Bobini cikarinca yag akti

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
mnt
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: memur

Bobini cikarinca yag akti

Mesajgönderen mnt » 23 Ağu 2017, 21:37

Selamunaleykum arkadaslar 2003 model primera tekna aracim var bugun buji leri degistirmek istedim bobinleri sokunce usta 2 numarali bobini cikarinca yag bosaldi bobini ceker cekemez sebebi ne olabilir ki

Kullanıcı avatarı
ermutlu
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Re: Bobini cikarinca yag akti

Mesajgönderen ermutlu » 24 Ağu 2017, 10:18

külbütor kapağında ateşleme bobinleri deliklerinde keçeler var . O keçeler sıcaktan dolayı sertleşmiştir. Değişmesi gerek.
http://www.nissanburada.com/urunler.asp ... 80&mtip=41 buradaki 6 numaralı parça

Kullanıcı avatarı
mnt
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen mnt » 25 Ağu 2017, 02:24

Motor da tekleme de basladi kece degilde asil beni korkutan iscilik olayi her usta bu isi yapa ilir mi

Kullanıcı avatarı
ermutlu
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen ermutlu » 25 Ağu 2017, 07:32

Keçe değişim işini yapar da teklemeyi bulması biraz zor olabilir. Ateşleme bobinlerinden olabilir. Bende iki ayda iki defa değiştirdim bobinleri. İkinci değişimde o keçeleri de değiştirdim.

Kullanıcı avatarı
mnt
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen mnt » 29 Ağu 2017, 14:57

Araci serviise goturdum kulbutor contasini degistiler teslim aldim yola ciktim 5 km kadar gittim motordan duman geldi kaputu actim butun yag bosalmis aradim servisi geldiler usta bakti dedi contayi oturtamamisiz kopmus dedi eski contayi takti bayram sonuna isteriz parcayi takariz dedi ciktim geldim aksamina arabadan hava sesi gibi bi ses gelmeye basladi rolantide ve hareket halinde iki durumda da ses var hic kesilmiyor ses fan da dengeaiz calismaya basladi rolanti halinde kaput buz gibi sogukken camurluklar yaniyor ates gibi fan gurultulu calisiyor ama hararette bi sikinti yok bulamadikar gitti servis arabayi halletti anlayacaginiz

Kullanıcı avatarı
ermutlu
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen ermutlu » 29 Ağu 2017, 17:31

Benimki de cuntayı çıkarttı ilk çalışmada. Ama benim cıvadanım teki yalama olmuş. Ondan dolayı yağ attı . Ama eski conta ile oldu. Hatta hala eski conta yı kullanıyorum. Ateşleme bobinlerinin kenarındaki örnekleri değiştiler mi? Kapak saltanatlarından yalama olan var demekki. Çalışırken ses ile birlikte biraz da yağ kaçağı olabilir. Yağ seviyesini sık sık kontrol edin. Çözülmeyecek problem değil bunlar. Ama bayram üzeri olması biraz can sıkıyor.

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 31 Ağu 2017, 03:52

Dikkatli olun yağı sık kontrol edin

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 36 misafir

oto anahtarı