araçlarımızda devir kesici mi var?

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
kcoskan
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Qashqai
Meslek:

araçlarımızda devir kesici mi var?

Mesajgönderen kcoskan » 28 Eki 2016, 11:14

iyi günler arkadaşlar.
2016 1.2 xtronic platinum premium pack sahibiyim.Kısa sürede birçok kez uzun yola çıktım aracımla ve tempolu gitmeyi severim. Ancak arac 193 km ye geldikten sonra devir kesici gibi bir sistem devreye giriyor ve kesinlikle daha hızlı gidemiyorum. Süper hızlı gitme gibi bir niyetim yok ancak bu araçtaki bir sorun mu çünkü servise sorduğumda araçta böyle bir sistemin olmadığını ve benzine göre değişir gibi saçma bir laf ettiler bana. Herkesin bildiği kurumsal firmalardan alıyorum benzini. Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım istiyorum.

Kullanıcı avatarı
GKY
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Re: araçlarımızda devir kesici mi var?

Mesajgönderen GKY » 28 Eki 2016, 11:47

tüm araçlarda kesici var diye biliyorum. Yoksa millet pistonları çıkarana kadar basar sonrada firmaya çamur atar.

Nasıl ki manuel al dığınızda siz değiştirmesenizde vites değiştiriyor son vitestede belli devire gelince gaz yemiyordur.

2016
1.6 130 hp DCI
X- Tronic.
Tekna
Necvox Dvn -P 1106 Multimedya

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 30 Eki 2016, 22:30

devir kesici var.
devir kesici: aracın belirli bir motor devri üzerine çıkarmayarak, oluşan basınç ve yüksek devirden dolayı parçaların hasar görmemesi için yapılmış bir modüldür. bununla oynanılması (PC ile ECM üzerinden programına müdahale etmek) aracın mekanik aksamına zarar vermesine sebep olur. chip tuning dedikleri oynamada aynıdır. ikisine de müdahale durumunda piston kolu çıkması krank mili kırılması aks millerinin kırılması motor blokunun yarılması ile karşılaşabilirsiniz.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
Kadirkkkk
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Kadirkkkk » 01 Kas 2016, 06:28

193 ile giderken devir göstergen kaçta oluyor merak ettim. bende zamanında getz 1.4 benzinli varken 208km/s hız görmüşlüğüm var ki halen daha devir kesiciye takılmamıştı.
bence bir sorun var. şu videoya da bakarsanız adam 200'ü geçiyor
https://www.youtube.com/watch?v=KkRIEdsPMew

2015 Qashqai (J11) 1.6 dizel (130hp) manuel. Visia...

Kullanıcı avatarı
kcoskan
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen kcoskan » 01 Kas 2016, 14:51

Aracı servise götürüp sordum. Benzinli modellerde varmış. Devir 4500 deyken devreye giriyor ve motoru korumak içinmiş.Ancak dizel modellerde olup olmadığını sormadım çünkü direkt aracınız benzinli mi diye sordu servis müdürü. Benim anladığım dizel modellerinde yok benzinlide motorun ufak oluşundan dolayı böyle bir motor koruması yaptıklarını tahmin ediyorum.

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 01 Kas 2016, 21:09

benzinli motorların biyel kolları ve krank mili yatak çapları dizel motorların yarısı kadardır. enznli motorlar ateşleme dizel motorlar patlama ile hareket sağladığı için dizellerde çok kuvvetli parçalar kullanılır. ayrıca dizel motorlar düşük devirli motorlardır. bu sebeplerden kesici konulmasına gerek görülmemiştir.benzinli motorların biyel kolları ve krank mili yatak çapları çok ince olduğu için kırılma riski yüksektir. bir de çok yüksek devirlere ulaşabilen benzinli motorlarda dönmeye bağlı merkez kaç kuvvetine de bağlı olarak hasarlar meydana gelebilir. bu sebeplerden devir kesici vardır. devir kesici modülleri primera ve dengi araçlarda 6500 rpm e göre ayarlıdır.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
Kadirkkkk
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Kadirkkkk » 19 Kas 2016, 08:39

4500 komik olmuş. Mantıklı değil. Bence yanlışınız var. 1.4 benzinli getz de 7000 görmüşlüğüm var.
Şu anki 1.6 dizelde ise 5000 civarında motor daha fazla gaz yemiyor zaten, kesiciye hiç takılmadım

2015 Qashqai (J11) 1.6 dizel (130hp) manuel. Visia...

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı