Aracımı arkadan birşey asılıyor sanki

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
primera18
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: Akademisyen

Aracımı arkadan birşey asılıyor sanki

Mesajgönderen primera18 » 07 Kas 2016, 20:55

Merhaba arkadaşlar. Aracımı yeni aldım. 2005 Primera Tekna. 70.000 kmde. Alır almaz lpg taktırdım lovato obd2. Aracı almadan önce oto expertize soktum. Ateşlemede sorun var dediler. Aldıktan sonra lpg montajı yaptırdığım yer de dinamo testine soktular. Onlar da Ateşleme sorunu var dediler. Yaklaşık 2000 km yol yaptım. Benzinde sorun yok ama lpg de iken hemen hemen her gaz verişten sonra aracı arkadan birşey asılıyor gibi. Gaz yememe sorunu oluyor, motor duracak gibi oluyor. Her viteste oluyor bu arada. Bilgisayara bağladık özel serviste, birşey çıkmadı. Bujiler iyi, bobinler iyi. Bizzat yedek bobinle tek tek test edildi. Bu arada aracı aldığım kişi (alsatçı) motor az kirli diye temizletmiş. Motor temizliğinden sonra böyle bir sorunun olabileceğini düşünüyorum benzinde olmaması kafama takılıyor. Aracın çekişi falan gayet iyi. Dinamo testinde motorun verileri %100 çıktı. Siz değerli uzman forumdaşlarımın bu sorun hakkında söyleyebilecekleri birşey var mıdır? Teşekkürler

forever Nissan

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Re: Aracımı arkadan birşey asılıyor sanki

Mesajgönderen spoilerci » 07 Kas 2016, 22:27

bobin ve bujiler temiz ise ateşlemede sorun olmaz. bu arabalarda bobinler ayrı ve ateşleme ye giden buji kabloları yok. başka markalarda bobin buji sağlam kablodan sorun çıkabiliyor. sizin aracınızda bir ihtimal beyinin ateşleme entegresi kalmış o da arızalı olsa araba çalışmaz. lpgnin oksijen ayarına baktır. katalitik konvertöre baktır. bobin ve buji sağlam ise ateşlemede sorun yoktur. ateşlemeyi düzensiz yapıyordur o da ateşleme sorunu değil zamnlama sorunudur ki CKP den yapar. CKP krank konum sensörüdür. sensör adam akıllı okuyamazsa veya okuduğunu beyine adam akıllı iletemez ise ateşleme düzensizliği ve dediğiniz şikayetleri yapabilir. çünkü o parçanın tek bir görevi var en üst noktaya gelip hava ve yakıtı sıkıştırmış olan pistonun bobinine ateşleme emri vermektir. bunu zamanında yapamaz ise ateşlemede sorun çıkar. parça tam bozulursa araba hiç çalışmaz. bobin veya buji arızalı olursa araba motoru sarsıntılı ve titreşimli çalışır. bunuda her usta bilebilir. gündüz beni ara konuşalım.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen masato » 07 Kas 2016, 22:38

Aynı sorun bende de mevcut.Ben lpg den diyprum,çünkü benzinde yapmıyor.Gaza yüklendikçe arkadan biirisi asılır gibi gitmiyor araba.

Kullanıcı avatarı
primera18
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen primera18 » 07 Kas 2016, 22:47

spoilerci yazdı:bobin ve bujiler temiz ise ateşlemede sorun olmaz. bu arabalarda bobinler ayrı ve ateşleme ye giden buji kabloları yok. başka markalarda bobin buji sağlam kablodan sorun çıkabiliyor. sizin aracınızda bir ihtimal beyinin ateşleme entegresi kalmış o da arızalı olsa araba çalışmaz. lpgnin oksijen ayarına baktır. katalitik konvertöre baktır. bobin ve buji sağlam ise ateşlemede sorun yoktur. ateşlemeyi düzensiz yapıyordur o da ateşleme sorunu değil zamnlama sorunudur ki CKP den yapar. CKP krank konum sensörüdür. sensör adam akıllı okuyamazsa veya okuduğunu beyine adam akıllı iletemez ise ateşleme düzensizliği ve dediğiniz şikayetleri yapabilir. çünkü o parçanın tek bir görevi var en üst noktaya gelip hava ve yakıtı sıkıştırmış olan pistonun bobinine ateşleme emri vermektir. bunu zamanında yapamaz ise ateşlemede sorun çıkar. parça tam bozulursa araba hiç çalışmaz. bobin veya buji arızalı olursa araba motoru sarsıntılı ve titreşimli çalışır. bunuda her usta bilebilir. gündüz beni ara konuşalım.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Verdiğiniz cevaplar çok mantıklı. Yarın gün içinde arayacağım.

forever Nissan

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 07 Kas 2016, 23:27

masato yazdı:Aynı sorun bende de mevcut.Ben lpg den diyprum,çünkü benzinde yapmıyor.Gaza yüklendikçe arkadan biirisi asılır gibi gitmiyor araba.

siz ne yaptınız arıza düzeldi mi

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 07 Kas 2016, 23:31

açıklamanızda motor temizlii oayını atlamışım pardon genelde motor yıkandıktan sonra bobin veya beyin arızası görülür :)

Kullanıcı avatarı
primera18
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen primera18 » 07 Kas 2016, 23:33

spoilerci yazdı:açıklamanızda motor temizlii oayını atlamışım pardon genelde motor yıkandıktan sonra bobin veya beyin arızası görülür :)

Bana açıkçası krank sensörü gibi geldi sorun. Daha önce eski aracımda da olmuştu (2005,primera tekna)

forever Nissan

Kullanıcı avatarı
primera18
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen primera18 » 08 Kas 2016, 10:32

masato yazdı:Aynı sorun bende de mevcut.Ben lpg den diyprum,çünkü benzinde yapmıyor.Gaza yüklendikçe arkadan biirisi asılır gibi gitmiyor araba.

Bence siz lpg ye bir avans ayarı yaptırın. Düzeleceğini düşünüyorum. Olmazsa lpg haritasında değerlerle ilgili değişiklik yapılıyor. Bir de ona baktırın.

forever Nissan

Kullanıcı avatarı
primera18
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen primera18 » 08 Kas 2016, 22:03

Evet arkadaşlar akşam avans ayarı iptal ettirince arabada bir rahatlama oldu. Bir de bujileri falan değiştireceğim, rutin bakımlarını da yaptırdıktan sonra bakalım istenilen seviyeye gelecek mi göreceğiz.

forever Nissan

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen masato » 09 Kas 2016, 23:11

Lpg yi takan şahısa gittim zaten ayarları yaptı,bilg.bagladı stop etme silkelenme bitti ama bu seferde çekiş düştü ve arkadan sanki birisi çekermişcesine yavaşladı araç.1.viteste şaha kalkan araç kalksam mı kalkmasam mı diye düşünüyor.Diğer viteslerdeki hızlanamamaları saymıyorum bile.Benim şanzıman değişti belki onunla alakası vardır bilemiyorum.

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

oto anahtarı