NİSSAN debriyaj baskı balata volant dişlisi arızasını garantiye sokmadı!!

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
şevketarda
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Qashqai
Meslek: emekli

NİSSAN debriyaj baskı balata volant dişlisi arızasını garantiye sokmadı!!

Mesajgönderen şevketarda » 08 Ağu 2017, 17:43

2015 model Nissan Qashqai Platinum Premium 13.500 kilometrede olan oğlumun adına kayıtlı engelli aracım debriyaj baskı balatası arızası ile Sinop Ayancık arasında ailemle birlikte yolda kaldım çekici yardımı ile en yakın Samsun Asal Otomotiv servisine yönlendirildi yapılan tespitlerde! Debriyaj baskı balata seti ve daha önemlisi volant dişlisi de zarar görmüş ancak aracım garanti kapsamında olmasına rağmen kullanıcı hatası deyip bana 8.000 TL fatura çıkardılar.

Nissan müşteri hizmetlerini aradım geri döndüler arızanın garanti kapsamına alamayacaklarını söylediler biz neden sıfır araç alıyoruz ki! Not 25 yıldan beri araç kullanıyorum 4 tane sıfır araç 2 tane ikinci el araç olmak üzere Nissan'a kadar hiç böyle bir problem yaşamadım gerçekten hatalı olsam kabul edeceğim! Borç para bularak aracımı yaptırmak zorunda kaldım 4 günde Samsun'da kaldım! Bütün yasal haklarımı kullanacağım! bu arada aranıza yeni katıldım Nissan kulüp üyelerine slm olsun nissanda benzer proplem yaşayan arkadaş oldumu yasal olarak nasıl bir yol izlememiz gerekiyor bilgisi olan arkadaş varsa paylaşımda bulunursanız sevinirim tşk : :T

En son şevketarda tarafından 16 Ağu 2017, 23:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
Erdal44
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Makina ressamı

Re: NİSSAN debriyaj baskı balata volant dişlisi arızasını garantiye sokmadı!!

Mesajgönderen Erdal44 » 09 Ağu 2017, 11:40

merhaba bende qashqai 2011 tekna paket var. Aracı 2.el aldım ancak bir sorun yaşadım, debriyaj çok sert olduğu için yetkili servise (görkem oto) gittim. debriyaj değişmeli dediler tamam dedim fiyat 1200 TL. kabul etmeden arkadan bakmadan uzaklaştım:). 1 hafta sonra titreme var diye tekrar gittim bu sefer volant değişmeli dediler fiyat sordum debriyajla beraber 3000 TL dediler, ben tabi tekrar topuk:) özel servise gittim 2 bin TL orjinal parça olmak kaydı ile hallettim.
80 binde bir araç volant yermi. yermiş:)

Kullanıcı avatarı
şevketarda
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen şevketarda » 09 Ağu 2017, 21:42

slm Bende şaşırdım.Aracı benden başka kimse kullanmadı.Ve daha önce belirttiğim üzere acemi bir şoför de değilim.Ve aracı şehir içinde yoğun trafiktede kullanmadım.Özetle gercekten mağdur oldum ve pişman oldum.Yani kusurum olmayan bir olaydan mağdur oldum.Ancak kullanıcı hatası denilerek mağduriyetim giderilmedi.Bu balatayı araca ben takmadım.Balatada bir sorun olmasaydı böyle bir mağduriyetle karşılaşmayacağımı düşünüyorum.!!!

Kullanıcı avatarı
Murat Taşer
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Juke
Meslek: Elektronik teknikeri

Re: RE: NİSSAN debriyaj baskı balata volant dişlisi arızasını garantiye sokmadı!!

Mesajgönderen Murat Taşer » 12 Ağu 2017, 21:21

şevketarda yazdı:2015 model Nissan Qashqai Platinum Premium 13.500 kilometrede olan oğlumun adına kayıtlı engelli aracım debriyaj baskı balatası arızası ile Sinop Ayancık arasında ailemle birlikte yolda kaldım çekici yardımı ile en yakın Samsun Asal Otomotiv servisine yönlendirildi yapılan tespitlerde! Debriyaj baskı balata seti ve daha önemlisi volant dişlisi de zarar görmüş ancak aracım garanti kapsamında olmasına rağmen kullanıcı hatası deyip bana 8.000 TL fatura çıkardılar.

Nissan müşteri hizmetlerini aradım geri döndüler arızanın garanti kapsamına alamayacaklarını söylediler biz neden sıfır araç alıyoruz ki! Not 25 yıldan beri araç kullanıyorum 4 tane sıfır araç 2 tane ikinci el araç olmak üzere Nissan'a kadar hiç böyle bir problem yaşamadım gerçekten hatalı olsam kabul edeceğim! Borç para bularak aracımı yaptırmak zorunda kaldım 4 günde Samsun'da kaldım! Bütün yasal haklarımı kullanacağım! bu arada aranıza yeni katıldım Nissan kulüp üyelerine slm olsun nissanda benzer proplem yaşayan arkadaş oldumu yasal olarak nasıl bir yol izlememiz gerekiyor bilgisi olan arkadaş varsa paylaşımda bulunursanız sevinirim tşk : :T
Geçmiş olsun Şevket bey. 2012 model 25.000 km deki Nissn juke marka aracımda otomatik şanzıman sorunu yaşadım. Malesef nissan markası araçlarının arkasında durmuyor ben Bimer üzerinden Gümrük ve Ticaret Bakanlığına ve Japonya nissan genel merkezine şikayette bulundum, etkili oluyor tavsiye ederim.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kullanıcı avatarı
şevketarda
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen şevketarda » 13 Ağu 2017, 00:26

Çok teşekkür ederim sagolun paylaşımınız içinde tabiki. Japonya ve BİMER'e bende email gönderdim Bimer Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na havale etti cevap ise tüketici mahkemesine gidebileceyimi belirtmişler..!! Ben de Hem maddi hem manevi tazminat açmak üzereyim tüketici hakem heyetinden sonuç çıkmazsa normal mahkemeye vereceğim.. Siz de aynısını yapın bence. Kolay gelsin sizede

Kullanıcı avatarı
fatihbaklaa
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Makina operatörü

Mesajgönderen fatihbaklaa » 07 Kas 2018, 13:21

Merhaba Şevket bey sonuç ne oldu acaba

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir

oto anahtarı