Göstergede Yanıp Sönen Anahtar Uyarısı
Immobilser Sorunu
- mustafaakten33
- Silver Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: müzisyen
Re: Immobilser Sorunu
- mustafaakten33
- Silver Üye
- Meslek: müzisyen
- spoilerci
- MODERATOR
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
- Ally_07
- Administrator
- Otomobil: Micra
- Meslek: Üniversite Öğr. Gör.
Bir gün aniden araba çalışmayınca "hah akü bitti işte" deyip aküyü değiştirdim. Araba çalıştı. Ertesi gün yine çalışmayınca göstergede o simgeyi fark ettim ve jeton o zaman düştü. Anahtarcıma gidip anahtarı biraz kısalttım (sustalı anahtarın uzunluğu orijinalinkinden mm farkı ile fazla geliyordu). O işlemden sonra da bir daha hiç sorun yaşamadık. Meğerse o mm fark yüzünden immobilser anahtar içindeki chipi bazen görüyor bazen de göremiyormuş (tabi chipi sustalı anahtar kabına orijinalindeki pozisyonda yerleştirememiştik çünkü). Bu vesile ile aküyü biraz erken de olsa değiştirmiş olduk ama en azından bi 4-5 sene kafam rahat olur deyip avutuyorum kendimi.
"Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.."
aracımı istop ettikten sonra bu ışık devamlı yanıp sönüyor sizce bu hata nedir?
aşağıdaki video da izleyebilirsiniz.
https://youtu.be/lvoSDuFpn00
diablo yazdı:Merhaba arkadaşlar,
Merhaba,
Bu ışığın kontak "OFF" konumunda iken yanıp sönmesi herhangi bir hatanın aksine immobilizer sisteminin sorunsuz çalıştığını gösterir. Aracınızı çalıştırdığınızda bu ışık sürekli yanıyorsa o zaman bu sistem ile ilgili bir arıza var demektir.
alkani yazdı:diablo yazdı:Merhaba arkadaşlar,
Merhaba,
Bu ışığın kontak "OFF" konumunda iken yanıp sönmesi herhangi bir hatanın aksine immobilizer sisteminin sorunsuz çalıştığını gösterir. Aracınızı çalıştırdığınızda bu ışık sürekli yanıyorsa o zaman bu sistem ile ilgili bir arıza var demektir.
bugün servise geçerken uğradım çalışanlar yoktu ama satış bölümüyle görüştüm net bir bilgi olmasa da anahtar pilinin azaldığından olabilir dendi.
- Ally_07
- Administrator
diablo yazdı:[quote="alkani"][quote="diablo"]Merhaba arkadaşlar,
[url]https://youtu.be/lvoSDuFpn00[/url]
Merhaba,
Bu ışığın kontak kapalı konumunda iken yanıp sönmesi herhangi bir hatanın aksine immobilizer sisteminin sorunsuz çalıştığını gösterir. Aracınızı çalıştırdığınızda bu ışık sürekli yanıyorsa o zaman bu sistem ile ilgili bir arıza var demektir.[/quote]
bugün servise geçerken uğradım çalışanlar yoktu ama satış bölümüyle görüştüm net bir bilgi olmasa da anahtar pilinin azaldığından olabilir dendi.[/quote]
Anahtar pilinin olması ihtimali yok. Pilin bittiğini anca kenarda hiç çalışmadığında veya uzak mesafeden kapıları açamadığınız durumlardan anlayabilirsiniz. O göstergedeki simge bir hata değil, anahtarı kontaktan çıkarınca immobilser'ın devreye girdiğini gösterir.
Ancak eğer anahtarı kontağa takıp çevirdiğinizde araç hiç marş basmaz (sadece bir tık sesi duyabilirsiniz, aracı çalıştıramazsınız) ve o ışık da sabit kalıp sönmezse o zaman immobiliser ile ilgili bir hata vardır. O zaman da bir anahtarcıya götürüp anahtardaki chipin frekans kodunu test ettirmeniz, gerekirse tekrar kodlanması veya yenisi ile değiştirilmesi gerekir (bu işleri yapan anahtarcılarda 60-100 TL arasında bir maliyet çıkabilir).
Ally_07 yazdı:diablo yazdı:[quote="alkani"][quote="diablo"]Merhaba arkadaşlar,
Merhaba,
Bu ışığın kontak kapalı konumunda iken yanıp sönmesi herhangi bir hatanın aksine immobilizer sisteminin sorunsuz çalıştığını gösterir. Aracınızı çalıştırdığınızda bu ışık sürekli yanıyorsa o zaman bu sistem ile ilgili bir arıza var demektir.
bugün servise geçerken uğradım çalışanlar yoktu ama satış bölümüyle görüştüm net bir bilgi olmasa da anahtar pilinin azaldığından olabilir dendi.[/quote]
Anahtar pilinin olması ihtimali yok. Pilin bittiğini anca kenarda hiç çalışmadığında veya uzak mesafeden kapıları açamadığınız durumlardan anlayabilirsiniz. O göstergedeki simge bir hata değil, anahtarı kontaktan çıkarınca immobilser'ın devreye girdiğini gösterir.
Ancak eğer anahtarı kontağa takıp çevirdiğinizde araç hiç marş basmaz (sadece bir tık sesi duyabilirsiniz, aracı çalıştıramazsınız) ve o ışık da sabit kalıp sönmezse o zaman immobiliser ile ilgili bir hata vardır. O zaman da bir anahtarcıya götürüp anahtardaki chipin frekans kodunu test ettirmeniz, gerekirse tekrar kodlanması veya yenisi ile değiştirilmesi gerekir (bu işleri yapan anahtarcılarda 60-100 TL arasında bir maliyet çıkabilir).
"Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.."[/quote]
söyledikleriniz çok mantıklı demek ki daha önceden farkına varmamış olabilirim bu ışığın yanıp söndüğünü

tekrardan teşekkürler iyi günler dilerim.
- Ally_07
- Administrator
diablo yazdı:[quote="Ally_07"][quote="diablo"][quote="alkani"][quote="diablo"]Merhaba arkadaşlar,
Merhaba,
Bu ışığın kontak "OFF" konumunda iken yanıp sönmesi herhangi bir hatanın aksine immobilizer sisteminin sorunsuz çalıştığını gösterir. Aracınızı çalıştırdığınızda bu ışık sürekli yanıyorsa o zaman bu sistem ile ilgili bir arıza var demektir.[/quote]
"Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.."[/quote]
söyledikleriniz çok mantıklı demek ki daha önceden farkına varmamış olabilirim bu ışığın yanıp söndüğünü

tekrardan teşekkürler iyi günler dilerim.[/quote]
Rica ederim, kazasız belasız güzel günlerde kullanmanızı dilerim.
“Nissan Micra Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir