motor arıza ışığı ve tekleme

Motor, yürüyen aksam ve diğer mekaniksel arızalar
Kullanıcı avatarı
Serkanzengin
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Primera
Meslek: Yönetici

motor arıza ışığı ve tekleme

Mesajgönderen Serkanzengin » 29 Kas 2013, 17:59

ARKADAŞLAR MERHABA :
BENDE 2004 PRİMERA 1.6 TEKNA VAR MOTOR ARIZA ISIGI YANIYOR LPG BAZEN DEVREYE GİRMİYOR GAZ VERİNCE LPG GİRİYOR ÖZELLİKLE 3 VİTESTE 3000 DVR DE ARAC TEKLİYOR BENZİNDEDE TEKLEME YAPIYOR BAZENDE İSTOP EDİYOR ÖRNEĞİN KIRMIZI ISIKTA DURUNCA ARAC İSTOP EDİYOR ROLANTİ HEMEN 1 ALINDA BAZEN KENDİ KENDİNE 0 KADAR DUSUYOR O ARADA ARAC TİTRİYOR GAZ VERİNCEDE GEC GAZ YİYİYOR SERVİS GÖTÜRDÜM BİRSEY BULAMADILAR DBAKIRDA BENDE ANTEP GÖTÜRDÜM BİRŞEY DİYEMEDİLER ARIZA TESPİT ETMEDİLER JAPON SANAYİ HER USTA BASKA BİRSEY SOLER DİYE HENUZ GİTMEDİM SİZCE SORUNUM NE OLABİLİR NASIL YARDIMCI OLURSNUNZ

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Re: motor arıza ışığı ve tekleme

Mesajgönderen FelixCrail » 29 Kas 2013, 20:18

öncelikle küçük harflerle mesaj yazınız lütfen

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
TEMİZSU
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: kamu

Mesajgönderen TEMİZSU » 03 Ara 2013, 12:44

Motor Arızanız var. Ayrıca lpg den anlayan birisini bulun.

Kullanıcı avatarı
scorpıon
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Note
Meslek:

Mesajgönderen scorpıon » 17 Ara 2013, 19:23

benim 2006 1.6 note da aynı sorun vardı bujilere ve buji bobinlerine baktılar 4 nolu bobin arızalı çıktı degiştirildi ve sorun çözüldü

Kullanıcı avatarı
musti_06
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Almera
Meslek:

Mesajgönderen musti_06 » 24 Şub 2015, 14:43

gazı gec yemesi sorunu bende de vardı maf sensörünü değiştirdim sorundan kurtuldum ama rolanti sorunundan kurtulamadım.

Kullanıcı avatarı
mnt
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: memur

Mesajgönderen mnt » 11 Mar 2015, 10:26

Buyuk ihtimal bujilerde sikinti var oksitlenmis olabilir benZer bi sorun yasamistim

Kullanıcı avatarı
hamdi topal
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Diğer
Meslek:

Mesajgönderen hamdi topal » 26 Nis 2015, 21:06

Ateşleme sisteminizi kontrol ettirin. Orada sorun yok ise rolanti motorunuza baktırın. Egzost boğaz kelebeğide bu sorunlara yol açabilir.

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 26 Nis 2015, 21:48

teklemeler? sizin aracınızda bilemem ama bende bobin kaynaklı, Ömer beyde de krank konum sensörü ile ilgili idi.
1-arıza lambası andığına göre bunu sanayide herhangi bir yerdeki arıza bilgisayarı ile görebilirler. önce tekleme ve rölanti degelemesini çözmelisiniz tüp sonraki iş.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
sait5445
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: öğrenci

Mesajgönderen sait5445 » 29 Haz 2015, 23:55

Merhaba forumdaslar. 2006 primera tekna sahibiyim. Arac tekleme yapiyor ve sanirim serkan beyin soyledigi gibi bir durum ile karsi karsiyayim. Bosch marka cihaza bagladik arizayi 1. Bobin gosterdi degistirdik buji degistik sorun cozulmedi. Ustalar anlamiyor. Kocaeli yetkili servisi lpg li araclara bakmadigini soyledi. Ne yapacagimi bilmiyorum. Yardimci olursaniz minnettar olurum. Kalkista cok zor kalkiyor, giderken de yine yapiyor teklemeyi. Tupcu benzinde de yaptigi icin sprun bende degil diyor. Simdiden tesekkur ederim

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 30 Haz 2015, 01:42

tek bobin değiştirmek teklemeyi kesmez, ben her arızalanan bobini değiştire değiştire 8 tane bobin değiştim. bu arada beyin yandı, sonra beyini tamir ettirdim. bobinleri taktım tekleme kesilmedi, iki ay önce 4 bobini değiştim araba canavar oldu. sor soruştur, herhangibir işlem yapmadan beni ara. 0533 255 66 72,

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
sait5445
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen sait5445 » 30 Haz 2015, 21:28

Bobin tanesi 450 tl olduğunu söylediler. Açıkçası su an için almak zor biraz, benzinde biraz daha az tekleme var gaza göre, şimdilik benzinde gidiyorum, atanabilirsem bu yıl en azından bende bir öğretmen maaşımı verebilirim sanırım :) teşekkür ederim hocam...

Kullanıcı avatarı
sait5445
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen sait5445 » 26 Ağu 2016, 01:02

yaklasık bir yıl önce yasadıgım bir sorun için yine burdan yardım istemiştim. biraz gec oluyor sorunun cözulmesi ama en sonunda çözümü paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. aracım başlarda ufak ufak soğuk silkintileriyle başlamıstı tekleme olayına, daha sonraları sıcak havalarda yeni calıstırdıgımda ve en sonunda yolda gderken gelirken kısacası hemen her dk dusuk devirlerde tekleme yapmaktaydı. daha sonra istanbul sanayi mah. bir eksoztcuya yönlendirildim. katalizor tıkalı dedi ve temizlediğini söyledi. olaya vakıf değildim ama sorunum cözülmedi. daha sonra tekrar motorcu, lpg ci,(BRC) eksoztcu gitmediğim yer kalmadı. genel kanılar hep bobin, buji, hava akıs sensoru, oksıjen sensoru gibi arızalar olabilir diyeydi. lakin ne hikmetse her motorcuya söylediğim halde inatla açıp temizlemedikleri kelebek bogazını temizlemesi için komsum olan fiat ustası bir abimizi ikna ettim. nihayet kelebek bogazı temizlendi. ve tekleme tarihe karısırken yeni bir problemle karsılastık. eksozdan gelen pat pat sesi. sorun basta basit dendi ve cok emin konusan egsoztcu kaynak vs. susturucu sorun helledilemedi. lpg yi takan brc yetkili servisi de yine aynı şekilde sucu kabul etmedi. daha sonra sıradan kucuk bir dukkanda sorunu hallettim ve ordaki lpg montajı yapan ustanın sadece ayar yapması sayesinde de bu sorundan kurtuldum. Nissanımı gectiğimiz ay satmak zorunda kaldım. ama tek bir sorunu olmadan yeni sahibine teslim ettim. Allah gule gule kullanmayı ona da nasip etsin. Sizlerden ricam ve asıl buraya yazmama sebep olan, lafa sıra geldiğinde mangalda kül bırakmayan LPG bayilerine, motor ustalarına, tabi hepsi böyle değil, ve bilimum tamir yapan kişilere gitmeden önce olayı kendiniz araştırın. hem zamanınızdan hem cebinizden kaybetmeyin. arızayla ilgili az yada cok ilgili olsun her zaman tamir işlemlerine ucuz temizliklerle ucuz ve kucuk adımlarla baslayınız. teşekkür eder sorunsuz sürüşler dilerim.

“Motor-Mekanik Arızalar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı