yeni yapılmış motorda, motor arıza ışığı. p12

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
Thirsty
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

yeni yapılmış motorda, motor arıza ışığı. p12

Mesajgönderen Thirsty » 20 Tem 2016, 01:05

aklım almıyor 5.800tl para verip motoru yenilettim ve sadece benzinde 1.200km yol yaptıktan sonra motor arıza ışığı belirdi.
araba canladı, eski haline göre çok az yakmaya başladı gayet memnundum arıza ışığı gelene kadar.

ayrıca bir hafta öncede şöyle bir sorun belirdi. arabayı ilk çalıştırdıktan 1 dk kadar sonra radyoda takılı kalıyor ne ses açılıyor nede kısılıyor veya kanal değiştirilebiliyor. bi kaç dk sonra geçiyor genellikle fakat çok kasıyor ekran.

ayrıca kontağı hızlı bir şekilde çevirip arabayı çalıştırdığımda ekranda sadece ekranın ortasında harfler birbirine girmiş şekilde yyüügg gibi garip birşey yazıyor hatırladığım kadarıyla. klima ekranına falanda geçemiyorsun. sadece arabayı baştan yavaşca çalıştırınca düzeliyor.

arıza lambası için aklıma ilk gelen şey katalizör oldu. fakat 5-6 ay kadar önce gaz ayarı yaptırdğım zaman katalizörüde temizledik demişlerdi

ekran kasması ve takılı kalma olayındaysa aklıma ilk gelen elektiriksel bir sorun

korktuğum şey şu, araba 135bin km de iken motor yedi. tekrardan motorun bir zarar görmesi

şu ekranla ilgili sorunu düzgün anlatamadıysam yarın video çekebilirim isterseniz

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Re: yeni yapılmış motorda, motor arıza ışığı. p12

Mesajgönderen FelixCrail » 20 Tem 2016, 06:42

Motor ile ekranin bir baglantisi yoktur bence. Yakin zamanda teyp yada ekran sokuldu ise soketlerini bastan kontrol edin isterseniz. Motor ariza isigi da tamamen farkli bir nedenden yanmis olabilir. Cihaza baglatip ariza kodu neymis baktirin.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
Thirsty
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Thirsty » 21 Tem 2016, 22:10

FelixCrail yazdı:Motor ile ekranin bir baglantisi yoktur bence. Yakin zamanda teyp yada ekran sokuldu ise soketlerini bastan kontrol edin isterseniz. Motor ariza isigi da tamamen farkli bir nedenden yanmis olabilir. Cihaza baglatip ariza kodu neymis baktirin.

pekala. yarın götürücem

Kullanıcı avatarı
Thirsty
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Thirsty » 22 Tem 2016, 16:35

katalizör yüzünden gelmiş. şu sıralar sıfır katalizör alacak durumum yok maalesef. bir kaç ay böyle kullanıcam. yüksek devirlerde kullanmam yaptırana kadar

Kullanıcı avatarı
Thirsty
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Thirsty » 04 Ağu 2016, 22:39

arkadaşlar şu kontağı hızlı çalıştırınca ekran sapıtıyor demiştim. bugün tekrar aynısı olunca resmini çektim http://hizliresim.com/r9Wp27
şu katalizör olayı beni çok rahatsız ediyor gidip sıfırını almak istemiyorum o kadar para verip. nissan servisine sorduğumda parçayı istanbula gönderip temizletiriz 1.000 liraya mal olur dedi. e bi temizleme işlemi içinde 1000 lira vermek istemiyorum.
aklımdan geçen şu katalizörü kompile söküp atmak. şuan benim gözümde tamamen gereksiz masraf gözüküyor bu katalizör.
internette buna dair bir sürü safsata var. motor fazla yakar zarar görür düşük devirlerde cansızlaşır falan filan. gerçekten bunların doğruluk payı varmıdır ?
katalizörü söktürüp bir süre o şekilde kullanıp test etme fikri de cazip geliyor aslında.
isteğim, en ucuz yoldan bu sorunu ortadan kaldırmak.

P12 İZMİR
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Kimyager

Mesajgönderen P12 İZMİR » 05 Ağu 2016, 22:01

Bende de Katalizör yok hiç bir sorun da yaşamadım.

Kullanıcı avatarı
Thirsty
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Thirsty » 05 Ağu 2016, 23:25

P12 İZMİR yazdı:Bende de Katalizör yok hiç bir sorun da yaşamadım.

biraz daha ayrıntı verebilirmisin. söktürünce egzos sesi bi hayli artıyormuş onun içinde bişeyler takılıyormuş. ayrıca katalizörde bi sensör var imiş motora bilgi gönderen. bu sensör olmayınca değişen noluyor

P12 İZMİR
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen P12 İZMİR » 05 Ağu 2016, 23:51

Aracı aldığımda egzoz kontrolü yaptırdım patlak çatlak varmı diye usta katalizörün olduğu yeri söktü içi boş çıktı.Araçta herhangi bir sorun yok çekiş mükemmel ses yok performans süper (Maşallah) 240 km ye rahat çıkıyor hatta bildiğimiz o lüks araçlara delirtiyorum otobanda :))

P12 İZMİR
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen P12 İZMİR » 05 Ağu 2016, 23:56

Sensör var benim araçta sökülmemiş herhangi bir arıza sinyali vermiyor.

Kullanıcı avatarı
Thirsty
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Thirsty » 06 Ağu 2016, 00:20

P12 İZMİR yazdı:Aracı aldığımda egzoz kontrolü yaptırdım patlak çatlak varmı diye usta katalizörün olduğu yeri söktü içi boş çıktı.Araçta herhangi bir sorun yok çekiş mükemmel ses yok performans süper (Maşallah) 240 km ye rahat çıkıyor hatta bildiğimiz o lüks araçlara delirtiyorum otobanda :))

yeni katalizör almak veya tamir ettirmek tamamen gereksiz birşey o halde. bunu bir servise sorayım bakayım ne dicekler

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

oto anahtarı