Bagaj kapağı açılma sorunu

(K11) (K12) (K13) Micra otomobiliniz için
Kullanıcı avatarı
cilvis
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Micra
Meslek: Muhasebe

Bagaj kapağı açılma sorunu

Mesajgönderen cilvis » 23 Oca 2017, 16:19

Merhaba
Micra kullanıcısıyım. Aracımda hiç bir problem yokken, bir akşam bagajıma bir şeyler koyup kapattım ve ertesi gün hiç açılmadı. Daha sonra arka koltuğu indirip oradan açmayı başardım. Şimdi bagajım bazen açılıyor, bazen açılmıyor. Sorun nedir, böyle bir olayla karşılaşan var mı?

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Re: RE: BAGAJ BAZEN AÇILIYOR BAZEN AÇILMIYOR

Mesajgönderen Ally_07 » 23 Oca 2017, 16:55

cilvis yazdı:Merhaba
Micra kullanıcısıyım. Aracımda hiç bir problem yokken, bir akşam bagajıma bir şeyler koyup kapattım ve ertesi gün hiç açılmadı. Daha sonra arka koltuğu indirip oradan açmayı başardım. Şimdi bagajım bazen açılıyor, bazen açılmıyor. Sorun nedir, böyle bir olayla karşılaşan var mı?

Aracınız kaç model ve hangi kasa, onu da belirtirseniz iyi olur aslında. Şimdiye kadar böyle bur sorun yaşayan duymadım hiç. Bazen çok soğuk iklimlerde kilitler donabiliyor.

Bildiğim kadarıyla bagaj kilitleri elektrikli değil.O yüzden mekanik bir sorun olma ihtimali aklıma geliyor, sıkışma falan gibi. Belki bagajin kilit motoru da bozulmuş ve kapılar açılmasına rağmen bagaj açılmıyor olabilir. Bence bir kaportacı veya bir elektrikçi kolayca çözecektir, karmaşık bir sistem değil neticede.

Çözüme ilişkin bilgilendirme yaparsanız seviniriz.

"Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.."

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
micra33dci
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: serbest

Re: BAGAJ BAZEN AÇILIYOR BAZEN AÇILMIYOR

Mesajgönderen micra33dci » 28 Oca 2017, 13:08

geçen hafta aynısı bende oldu. içerden koltuğu yatırım tırnağı öyle açtım kapı açıldı. problem mekanik değil elektriksel. oto elektrikçiye götürün. bagaj kapağını açıp sağda ki kabloları dışarı çıkarttı. kanlolarda temazsızlık varmış sonra çözüldü.

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Re: RE: Re: BAGAJ BAZEN AÇILIYOR BAZEN AÇILMIYOR

Mesajgönderen Ally_07 » 28 Oca 2017, 14:16

micra33dci yazdı:geçen hafta aynısı bende oldu. içerden koltuğu yatırım tırnağı öyle açtım kapı açıldı. problem mekanik değil elektriksel. oto elektrikçiye götürün. bagaj kapağını açıp sağda ki kabloları dışarı çıkarttı. kanlolarda temazsızlık varmış sonra çözüldü.

O zaman bagaj kapağının kilit motoruna elektrik gitmiyor anlaşılan. Neyse ki basit bir sorun. Bilgilendirme için teşekkür ederim, çok faydalı oldu.

"Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.."

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
Bonyas
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Re: Bagaj kapağı açılma sorunu

Mesajgönderen Bonyas » 11 Mar 2017, 22:17

Merhaba..Bu sorun ile ilgili net çözüm bulan var mı? Benim de bazen açılıyordu ama artık hiç açılmıyor

En son Bonyas tarafından 19 Mar 2017, 14:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
fuse
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Almera
Meslek: kamuda görevli

Mesajgönderen fuse » 11 Mar 2017, 23:55

Kullanıcı avatarı
mturka
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen mturka » 19 May 2017, 21:56

Merhaba,

Bende birkaç gündür aynı sorunu yaşıyorum. İlk mesajda koltuğu indirip bagajı açmaktan bahsedilmiş. Onun nasıl yapıldığıyla ilgili bilgi vermeniz mümkün müdür? Koltuğu indirdikten sonra ne yapmamız gerekiyor?

Bu arada araç Micra 2012 1.2 Punch CVT

“Nissan Micra Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

oto anahtarı