2013 Micra Menzil Göstergesi
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
Re: 2007 Micra Yol Bilgisayarı yakıt Sürekli Artıyor
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
- ozgurcel77
- Silver Üye
- Otomobil: Micra
- Meslek: bilişim
araç düz yolda gittiğinde 7.0- 6 bile oluyordu şu anda hep yükseliyor araç 2007 otomatik
passion modeli
- FelixCrail
- Administrator
İstanbul / Maltepe
- Ally_07
- Administrator
- Meslek: Üniversite Öğr. Gör.
- ZaferGezen
- NissanClubTr
- Meslek: Yazılım
Re: 2013 Micra Menzil Göstergesi
- FelixCrail
- Administrator
İstanbul / Maltepe
- ZaferGezen
- NissanClubTr
- Meslek: Yazılım
- Ally_07
- Administrator
"Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.."
Re: Nissan Micra CVT Deneyimleri, Sorunlar, Çözümler, Öneriler
lt/100km kısmına gelince ekranda aracın hızına göre dalgalanma var. durduğum zaman full'e çıkıyor gösterge. hareket edince aşağı iniyor.
Sanırım daha önce böyle bir sorun hiç görmedim.
Acaba sorun hakkında bilgisi olan var mı? Daha önce yaşamış ya da çözümü bilen?
- Ally_07
- Administrator
gri yazdı:2016 cvt micra benzin aldığımda menzil hemen artmadı. yavaş yavaş neredeyse yarım saatte 10, 15 artarak ilerledi.
lt/100km kısmına gelince ekranda aracın hızına göre dalgalanma var. durduğum zaman full'e çıkıyor gösterge. hareket edince aşağı iniyor.
Öncelikle; mesajınızı yanlış başlıkta sormuşsunuz, buraya taşıdım. Lütfen bundan sonra her hangi bir sorunuz olduğundan önce forum içi aratma yaparak daha önce o konu açılmış mı açılmamış mı kontrol edin, eğer açılmadığını tespit ederseniz açıklayıcı bir ifade ile yeni bir başlık açın ki bilgi kirliliği oluşmasın, kullanıcılar aradıkları bilgilere daha kolay ulaşsınlar.
Sorununuza gelince, bu bir sorun değil aslında. Siz muhtemelen "anlık yakıt tüketimi" ekranına bakıyorsunuz. O ekranda araç rölantideyken maksimum tüketim gösterir, aracınız hareket halinde iken ama gaza basmayıp da kendi halinde gidişe bıraktığınızda da minimuma iner. Kullanım süreniz arttıkça menziliniz kullanım stilinize göre (seri veya sakin kullanım) değişiklik gösterir.
Dün benzin aldığımda depom boştu. Fulle yakın doldurmama rağmen menzil önce 70 gösterdi sonra yavaşça artarak 400’e kadar çıktı. Benzin doldururken aracı stop etmişim oysa.
Sonra lt/100km kısmına bakınca daha önce olmadığını düşündüğüm şekilde sürekli oynuyor. Değişim saniyelik gaza bastıkça durdukça full hareket ettikçe azalıyor artıyor anında.
Bu bir sorunmuş gibi geldi bana çünkü daha önce yaşamadım hiç.
Ally_07 yazdı:gri yazdı:2016 cvt micra benzin aldığımda menzil hemen artmadı. yavaş yavaş neredeyse yarım saatte 10, 15 artarak ilerledi.
Öncelikle; mesajınızı yanlış başlıkta sormuşsunuz, buraya taşıdım. Lütfen bundan sonra her hangi bir sorunuz olduğundan önce forum içi aratma yaparak daha önce o konu açılmış mı açılmamış mı kontrol edin, eğer açılmadığını tespit ederseniz açıklayıcı bir ifade ile yeni bir başlık açın ki bilgi kirliliği oluşmasın, kullanıcılar aradıkları bilgilere daha kolay ulaşsınlar.
Sorununuza gelince, bu bir sorun değil aslında. Siz muhtemelen "anlık yakıt tüketimi" ekranına bakıyorsunuz. O ekranda araç rölantideyken maksimum tüketim gösterir, aracınız hareket halinde iken ama gaza basmayıp da kendi halinde gidişe bıraktığınızda da minimuma iner. Kullanım süreniz arttıkça menziliniz kullanım stilinize göre (seri veya sakin kullanım) değişiklik gösterir.
- Ally_07
- Administrator
gri yazdı:Merhaba, çok teşekkür ederim.
Dün benzin aldığımda depom boştu. Fulle yakın doldurmama rağmen menzil önce 70 gösterdi sonra yavaşça artarak 400’e kadar çıktı. Benzin doldururken aracı stop etmişim oysa.
Sonra lt/100km kısmına bakınca daha önce olmadığını düşündüğüm şekilde sürekli oynuyor. Değişim saniyelik gaza bastıkça durdukça full hareket ettikçe azalıyor artıyor anında.
Bu bir sorunmuş gibi geldi bana çünkü daha önce yaşamadım hiç.
ben daha önce yol bilgisayarı olan tüm araçlarda bunu yaşadım. hatta analog olarak ekonomi göstergesi olan BMW, Lada Samara gibi araçlarda bile ibre üzerinde gözlemledim. Bir sorun değil yani. fakat yol bilgisayar butonunu kullanarak anlık yakıt tüketimi değil de ortalama yakıt tüketimi ekranında takip etmeniz daha iyi olur. şu mesajda http://nissanclubtr.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=2803&start=16#p26503 ekranın görüntüsünü görebilirsiniz.
“Nissan Micra Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir