CVT VİTES TOPUZUNDAKİ BÜYÜK DÜĞME BASMIYOR
- Juketekna2011CVT
- NissanClubTr
- Otomobil: Juke
- Meslek: Memur
CVT VİTES TOPUZUNDAKİ BÜYÜK DÜĞME BASMIYOR
Re: CVT VİTES TOPUZUNDAKİ BÜYÜK DÜĞME
Frene basmazsanız vites değiştiremezsiniz.
1.6 130 hp DCI
X- Tronic.
Tekna
Necvox Dvn -P 1106 Multimedya
- Juketekna2011CVT
- NissanClubTr
Re: CVT VİTES TOPUZUNDAKİ BÜYÜK DÜĞME

Re: CVT VİTES TOPUZUNDAKİ BÜYÜK DÜĞME BASMIYOR
En sağlıklısı servis yolu.....
1.6 130 hp DCI
X- Tronic.
Tekna
Necvox Dvn -P 1106 Multimedya
- red_juker
- Silver Üye
- Meslek: Bilgisayar Müh.
Motor çalışıyorken ve fren pedalına basılmışken vites kolu P konumundan çıkarılamıyorsa fren lambaları çalışmayabilir.
Bir de sayfa 5-33'de şöyle bir bilgi var:
Akü zayıfsa veya bitmişse vites kolu, frene ve mandala basılsa dahi P konumunda çıkarılamaz.
Çözüm olarak da sizin yaptığınız gibi serbest bırakma düğmesine basma önerilmiş kitapçıkta.
Bence önce fren lambalarınızı kontrol edin , sorun yoksa akünüzü kontrol ettirin. Yine sorun yoksa bir an önce bir yetkili servise götürün. Şanzıman şakaya gelmez.
- Juketekna2011CVT
- NissanClubTr
Ben aracı sanayi de kendi ustama gösterdim, sorunu ilettim, ustam da, vites topuzunun altındaki tel ile ilgili olabileceğini ve servisin kontrol etmesi gerektiğini söyledi. Vites topuzunun alt kısmındaki mekanizmanın düğmeye basılınca kilitli durumdan kurtulduğunu, düğmenin basmamasının kiliti serbest bırakan tel ile ilgili olabileceğini söyledi. Usta kendisi kontrol ettiğinde vites topuzundaki düğme düzeldi, galiba ben nazik davranmışım, usta eli değince geçici bir düzelme oldu sanırım

Servis de 2 hafta sonrasına randevu verdi, bakalım ne olacak göreceğiz.
- red_juker
- Silver Üye
- Meslek: Bilgisayar Müh.
Juketekna2011CVT yazdı:Servis ile görüştüm, konuyu anlattım, aracı görmemiz lazım dediler, kullanım kılavuzundaki sayfa 5-31 ve 5-33 de geçen konularla ilgili olacağını düşünmediklerini söylediler.
Ben aracı sanayi de kendi ustama gösterdim, sorunu ilettim, ustam da, vites topuzunun altındaki tel ile ilgili olabileceğini ve servisin kontrol etmesi gerektiğini söyledi. Vites topuzunun alt kısmındaki mekanizmanın düğmeye basılınca kilitli durumdan kurtulduğunu, düğmenin basmamasının kiliti serbest bırakan tel ile ilgili olabileceğini söyledi. Usta kendisi kontrol ettiğinde vites topuzundaki düğme düzeldi, galiba ben nazik davranmışım, usta eli değince geçici bir düzelme oldu sanırım
Servis de 2 hafta sonrasına randevu verdi, bakalım ne olacak göreceğiz.
Merhaba, sorunla ilgili hehangi bir işlem yapıldı mı? Sorun neymiş tam olarak? Bizi de bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.
- feyziaydin
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek:
“Nissan Juke Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir