Qashqai Yakit Tüketim Degerleri Resmini Paylasir Misiniz ?
Re: Qashqai Yakit Tüketim Degerleri Resmini Paylasir Misiniz ?
laco yazdı:laco yazdı:benim 4 aylık deneyimim sonucunda edindiğim bilgiler şu şekilde. (2015 1,6dci cvt)
araç gerçekte, araç bilgisayarına göre %10 daha fazla yakıyor.
ş.içi : 8,8 lt. / 100 km. (günde 7 km. işe git akşam 7 km. gel ve günlük küçük yer değişiklikleri- trf. ışığı yok.)
ş.dışı : 6.6 lt. / 100 km. yakıyor. ( 80-130 km/s. arası hızda -ort hız 100)
değerlerimden eminim.
uzun yol değerini 5000 km yol yaparken test ettim. en az 2-3 sefer deneme şansım oldu. depo fuller gider tekrar fullerim.
Merhaba geçen seneki dizel tecrübemin üstüne, 15 gün önce aldığım 1,2 benzinli Cvt Qashqai ile tespit ettiğim değerleri paylaşmak istedim.
Ş.içi : 13,1 lt. / 100 km. (Erzurumda, soğuk memlekette aracı çalıştırınca en uzak 5 km. mesafeye giderek. 156.8 km.de ort. 19 km/s. hız ile 20,55 lt.
benzin sarfettim. (yol bilgisayarı 11,9 lt gösteriyordu. yani geçen seneki tespitimi teyit etti. % 10 eksik gösteriyor.) )
Ş.dışı : Henüz tecrübe etmedim.
Benzinlide tespitim oldukça yüksek çıktı. tecrübe ve fikirlerinizi bekliyorum....
Bence uygun erzurum için düşünün ben bile pompada 8.1 yakıyo kısa mesafe ama yinede çok şehir maraş .Yazın ortalama 7.2 7.5 arası yaktı şehiriçi uzun yolda 4.9 5.3 arası pompada
cvtye göre maalesef 13.1 gayet uygun
Araç manuel elbette
2016 1.2 skpack manuel
“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir