k13 klima acil yardım..

(K11) (K12) (K13) Micra otomobiliniz için
Kullanıcı avatarı
oldactugyan
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Micra
Meslek:

k13 klima acil yardım..

Mesajgönderen oldactugyan » 19 Nis 2018, 23:28

Arkadaşlar merhaba.Bir konu hk da yardıma ihtiyacım var.Araç 2012 cvt 45000km. Aracı çalıştırıp klimayı açtığımda rolantide normal hava üflüyor.Gaza bastığımda soğuk hava üflemeye başlıyor.Bu normal bir şeymidir? yoksa farklı bir sorun mu var.?k13 micra kullanan arkadaşlarımdan acil destek verirlerse çok sevinirim.

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Re: k13 klima acil yardım..

Mesajgönderen Ally_07 » 20 Nis 2018, 09:41

oldactugyan yazdı:Arkadaşlar merhaba.Bir konu hk da yardıma ihtiyacım var.Araç 2012 cvt 45000km. Aracı çalıştırıp klimayı açtığımda rolantide normal hava üflüyor.Gaza bastığımda soğuk hava üflemeye başlıyor.Bu normal bir şeymidir? yoksa farklı bir sorun mu var.?k13 micra kullanan arkadaşlarımdan acil destek verirlerse çok sevinirim.

Klima ilk açıldığında yaklaşık 1 dakika kadar soğuk denemeyecek şekilde hava üfler, çünkü önce boruların içinde bekleyen hava kanallardan dışarı atılmaktadır. Bu durum sıcak günlerde , özellikle arabanın içi oldukça ısınmışsa 2-3 dakikaya kadar çıkabilir. Bu süre sonunda hala soğuk hava gelmiyor veya gelen hava giderek soğumuyorsa bir sorun olabilir.

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
oldactugyan
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen oldactugyan » 20 Nis 2018, 21:19

Çok teşekkür ederim.Bilgi için.evet bir sorun varmış öğrendik bugün.Belki faydası olur diye paylaşayım,Sıcak soğuk ayar düğmesi içeriden dişli bir plastik parçayı çeviriyor.Oda hava kanallarının sıcak soğuk ayrımını yapıyor.benimki tam ortada takılı kalmış.Oyüzden bu problemi yaşadım.Sağolsun elektitikçim halletti.Şimdi buz içerisi.Bu arada yetkılı servisin verdiği cevabı söyleyeyim ön kontrol sonucu;klima motorunun içerisinde bulunan farklı bir filtre varmış,o tıkalı dedi.Değişmesi gerek.ne kadar peki?işçilik dahil 600 ü bulur.Allah düşürmesin bunların eline.Ben işçilik ve klima gazı dahil 100 tl ye hallettim.

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Re: RE: Re: k13 klima acil yardım..

Mesajgönderen Ally_07 » 20 Nis 2018, 23:58

oldactugyan yazdı:Çok teşekkür ederim.Bilgi için.evet bir sorun varmış öğrendik bugün.Belki faydası olur diye paylaşayım,Sıcak soğuk ayar düğmesi içeriden dişli bir plastik parçayı çeviriyor.Oda hava kanallarının sıcak soğuk ayrımını yapıyor.benimki tam ortada takılı kalmış.Oyüzden bu problemi yaşadım.Sağolsun elektitikçim halletti.Şimdi buz içerisi.Bu arada yetkılı servisin verdiği cevabı söyleyeyim ön kontrol sonucu;klima motorunun içerisinde bulunan farklı bir filtre varmış,o tıkalı dedi.Değişmesi gerek.ne kadar peki?işçilik dahil 600 ü bulur.Allah düşürmesin bunların eline.Ben işçilik ve klima gazı dahil 100 tl ye hallettim.

Biz de sizin bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz. Geri beslenme yaparak basit ama önemli bir sorunun cevabını vermeniz faydalı oldu.

Yetkili serviste bahsettiğinuz bi işlemin ucuz olmasını beklemem zaten. Bagaj kapağı amortisörünün tanesi 600 küsür TL, düşünün artık.

Özel bir serviste daha makul bir bedelle yapılabilir bence. Belki değişmeden temizlenebilir bile. Yalnız eğer göğüsün sökülmesi falan gerekiyorsa o zaman maliyet servise göre düşük olsa da yine de pek az olmayabilir. Göğüs'ün sökülmesi işçilik açısından yüksek oluyor.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
oldactugyan
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen oldactugyan » 21 Nis 2018, 09:52

Rica ederim piyasada en küçük sorunların bile bilgisiz ustalar yüzünden ne sonuçlar doğurduğunu biliyoruz.Ustam uzun yıllar nissanda çalışmış biri.Sorunun ne olduğunu söylediğimde direk problemin nedenini söyledi.Sadece vites kolunun olduğu konsolu söktü.Alttan uzanarak parçayı çıkardı eliyle koymuş gibi.Baskası olsa göğsü söker diyor.Formdaki arkadaşlarım bilsinler durumu ki aldanmayalım.

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Mesajgönderen Ally_07 » 21 Nis 2018, 12:13

oldactugyan yazdı:Rica ederim piyasada en küçük sorunların bile bilgisiz ustalar yüzünden ne sonuçlar doğurduğunu biliyoruz.Ustam uzun yıllar nissanda çalışmış biri.Sorunun ne olduğunu söylediğimde direk problemin nedenini söyledi.Sadece vites kolunun olduğu konsolu söktü.Alttan uzanarak parçayı çıkardı eliyle koymuş gibi.Baskası olsa göğsü söker diyor.Formdaki arkadaşlarım bilsinler durumu ki aldanmayalım.
Çok iyi yakmışsınız. Mesela ben de bahsettiğim bagaj amortisörünün çiftini 65 TL'ye alıp taktım, aşağı yukarı 1200 TL
(!) daha az maliyetle... Siz de eğer illa o filtre parçasını değiştirmek zorundaysanız (güvendiğimiz ustanız da o şekilde tavsiye ediyorsa) bir şekilde parça numarasını öğrenip internette araştırın olmazsa. Daha uygun olacağına eminim. Bu arada klimanız otomatik değil mi?

Kullanıcı avatarı
oldactugyan
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen oldactugyan » 21 Nis 2018, 21:48

Amortisör bunların hepsinde aynı problem.Genellikle yağ kaçırıyor ve bu yüzden sağlıklı çalışmıyor.bende de aynı problem mevcut.ama çok üzerine düşmedim.Filtre konusuna gelince hiç alakası olmayan bir durum muş:( klima manuel bu arada.AMa siz en güzelini yapmıssınız, okadar para amortisör için yazık olur doğrusu.

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator

Mesajgönderen Ally_07 » 22 Nis 2018, 13:00

oldactugyan yazdı:Amortisör bunların hepsinde aynı problem.Genellikle yağ kaçırıyor ve bu yüzden sağlıklı çalışmıyor.bende de aynı problem mevcut.ama çok üzerine düşmedim.Filtre konusuna gelince hiç alakası olmayan bir durum muş:( klima manuel bu arada.AMa siz en güzelini yapmıssınız, okadar para amortisör için yazık olur doğrusu.

Aynen öyle özellikle de bagaj kapağı amortisörüne hiç değmez diye düşündüm. Bu arada normal arka teker amortisörlerinin orijinali serviste 430 TL, onlar bile bu kapak amortisöründen ucuz, çok ilginç. Periyodik bakım başlığında bu konu ile ilgili resimli paylaşım yaptım, ihtiyaç olursa bir göz atarsınız.

“Nissan Micra Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

oto anahtarı