K12 Micra 1.2 Kalorifer Sorunu

(K11) (K12) (K13) Micra otomobiliniz için
Kullanıcı avatarı
Corwin_
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Micra
Meslek: Yazılım

K12 Micra 1.2 Kalorifer Sorunu

Mesajgönderen Corwin_ » 13 Oca 2017, 23:09

Merhaba arkadaşlar 2006 micra tekna aracımda sıkıntı yaşıyorum dün yola çıktığımda arabayı çalıştırım ön camdaki buhar gitsin diye kaloriferi çalıştırdım yola çıktım birden kaloriferdurdu bugün sabah tekrar çalıştırdığımda yine kalorifer sıkıntısız çalışıyordu fakat yine yola çıktığımda kalorifer kendi kendine durdu şu anda kalorifer i çalıştırdığım anda klima ya geçiyor içeriye hiç bir şekilde hava akışı sağlanmıyor kaptu açıp takip ettim klima ilk çalıştığında kaput içinde bir sıcak hava geliyor fakat bir süre sonra duruyor arabada bir ses değişikliği oluyor ve arabanın içine kesinlikle hava akışı sağlanmıyor

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Re: RE: 2006 Model Micra Tekna 1.2 Klima Sorunu

Mesajgönderen Ally_07 » 13 Oca 2017, 23:12

Corwin_ yazdı:Merhaba arkadaşlar aracımda sıkıntı yaşıyorum dün yola çıktığımda arabayı çalıştırım ön camdaki buhar gitsin diye kaloriferi çalıştırdım yola çıktım birden kaloriferdurdu bugün sabah tekrar çalıştırdığımda yine kalorifer sıkıntısız çalışıyordu fakat yine yola çıktığımda kalorifer kendi kendine durdu şu anda kalorifer i çalıştırdığım anda klima ya geçiyor içeriye hiç bir şekilde hava akışı sağlanmıyor kaptu açıp takip ettim klima ilk çalıştığında kaput içinde bir sıcak hava geliyor fakat bir süre sonra duruyor arabada bir ses değişikliği oluyor ve arabanın içine kesinlikle hava akışı sağlanmıyor

Fan çalışıyor ama sıcak hava mı gelmiyor yoksa fan mı çalışmıyor acaba? Bu arada otomatik klima mı yoksa manuel klima mı var?

"Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.."

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
Corwin_
Silver Üye
Silver Üye

Re: 2006 Model Micra Tekna 1.2 Klima Sorunu

Mesajgönderen Corwin_ » 13 Oca 2017, 23:13

Ally_07 yazdı:Fan çalışıyor ama sıcak hava mı gelmiyor yoksa fan mı çalışmıyor acaba? Bu arada otomatik klima mı yoksa manuel klima mı var?

Otomatik klima var kaput önüde sanırım radyatörün önünde ki fan dönüyor bir süre ondan sonra duruyor

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Re: RE: Re: 2006 Model Micra Tekna 1.2 Klima Sorunu

Mesajgönderen Ally_07 » 13 Oca 2017, 23:48

Corwin_ yazdı:Otomatik klima var kaput önüde sanırım radyatörün önünde ki fan dönüyor bir süre ondan sonra duruyor

Dijital kumanda paneli varsa yani derece derece sıcaklığı değiştirebiliyorsanız otomatik klimadır, üzerinde bir de "Auto" tuşu vardır.

Kışın klima kullanılmaz, daha doğrusu araç klimaları ev klimaları gibi sıcak hava vermez. Isınmak (ve buğu gidermek için de) motorun sıcaklığının fan ile kabin içine verilmesi yani eski klasik kalorifer sisteminin kullanılması gerekir.

Eğer dijital klimanız varsa ve havalandırma sisteminizi bu iklimde "auto" tuşu ile açıyorsanız, otomatikman klima devreye girer ancak bir süre sonra devreden çıkar çünkü ısıtma özelliği yok. Bunu sistemi devreye soktuğunuzda "a/c" tuşunun ışığının yanıp yapmadığından anlayabilirsiniz.

Eğer yanıyorsa o tuşa basarak klimayı devreden çıkarın. O zaman kalorifer (yani salt ısıtma) olarak kullanmaya başlarsınız, eğer klimanız dijitalse derecesini arttırıp düşürebilirsiniz. Bu arada max 30 derece oluyor yanlış hatırlamıyorsam ve 24-25 derece altında olursa da yeterince tatminkar bir sıcaklık alınmıyor genelde (tabi kişinin bünyesine göre de değişebilir).

Ancak eğer yanmıyorsa, başka bir deyişle klimayı devreye sokmadığınızdan eminseniz ve aynı zamanda sıcaklık seviyesi derece veya konum olarak aslında olması gereken düzeydeyse o zaman kalorifer sisteminizde bir sıkıntı var demektir. Tabi buna sanal ortamda teşhis koymak zor. Sigorta sorunu olabilir mesela ama başka bir sorun da olabilir. Sanayi sitelerindeki bir elektrikçi aracı görerek doğru bir teşhis koyabilir.

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Mesajgönderen Ally_07 » 15 Oca 2017, 14:05

Corwin_ yazdı:Merhaba arkadaşlar aracımda sıkıntı yaşıyorum dün yola çıktığımda arabayı çalıştırım ön camdaki buhar gitsin diye kaloriferi çalıştırdım yola çıktım birden kaloriferdurdu bugün sabah tekrar çalıştırdığımda yine kalorifer sıkıntısız çalışıyordu fakat yine yola çıktığımda kalorifer kendi kendine durdu şu anda kalorifer i çalıştırdığım anda klima ya geçiyor içeriye hiç bir şekilde hava akışı sağlanmıyor kaptu açıp takip ettim klima ilk çalıştığında kaput içinde bir sıcak hava geliyor fakat bir süre sonra duruyor arabada bir ses değişikliği oluyor ve arabanın içine kesinlikle hava akışı sağlanmıyor

Ne yaptınız, sorununuzla ilgili bir gelişme var mı?

Kullanıcı avatarı
Corwin_
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen Corwin_ » 16 Oca 2017, 23:37

Ally_07 yazdı:

Evet bugün Bostancı Oto Sanayide servise bıraktım aracı Kalorifer motoru arızalı denildi servisten çıktıkdan sonra fiyat bilgisi dahil herşeyi paylaşıcam

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Re: RE: Re: RE: 2006 Model Micra Tekna 1.2 Klima Sorunu

Mesajgönderen Ally_07 » 17 Oca 2017, 12:08

Corwin_ yazdı:[quote="Ally_07"][quote="Corwin_"]Merhaba arkadaşlar aracımda sıkıntı yaşıyorum dün yola çıktığımda arabayı çalıştırım ön camdaki buhar gitsin diye kaloriferi çalıştırdım yola çıktım birden kaloriferdurdu bugün sabah tekrar çalıştırdığımda yine kalorifer sıkıntısız çalışıyordu fakat yine yola çıktığımda kalorifer kendi kendine durdu şu anda kalorifer i çalıştırdığım anda klima ya geçiyor içeriye hiç bir şekilde hava akışı sağlanmıyor kaptu açıp takip ettim klima ilk çalıştığında kaput içinde bir sıcak hava geliyor fakat bir süre sonra duruyor arabada bir ses değişikliği oluyor ve arabanın içine kesinlikle hava akışı sağlanmıyor

"Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.."[/quote]

Evet bugün Bostancı Oto Sanayide servise bıraktım aracı Kalorifer motoru arızalı denildi servisten çıktıkdan sonra fiyat bilgisi dahil herşeyi paylaşıcam[/quote]
Düşük maliyetli ve basit bir sorun olabileceğini umuyorum. Bilgilendirmek için teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
Corwin_
Silver Üye
Silver Üye

Re: K12 Micra 1.2 Kalorifer Sorunu

Mesajgönderen Corwin_ » 17 Oca 2017, 22:22

Evet hayırlısıyla yaptırdım sorun kalorifer motoru değilmiş bir kaç kablo ve polen filitresi değişti şu an aktif çalışıyor aynı zamanda arka siliceğimde bir problem vardı onun ile birlikte 250 tl tuttu toplamda ilk gittiğim servis 900 - 1000 tl arası tutar demişti Allah tan başka bir servise gösterdim sorunum 250 tl ye çözülmüş oldu

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Re: RE: Re: K12 Micra 1.2 Kalorifer Sorunu

Mesajgönderen Ally_07 » 18 Oca 2017, 00:49

Corwin_ yazdı:Evet hayırlısıyla yaptırdım sorun kalorifer motoru değilmiş bir kaç kablo ve polen filitresi değişti şu an aktif çalışıyor aynı zamanda arka siliceğimde bir problem vardı onun ile birlikte 250 tl tuttu toplamda ilk gittiğim servis 900 - 1000 tl arası tutar demişti Allah tan başka bir servise gösterdim sorunum 250 tl ye çözülmüş oldu

Elektrik sorunu imiş demek ki, geçmiş olsun. Fiyat uygun gibi çünkü zaten en çok yekün polen filtresindendir, silecek işçilik falan derken o fiyat da normal. Bilgilendirme için teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
Corwin_
Silver Üye
Silver Üye

Re: K12 Micra 1.2 Kalorifer Sorunu

Mesajgönderen Corwin_ » 18 Oca 2017, 00:51

Şimdi önümüzdeki ay baştan aşşağıya bakıma sokucam arabayı inşallah

E6853 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Re: RE: Re: K12 Micra 1.2 Kalorifer Sorunu

Mesajgönderen Ally_07 » 18 Oca 2017, 01:09

Corwin_ yazdı:Şimdi önümüzdeki ay baştan aşşağıya bakıma sokucam arabayı inşallah

E6853 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben bizimkini yarın götürüyorum. Detayları "periyodik bakım" başlığında paylaşacağım. Daha önceki bakımları da orada paylaşmıştım. Siz de bir göz atın fikriniz olsun, sonra da kendinizinki ile katkı sağlarsanız iyi olur. Bu arada yetkili servislerde 3 yaş üstü araçlar içi makul bir kampanya var bilginiz olsun.

“Nissan Micra Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

oto anahtarı