin Necvox (?). Her ikisinin de kendi içinde artı eksileri var. Bu noktada özellikle sormak istediğim şu, ben dışarıdan (Navitech'i türkiye'ye getiren firmanın eminönünde uygulama merkezi var. neredeyse her hafta 3-4 qashqai ye uyguluyorlar uzman olmuşlar artık). Bu yapılan dış müdahalenin, yani dışarıdan taktırmanın aracın garantisine etkisi var mı?
6. Aracın farları malumunuz çok düşük. Özellikle akşam ben adeta ölüme meydan okuyor gibi hissediyorum. Osram ın led leri var baya etkili olduğu söylenen, acaba bu konuda deneyimi olan var mı? Ben sis, kısa uzun arka stop hepsini değiştirmeyi düşünüyorum.
7. Şubatta güncel 10.000 km bakımını 700 tl ye yapıyor idiler şuan 1 mayıs itibariyle fiyatlar epey artmış deniyor. yine dedikodu ama yaptıran varsa öğrenmek isterim

8. 10.000 bakımı için neye kesin baktırmalı neyi opsiyonel bırakmalı ?
Kusura bakmayın çok soru oldu ama bundan böyle ben de buradayım yardımcı olmaya çalışacağım. 2 yıla yakın facebook grubunda bulundum sonra tatsız bir olay neticesinde ayrıldım. seramik ve nano konusunda baya bilgi paylaşabilirim. saygılar sevgiler.

- sametberberoglu
- Silver Üye
- Meslek: Bilgi İşlem
Re: 2015 Kasaya dair soru işaretleri
Butun sorularina cevap veremiyecegim ama bazi sorularinin cevaplari siraliyim
4- Hava filtresi borusunda bulunam kelepce tiril tiril ses yapiyor serviste kelepce ile sıkıstırıyorlar ses kesiliyor.
5- Navigasyonlu cihaz takirman dogrultusunda bluetooth ile telefon eşlestirmede %10 kayip yaşarmissin.Cok saglikli degilmis.Ayrica QQ de 2 elektrik hatti varmis ve ikiside bir yerde birlestigi icin aracin elektrik aksami ve ve motor da beyine entegre oldugu icin (elektrik aksam + motor ) garanti dışı kaliyormuş. Servisten aldigim bilgi bu sekilde.
7- bakim fiyati istanbulda 750 tl ama bu fiyat uzeri den %10 indirim yapan bayiiler var.
8-) Hava filtresinin durumuna gore opsiyonel olabilir. Bunun disinda standart bakim uygulaniyor.
Cok soru olmasi sıkıntı degil . Biz burada birbirimizd yardimci olmak icin buradayiz ama forumda genellikle soru sorup kacan arkadaslarimiz cok. Bilgi paylasildigi surece cogalir. Forumu takip ederseniz sevinirim
- Napolyon
- NissanClubTr
- Meslek: Uzakyol Gemi Kaptanı
- İletişim:
sametberberoglu yazdı:Merhaba
Butun sorularina cevap veremiyecegim ama bazi sorularinin cevaplari siraliyim
4- Hava filtresi borusunda bulunam kelepce tiril tiril ses yapiyor serviste kelepce ile sıkıstırıyorlar ses kesiliyor.
5- Navigasyonlu cihaz takirman dogrultusunda bluetooth ile telefon eşlestirmede %10 kayip yaşarmissin.Cok saglikli degilmis.Ayrica QQ de 2 elektrik hatti varmis ve ikiside bir yerde birlestigi icin aracin elektrik aksami ve ve motor da beyine entegre oldugu icin (elektrik aksam + motor ) garanti dışı kaliyormuş. Servisten aldigim bilgi bu sekilde.
7- bakim fiyati istanbulda 750 tl ama bu fiyat uzeri den %10 indirim yapan bayiiler var.
8-) Hava filtresinin durumuna gore opsiyonel olabilir. Bunun disinda standart bakim uygulaniyor.
Cok soru olmasi sıkıntı degil . Biz burada birbirimizd yardimci olmak icin buradayiz ama forumda genellikle soru sorup kacan arkadaslarimiz cok. Bilgi paylasildigi surece cogalir. Forumu takip ederseniz sevinirim
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkürler. Mesajımın sonunda da belirttiğim üzere normalde hiç bakmadım forum olup olmadığına internetten ben Nissan Qashqai Türkiye Facebook sayfasından takip ediyordum. Şimdi gördüm burayı. Bayadır (yaklaşık 2yıl) icraat peşindeyim. Bilgim olan konularda severek yardımcı olacağım. Tekrar teşekkürler, iyi forumlar

*bu arada serviste orjinal taktırsak da garanti dışı mı kalıyor navigasyon için konuşuyorum.

- sametberberoglu
- Silver Üye
- Meslek: Bilgi İşlem
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 0 misafir