P12 TEKNA SÜSPANSİYON Arkadaslar

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
mehmetcandan
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

P12 TEKNA SÜSPANSİYON Arkadaslar

Mesajgönderen mehmetcandan » 21 May 2016, 02:21

Arkadaşlar 2003 model p12 tekna aracimin suspansiyonundan hic memnun degilim. Ufak bir cukurda bile vuruyor. Amortisorlerde patlak yokmus baktirdim. Ama eskidigini düşünüyorum. Değiştirsem cok faydasını görürmuyum ve nasıl bir amortisör takmaliyim

Kullanıcı avatarı
serkanbahar
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: Bankacı

Re: P12 TEKNA SÜSPANSİYON Arkadaslar

Mesajgönderen serkanbahar » 21 May 2016, 12:03

Sorunun yok aslında adamlar aracı kendi ülkesinin koşullarına göre dizayn etmiş. Ne bilsinler bizim koca metropollerde bile köy yolu gibi yollarda araç kullanacağımızı :) Bende ustama sordum gazlı orjinalleri yağlı yapsak vs. çözüm var mı diyerek ama herhangi bir çözümü yok aracın karakteristiği bu cevabını aldım. Farkında ise temiz ve düz yollarda çok konforlu araçlarımız

Serkan Bahar
İstanbul / Bahçelievler

2004 Primera Tekna 1.6

Kullanıcı avatarı
mehmetcandan
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen mehmetcandan » 21 May 2016, 12:21

Duz yolda haklisiniz. Lastik havanizi kac yapiyorsunuz.

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen masato » 22 May 2016, 16:56

dostum aynı leyleri bende yaşıyorum.Aracın süspansiyonları çok sert beton etkisi yapıyor çukurlu yerlerde.Arkadaş yolla alakası var demiş ama bence okadar alakası yok.Kardeşimde octavia var pamuk gibi süspansiyonları.Servise sorduk bizim aracın süspansiyonu sertmiş.Problem yok dedi

P12 İZMİR
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Kimyager

Mesajgönderen P12 İZMİR » 22 May 2016, 19:21

P12 nin orijinal tatlı sert süspansiyonu bizim yollara göre biraz sert olabilir.Bilhassa şehir içi yollarımız oldukça bozuk bu nedenle araç bu yollarda fazla tıkırtılı olabilir bu normaldir. Orijinal süspansiyon takımı 850 TL civarı.Arkadaşlar bu tıkırtıya aldanıp boşuna bu parayı vermesinler Ayrıca daha yumusak olsun diye gidip farklı uyduruk süspansiyon amortisör takmasınlar daha sonra alt takımı ellerine almaları kaçınılmaz olur.

Kullanıcı avatarı
serkanbahar
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Bankacı

Mesajgönderen serkanbahar » 27 May 2016, 00:24

masato yazdı:dostum aynı leyleri bende yaşıyorum.Aracın süspansiyonları çok sert beton etkisi yapıyor çukurlu yerlerde.Arkadaş yolla alakası var demiş ama bence okadar alakası yok.Kardeşimde octavia var pamuk gibi süspansiyonları.Servise sorduk bizim aracın süspansiyonu sertmiş.Problem yok dedi

Yolla olan alakasında aslında aracı tasarlayan mühendislere laf atmış bulundum :D Skoda örneğinde haklısın sana katılıyorum, avrupa markalı araçlarda yol konforu bizim araçlarımıza göre daha iyi durumda. Ama belirtiğim gibi bu araçlar süspansiyon açısından ülkemiz koşullarına göre pek uygun değiller. Yine de çok kötü sayılmazlar. Gülü seven dikenine katlanır misali...

Ben lastiklerime önlerde 32 psi arkalarda 29 psi olarak hava basıyorum.Lastiklerimde Kumho 205/55/R16.

Serkan Bahar
İstanbul / Bahçelievler

2004 Primera Tekna 1.6

Kullanıcı avatarı
ibrahimucan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Almera
Meslek: makina muhendisi
İletişim:

Mesajgönderen ibrahimucan » 27 May 2016, 00:31

serkanbahar yazdı:
masato yazdı:dostum aynı leyleri bende yaşıyorum.Aracın süspansiyonları çok sert beton etkisi yapıyor çukurlu yerlerde.Arkadaş yolla alakası var demiş ama bence okadar alakası yok.Kardeşimde octavia var pamuk gibi süspansiyonları.Servise sorduk bizim aracın süspansiyonu sertmiş.Problem yok dedi

Yolla olan alakasında aslında aracı tasarlayan mühendislere laf atmış bulundum :D Skoda örneğinde haklısın sana katılıyorum, avrupa markalı araçlarda yol konforu bizim araçlarımıza göre daha iyi durumda. Ama belirtiğim gibi bu araçlar süspansiyon açısından ülkemiz koşullarına göre pek uygun değiller. Yine de çok kötü sayılmazlar. Gülü seven dikenine katlanır misali...

Ben lastiklerime önlerde 32 psi arkalarda 29 psi olarak hava basıyorum.Lastiklerimde Kumho 205/55/R16.

hocam yokohama 205 60 16 öneriyorum

Kullanıcı avatarı
mehmetcandan
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen mehmetcandan » 28 May 2016, 22:22

Contineltal 205.55.16 kullanıyorum. Saniyorum 60 olsa süspansiyon açısından daha iyi olacak

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 29 May 2016, 00:41

zaten aracın orijinalleri 55 değil, 60 yanaktır. 55 olduğunda yanaklar 113 mm, 60 alduğunda 123 mm oluyor bu da 1 cmlik bir fark olarak karşımıza çıkıyor. bu bir cmlik fark ta arabadaki vuruntuyu azaltıyor. darbelerin bir kımını süspansiyon sistemine hissettirmeden kendisi üzerinde absorbe ediyor. ama 55 yanaklarda absorbasyonu çok iyi yapamadığı için fındık kadar taşın üzerindende geçseniz bunu hissedersiniz. benim yazlıklar dunlop 55 yanak kışlıklar 60 anak ve 2014 te kışa girerken taktırdım bir daha çıkarmadım. kışlık az sesi yapıyor ama konforu güzel.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen masato » 29 May 2016, 11:53

Bende tek lastik var kışlık mı yazlık mı bilmiyorum.Michelinn primacy 3 yazıyor.İzmir de oturuyorum zaten okadar sert bir kış geçmiyor

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

oto anahtarı